Saksıda yeşil soğan nasıl yetiştirilir? Taze soğan yetiştirmenin püf noktaları

Ülkemizin en çok tüketilen besinlerinden biri olan taze soğan, ağızda kötü bir tat bıraksa bile düşkünleri vardır. Taze ekmekle beraber efsane bir ikili olan yeşil soğan evinizin balkonunda kolayca yetiştirebileceğiniz besindir. Saksıda yeşil soğan nasıl yetiştirilir? Taze soğan yetiştirmenin püf noktaları tüm detaylar bugünkü yazımızda.

Yeşil soğan, sarımsak, pırasa ve Frenk soğanı ile aynı sebze ailesine ait olan bir besindir. Yeşil soğanın Uzak Doğu kökenli olduğuna inanılmaktadır ve yüzyıllar boyunca Çin ve Japonya’da favori olmuştur. Soğuk algınlığını iyileştirmek, görme yeteneğini geliştirmek ve hatta kötülüğü önlemek için inanılmaz faydalı olan yeşil soğan yaz-kış tüketilebiliyor. Kalp krizi ve felç riskini azaltabileceğini ve antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahip olan taze soğanı evinizin balkonunda ya da bahçesinde yetiştirmek çok kolay. Mis gibi salatalardan farklı yemek tariflerine, lezzetiyle mutfağımızın en vazgeçilmezlerinden olan taze soğanları ellerinizle yetiştirmek isterseniz hazırladığımız adımları takip edebilirsiniz. 

Saksıda çilek nasıl yetişir? En pratik çilek yetiştirme yöntemiİLİŞKİLİ HABERSaksıda çilek nasıl yetişir? En pratik çilek yetiştirme yöntemi

saksıda yeşil soğan nasıl yetiştirilir

saksıda yeşil soğan nasıl yetiştirilir

MALZEMELER

  • Orta ya da büyük boy saksı 
     
  • Zengin karışımlı toprak (torf)
     
  • Doğal gübre
     
  • Arpacık soğan
     
  • Sulama kabı

yeşil soğan nasıl ekilir

yeşil soğan nasıl ekilir

Saksıda tohumsuz sebze nasıl yetişir? Saksıda kırmızı biber yetiştirmeİLİŞKİLİ HABERSaksıda tohumsuz sebze nasıl yetişir? Saksıda kırmızı biber yetiştirme

YEŞİL SOĞAN ADIM ADIM EKİMİ

- Öncelikle saksının dibine bir miktar toprak yerleştirin. Daha sonra üzerine biraz gübreden koyun. Sonrasında yine toprak ilave edin.

- Toprağın üzerine çok bastırmadan hava alacak şekilde bıraktıktan sonra arpacık soğanları ince kısmı üstte kalacak şekilde yerleştirin.

saksıda yeşil soğan

saksıda yeşil soğan

- Soğanların arasına 10 santimetre kadar boşluk bırakın.

- Soğanlarınızı yaklaşık 2 günde 1 sprey şişeyle sulama yapmalısınız.

soğan nasıl ekilir

soğan nasıl ekilir
 

- Soğanlarınız 3-4 gün içinde yeşillenmeye başlayacaktır.  Bu aşamadan sonra taptaze soğanlarınızı kullanabilirsiniz. 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Birten 2 yıl önce

Kızımın ödevi icin kullandık.Ögretmeni cok begendi.Tesekkürler