Elma sirkesiyle cam silinir mi? Sirkeyle cam temizlemenin en kolay yolları...

Ev temizliği içinde kadınların en fazla zorlandıkları ve kısımların başında yer almaktadır. Yazın gelmesiyle birlikte camlardaki lekeler kendini göstermeye başladı. Sirkenin asidik asit özelliği sayesinde mucizevi olan sirkeyi evin her yerini dezenfekte etmek ve oluşan lekelerden kolayca kurtulmak için kullanabilirsiniz. Peki elma sirkesiyle cam silinir mi? İşte yanıtlar:

Evin en önemli kısımlarından biri olan ve çoğu zaman kadınların silmeye üşendiği camlar da oluşan lekeleri çıkarmak artık çok kolay. Ev temizliğinde en çok zorlayan yerlerde biri ulaşılamayan camlardır. Temizliği biraz uğraştırıcı olan cam temizliği için marketlerde birçok kimyasal ürünler satılmaktadır. İnsan sağlığına olumsuz etkileri olan kimyasal ürünler yerine doğal ürünleri tercih ederek camlarınızı tertemiz yapabilirsiniz. Güneşli sıcak havalarda bütün evi havalandırırken camların da ayna gibi olmasını istiyorsanız bu doğal yöntemleri deneyebilirsiniz. Bazı pratik yöntemlerle camlarınızı pırıl pırıl yapabilirsiniz. İşte detaylar:

Pencereden boya lekesi nasıl çıkarılır? Pimapen üzerinden boya lekeleri nasıl temizlenir?İLİŞKİLİ HABERPencereden boya lekesi nasıl çıkarılır? Pimapen üzerinden boya lekeleri nasıl temizlenir?

sirke ile cam temizliği nasıl yapılır

sirke ile cam temizliği nasıl yapılır

ELMA SİRKESİ İLE CAM TEMİZLİĞİ

Beyaz sirke, evin her bölümünde sıkça rastladığımız temizlik maddelerinden en etkili olan ürünlerin başında yer almakta. Evi dezenfekte etmek içinde çok kullanılır. Camlarda bulunan lekeleri çıkarmada oldukça etkilidir.

- Daha önce kullandığınız boş bir sprey şişesi varsa içine yaklaşık 1 çay bardağı beyaz sirke ve geri kalanı su doldurup iyice çalkalayın.

- Hazırladığınız karışımdan camlara sıkarak cam bezi yardımıyla iyice ovalayın. Bütün lekeleri üstüne sıkın ve ovalamaya devam edin.

- Daha sonra bez yardımıyla kurulayın. Lekelerin kolayca çıktığını göreceksiniz.

- Camları silmek için bir başka yöntem ise hazırladığınız cam silme suyunun içine biraz yumuşatıcı ve birazda sirke ekleyip camlarınızı tertemiz yapabilirsiniz.

en kolay cam temizliği

en kolay cam temizliği

AYNA NASIL TEMİZLENİR?

Camlar için hazırladığını sirkeli suyu aynalar içinde kullanabilirsiniz. Aynalara sprey şişesinden biraz sıkın ve cam bezi ile hiç bekletmeden direk iyice silin. Böylelikle sirkeyle tertemiz ve parlak aynalara kavuşabilirsiniz.

ayna temizliği nasıl yapılır

ayna temizliği nasıl yapılır

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0