Scrabble nasıl oynanır? Scrabble oyunun kuralları nelerdir?

Haftasonları boş vakitlerde vatandaşların evde en çok oynamayı tercih ettiği oyunlar arasına scrabble geliyor. Ülkemizde oldukça fazla sevilen bu bol çekişmeli oyun nasıl oynanıyor? İşte, scrabble oyununun kuralları ve oyun hakkında bilinmesi gerekenler...

İngilizce kelime olan "Scrabble" Türkçede karalamak anlamına gelmektedir. Özellikle soğuk kış akşamları ailesiyle vakit geçirmek isteneler scrabble oyununa bağlandı. Muhteşem bir kelime oyunu olan Scrabble, boş zamanlarda zihninizi çalıştıramaya yeten bir deneyim olacak. Son zamanlarda internette en çok aratılan oyunlar arasında yer alan Scrabble'ın nasıl oynandığını merak ediyorsanız, oyun hakkındaki önemli ayrıntı ve tüyoları sayfamızın içeriğinde bulabilirsiniz. Peki, scrabble oyunu nasıl oynanmalı, kaç kişi oynanır, oyunun kuralları nelerdir?

Tavla nasıl oynanır? Tavla oynamanın püf noktaları Tavla dizilişi ve ipuçlarıİLİŞKİLİ HABERTavla nasıl oynanır? Tavla oynamanın püf noktaları Tavla dizilişi ve ipuçları

Scrabble oyunu nedir nasıl oynanır

Scrabble oyunu nedir nasıl oynanır

SCRABBLE OYUNU KURALLARI NEDİR? KAÇ KİŞİ OYNANIR?

  • Scrabble oyununda karşılıklı 2 veya 4 oyuncu olmalıdır. Oyun aynı bir bulmaca eki gibi, kelimeleri soldan sağa ya da yukardan aşağı dizme esasına dayanır.
  • Diğer oyuncunun türettiği kelimeden başka bir kelime de oluşturulabilir.
  • Joker taşlarına gelince, o taşların hangi harf yerine kullanıldığı önceden belirtilmelidir ve oyun boyunca değiştirilmemelidir.
  • Bir oyuncu 7 harfin tamamını kullanarak kelime oluşturursa fazladan 50 puan daha hanesine yazılır.
  • Oyuncular kelime türetemedikleri takdirde pas diyebilirler veya torbadan yeni taş çekebilirler.
  • Elde edilen skorlar, oyun başında seçilen kişi tarafından skor kağıdına not edilir. Oyunculardan biri elindeki taşların tamamını bitirmişse oyun sona erer.
  • Diğer oyuncuların elindeki taşların puanları da kazanan kişinin puanına eklenir.
  • Oyun tahtasında kelime oluşturabilecek bir alan kalmadığı ya da oyuncuların ikişer kez pas dediği zaman; oyunun bitmesi anlamına gelmektedir.
  • Oyunun sonunda en yüksek puanı toplayan oyuncu oyunun galibidir.

Scrabble oyunu kuralları

Scrabble oyunu kuralları

SCRABBLE NASIL OYNANIR?

Oyun tahtası düz bir alana yerleştirilir. 100 adet harf taşı torbaya konulur ve her oyuncu, bir adet takozu önüne yerleştirir. Oyuna kimin başlayacağını belirlemek için her oyuncu, torbadan bir harf çeker. Kimin çektiği harf A harfine daha yakınsa, oyuna o başlar. Joker çeken oyuncu, torbadan tekrar bir harf çeker.

Scrabble nasıl oynanır

Scrabble nasıl oynanır

"Scrabble oyunu nasıl oynanır?" son dönemde internette en çok aratılanlar listesinde yerini aldı.

İnternette en çok aratılan oyun scrabble

İnternette en çok aratılan oyun scrabble

BİR YORUM YAPIN 0