Mezgit balığı nasıl temizlenir? Mezgit balığını ayıklamanın pratik çözümü

Beyin ve vücut gelişimini olumlu yönde etkileyen mezgit balığı, iyi bir protein kaynağıdır. Mezgitin içerisinde bulunan potasyum güçlü kasları teşvik etmek için faydalar sağlayacaktır. Peki, Mezgit balığı nasıl temizlenir? Mezgit balığını ayıklamanın pratik çözümleri neleridir? İşte yanıtlar...

Mezgit balığı zengin vitamin kaynaklarına sahiptir. Bu noktada A vitamini, D vitamini, B12 vitamini ve B6 vitamini içermektedir. Bağışıklık sistemini geliştirmek için de B12 ve B6 vitamini içeren mezgit balığı, sağlıklı yaşamak isteyenler için mükemmel bir besindir. Mezgit, lezzeti ve kılçıksız yapısı nedeniyle “tavuk balığı” olarak da bilinen bir tür dip balığıdır. Karadeniz ve Marmara’da bolca avlanan mezgit, kış aylarında sık sık tezgahlarda karşımıza çıkar. Peki, mezgit balığı nasıl temizlenir, mezgit balığını ayıklamanın doğru yöntemi nasıldır? Kefal türlerinden olan mezgit balığını ayıklamanın püf noktalarını sayfamızın içeriğinden bulabilirsiniz.

Palamut balığı nasıl temizlenir? Palamut balığını ayıklama yöntemleriİLİŞKİLİ HABERPalamut balığı nasıl temizlenir? Palamut balığını ayıklama yöntemleri

Mezgit balığını ayıklamanın püf noktası

Mezgit balığını ayıklamanın püf noktası

MEZGİT BALIĞI NASIL AYIKLANMALI?

⇒ Öncelikle Mezgit balığını bıçak yardımı ile pulları kazıyın. Solungaçların birleşme yerini bıçak yardımıyla kesin.

⇒ Mezgit balığının karnını bıçak ile ayırınız. Açılan karından iç organları çıkarınız. Orta kemik üzerinden bıçak ile kesik atınız. 

⇒ El ile veya bıçak ile üst fileto çıkarınız. Aynı işlem diğer fileto için de yapınız.

Mezgit balığı nasıl temizlenir

Mezgit balığı nasıl temizlenir

⇒ Orta kemik kılçık kalacak şekilde diğer fileto da çıkarınız. İçinin temiz şekilde alınması siyah lekelerin temizlemesine özen gösteriniz. Kanın çıkması beklenmeyeceğinden yalnızca içini derinlemesine ayıklamanız yeterli olacaktır.

Mezgit balığını ayıklamanın püf noktası

Mezgit balığını ayıklamanın püf noktası

⇒ Pişirmeden önce lezzeti ve kıvamı için mutlaka tuzlayıp 20 veya 25 dakika kadar dolapta bekletiniz.

Mezgit balığını temizlemenin püf noktaları

Mezgit balığını temizlemenin püf noktaları

⇒ Mezgit balığının içerisinde havyar bulunuyorsa, havyarı ayrı bir kaba koyarak sonrasında havyar kızartması yapabilirsiniz.

Balık havyarı nasıl çıkarılır

Balık havyarı nasıl çıkarılır

BİR YORUM YAPIN 0