Mercan taşı nedir ne işe yarar? Faydaları ve özellikleri nelerdir?

En önemli şifalı taşlar arasında yer alan Mercan taşı, hayat ağacı ve koral olarak da bilinir. Takı olarak, kolye, yüzük ve bileklik şeklinde kullanılır. Yüzyıllar boyunca en çok kullanılan ve en değerli taşlar arasında yer alan mercan taşı organik bir yapıya sahip bir taştır. Süs eşyası olarak da kullanılan Mercan taşının özellikleri ve faydaları nelerdir? İşte detaylar:

Kırmızı mercan takı yapmak için kullanılan özellikle Akdeniz'de bulunan özel kırmızı renkte bir mercan yani coralliidae (Corallium rubrum Linnaeus), türü olarak bilinmektedir. Kırmızı mercan deniz altında küçük yapraksız kırmızı renkli bir metre yükseklikte küçük dalları olan bir çalıya şeklindedir. Rengi çok sıcak kırmızımsı pembe ile çok koyu bir kırmızı arasında değişim göstermektedir. Bu koyu kırmızı bazen 'mercan rengi' ismiyle de bilinir. Doğada kendiliğinden çıkan Mercan taşı, çok özel ve değerli doğal bir taştır. Muhteşem güzelliğe sahip olan mercan taşı bilim adamları tarafından yapılan çalışmalara sonucunda  birçok şeye iyi geldiği kanıtlanmıştır. Bütün yaşanan olumsuz şeyleri ortadan kaldırdığı ve nazara karşı iyi geldiği de söyleniyor. Çok az çıkan bu taşın piyasada maddi değeri oldukça fazladır. Kan dolaşımını düzenlediği gibi sedef hastalığı başta olmak üzere birçok cilt rahatsızlıklarına da iyi geldiği bilinmektedir. Fiziksel ve ruhsal açıdan birçok hastalığa iyi geldiği ve alternatif tıpta çok fazla kullanılıyor. İşlenmiş parlak ve hoş görüntüsüyle göz dolduruyor.

Yeşim taşı nedir? Yeşim taşı nasıl oluşur, faydaları ve özellikleriİLİŞKİLİ HABERYeşim taşı nedir? Yeşim taşı nasıl oluşur, faydaları ve özellikleri

MERCAN TAŞI NEDİR? NASIL OLUŞUR?

mercan taşı nedir

mercan taşı nedir

Hayat ağacı ve koral olarak da bilinen taşın en pahalı rengi kırmızıdır. Asırlar boyunca toprak altında kalan mercan, organik bileşiklerden meydana gelen ve mercan popülerinin kireçlenerek bazı organizmaların zamanla iskelet haline getirilmesi sonucunda oluşmakta. 

MERCAN TAŞININ ÖZELLİKLERİ VE FAYDALARI NELERDİR?

Birçok hastalığa ve özellikle ruhsal hastalıklara iyi gelen mercan taşı alternatif tıpta da kullanılmaktadır. İşlenmiş olarak takı ve süs eşyası olarak kullanılır. Mercan taşı Kuran'ı Kerim'de adı geçen aynı zamanda iyileştirici etkisi olduğu çok nadir özel taşlar arasında yer alır. 

Mercan taşı, tedavi edici olarak kalp rahatsızlıklarında ve daha birçok hastalıkta halk arasında kullanılmaktadır. Taşı, hastalığa iyi gelmesi için vücuda yakın bir bölümde tutmak gerekir.

mercan taşı özellikleri

mercan taşı özellikleri

  • Sindirim sisteminde oluşan rahatsızlıkları düzenleyici etkisi bulunmaktadır. 
     
  • Kişinin ruhsal bozukluklarını iyileştirme etkisi bulunmaktadır. Kişinin olumsuz duygu durumlarını yok eder ve negatif enerjileri karşı daha güçlü durmasını sağlar.
     
  • Sedef hastalığı ve ve deri hastalıklarını iyileştirici etkisi bulunmaktadır.
     
  • Konsantrasyon eksikliği olan kişinin daha motive konsantre olmasına etki eder.
     
  • Batıl inançlara karşı koruyucu olarak biliniyor. 
     
  • Denge bozukluğu bulunan ve iletişim bozukluğunu düzenleyici etkisi bulunmaktadır. 
     
  • Kalp ve damar hastalıklarına karşı damarları güçlendirici etkisi bulunmaktadır.
     
  • Dalağın daha düzgün çalışmasına yardımcı olur.
     

mercan taşının faydaları

mercan taşının faydaları

Sebze sevmeyen ve yemeyen çocuğa ne yapılmalı? Çocuğa ıspanak yedirmek için...

İLİŞKİLİ HABER

Sebze sevmeyen ve yemeyen çocuğa ne yapılmalı? Çocuğa ıspanak yedirmek için...
Armudun faydaları nelerdir? Kaç çeşit armut vardır? Armut neye iyi gelir?

İLİŞKİLİ HABER

Armudun faydaları nelerdir? Kaç çeşit armut vardır? Armut neye iyi gelir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0