Deprem sigortası zorunlu mu? Deprem sigortası ne kadar 2023?

Ülkemizde deprem süre gelen bir doğal afet olup deprem sonrasında ortaya çıkacak zarar ve hasarların giderilmesi önemli bir konudur. Deprem sigortası işte deprem sonrası ortaya çıkan sonuçlarla ilgilidir. Peki, deprem sigortası yaptırmak zorunlu mudur ? Sigorta yaptırılmaz ise ne olur? İşte, yanıtlar...

Türkiye'nin jeopolitik konumundan dolayı deprem kuşağında yer alıyor. Ülkemizde yaşanan büyük depremlerde büyük can kayıpları yaşanmaktadır. DASK Zorunlu Deprem Sigortası merak edilen konulardan biri oldu. Deprem sigortası zorunlu mudur? sorusuna verilecek net yanıt şüphesiz zorunlu bir yaptırım olduğudur. Deprem olma olasılığına karşın, insan kaybı ve maddi zararların aza indirgenmesi ile beraberinde her bireyin maddi ve manevi tedbir alması gerekmektedir. Bu tedbirin başında zorunlu deprem sigortası gelmektedir. Peki, zorun deprem sigortası neden yapılmalıdır? Deprem sigortası yaptırmayanları ne gibi bir süreç beklemektedir? Yararları ve teminatları nelerdir? İşte, merak edilen yanıtlar...

Deprem sigortası zorunlu mu

Deprem sigortası zorunlu mu

DEPREM SİGORTASI YAPTIRILMAZ İSE NE OLUR?

Afet Sigortaları Kanunu’na göre, doğal afet sigortası yaptırmayanların, devletin sunduğu konut kredisi ve depremde binanın zarar görmesi durumunda yapılan yardımdan yararlanamayacağı gibi evlerine elektrik, su ve doğal gaz bağlatamayacakları duyurulmuştur. Bu tür ev işlemleri için deprem sigortası aldığınıza dair belge talep edilecek.

Oturduğu binadan şüphe duyan ne yapmalı? Riskli bina tespiti nasıl yapılır? İLİŞKİLİ HABEROturduğu binadan şüphe duyan ne yapmalı? Riskli bina tespiti nasıl yapılır?

Deprem sigortası nasıl yapılır

Deprem sigortası nasıl yapılır

DEPREM SİGORTASININ FAYDALARI NELERDİR?

- Deprem sigortası depremin evinizde ya da binanızda yok açtığı hasarları karşılamaktadır. Bütçe korumasına fayda sağlar. 

Depremden dolayı zarar görenlere devlet yardım ettiğinden hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

- Evinize konut sigortası yaptırmanız için deprem sigortanızın olması gerekmektedir. İhmal etmeden yaptırınız.

- Yatırdığınız deprem sigortası primleriyle depremzedelere destek olabilirsiniz.

Deprem sigortasının faydaları nelerdir

Deprem sigortasının faydaları nelerdir

DEPREM SİGORTASI HER YIL YAPTIRILIR MI?

DASK poliçesi konut sahipleri için bir yıl süreyle geçerli olacak şekilde teslim edilir. Konut sahipleri DASK poliçesini 1 yıl içerisinde gerekli işlemlerde kullanabilirler ve kendilerini deprem ve etkilerine karşı güvence altına alabilirler. Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekir. Poliçe vade bitiminden 30 gün sonrasına kadar yenileme işlemi, indirimli olarak yapılması mümkün. Poliçenin, süresi bitmeden önceki 60 gün içerisinde, poliçeyi düzenleyen acenteye başvurularak yenilenmesi yapılabilir.

Deprem sigortası her yıl yapmak zorunlu mu

Deprem sigortası her yıl yapmak zorunlu mu

DEPREM SİGORTASININ TEMİNATLARI NELERDİR?

Deprem sonucu meydana gelen yangın, yer kayması, tsunami gibi olayların yaşarttığı maddi zararlar deprem sigortasının başlı başına teminatları iken binanın temelleri, ana duvarlar, bahçe duvarları, merdivenler, asansörler, koridorlar, çatılar, bacalar ve benzeri alanlara deprem sonucunda gelen hasarlar da sigortanın teminatını kapsamaktadır.

Deprem sigortası ne kadar

Deprem sigortası ne kadar

DEPREM SİGORTASI NE KADAR 2023?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yapılan son zamlardan sonra, asgari prim tutarı deprem risk bölgesine göre;

Olası bir deprem durumunda tüm konut ve işyerleri güvence sağlayan ve devlet tarafından zorunlu hale getirilmiş olan Zorunlu Deprem Sigortası fiyatlarında 2023 yılı itibari ile güncellemeler yapılmıştır. Ayrıca Doğal Afet Sigortaları Kurumu iki yapı türü için de farklı metrekare bedeli belirlemektedir. Bu fiyatlandırma betonarme yapılar için 3.016 TL iken, diğer yapılar için 2.080 TL’dir. En uygun DASK teklifleri almak için sigorta acentelerinden çok daha detaylı olarak bilgi alınabilmektedir. 

Depremde hayat kurtaran davranışlar

Depremde hayat kurtaran davranışlar

Konya'dan fay hattı geçiyor mu? Konya'da fay hattı var mı? Konya'da deprem olur mu?

İLİŞKİLİ HABER

Konya'dan fay hattı geçiyor mu? Konya'da fay hattı var mı? Konya'da deprem olur mu?
Deprem sırasında evde nerede durmalıyız? Deprem anında saklanılacak yerler açıklandı!

İLİŞKİLİ HABER

Deprem sırasında evde nerede durmalıyız? Deprem anında saklanılacak yerler açıklandı!

BİR YORUM YAPIN 2

fatih 1 yıl önce

10 gün önce 258 liraya yaptırdım...

ufuk 1 yıl önce

Yaptırmaya gerek yok, depremde yıkılanlar DASK sız ve sigortasız çoğu ve devlet yapacak evlerini 1 sene de....

Toplam 4 beğeni