Mutfak lavabosu nasıl temizlenir? Mutfak lavabosunu pırıl pırıl yapan kesin çözüm

Mutfakta en çok kirlenen yerlerden biri lavabodur. Gün içerisinde sık sık bulaşık ve sebze meyvelerin yıkandığı lavabolar her zaman hijyenik ve pırıl pırıl olması gerekiyor. Peki mutfak lavabosu nasıl temizlenir? Mutfak lavabosunu pırıl pırıl yapan kesin çözüm nedir? Birbirinden ilginç yöntemler bugünkü yazımızda.

Evde en çok vakit geçirilen alanlar arasında listenin başında mutfaklar yer alıyor. Hem yemek pişirilen hem de yiyeceklerin steril bir şekilde yıkandığı mutfaklarda temizlik oldukça önemlidir. Mutfakta gün içerisinde defalarca kullanılan lavabo, zamanla yemek kirlerinden veya çay lekelerinden dolayı rengini kaybederek eski ve çirkin bir görünüme dönüşür. İlerleyen süreçte koku da yayılımına neden olan mutfak lavabosunu güzelce temizlemekte fayda var. Şimdi açıklayacağımız yöntemleri denedikten sonra mutfak lavabo temizliği üzerinde kurtarıcı bilgilere sahip olacaksınız. Mutfak lavabosunu pırıl pırıl yapmak isteyenler için tüm detaylarıyla beraber püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz.

TIKLA OKU:MUTFAK DOLABI NASIL SİLİNİR?

MUTFAK LAVABOSUNU TEMİZLEYEN 1. YÖNTEM

Yaklaşık 1 çay bardağı beyaz sirkeyi, 1 litre sıcak suyun içine dökün ve karıştırın.
Beyaz sirkeli karışımı lavabo içine püskürtün ve 5 dakika kadar bekleyin. Sprey şişeniz yoksa bulaşık süngerini bu suya batırıp lavabonun içine uygulayabilirsiniz. Bekleme süresi geçtiğinde sünger yardımı ile ovalayarak tüm yüzeyi temizleyin ve ardından durulamak için bolca su akıtın.

ÇELİK MUTFAK LAVABOSUNU TEMİZLEMEK İÇİN 2.YÖNTEM

Yaklaşık 2 litre sıcak suyun içine 2 paket karbonat, 1 limon suyu ve 1 çay bardağı sirke ekleyerek karıştırın. Hazırlanan karışımı sünger yardımı ile alın ve tüm lavabo yüzeyine uygulayın. 10 dakika kadar bekledikten sonra, ılık su ile son temizliği yapın.

MUTFAK LAVABOSUNDAKİ LEKELERİ GİDEREN 3. YÖNTEM

Lavabonun içinde ya da dış yüzeyindeki lekeleri temizlemek için doğrudan leke üzerine sirkeyi dökün ve 5 dakika kadar bekleyin. Bulaşık süngerinin yumuşak olan tarafı ile bu lekenin üzerinde dairesel hareketler çizerek temizlemeye başlayın. Ovalamaya başladığınız anda sirkenin çözücü etkisi ile lekenin de kaybolduğunu görebilirsiniz.

Evde gül suyu nasıl yapılır? Gül suyu yapmanın kolay yöntemi...

İLİŞKİLİ HABER

Evde gül suyu nasıl yapılır? Gül suyu yapmanın kolay yöntemi...
Koronavirüsle mücadeleye yardımcı olan moda devleri

İLİŞKİLİ HABER

Koronavirüsle mücadeleye yardımcı olan moda devleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0