Yeşim taşı nedir? Yeşim taşı nasıl oluşur Yeşim taşı faydaları ve özellikleri

Nefrit adıyla anılan yeşim taşı yüzyıllardır mücevherat, heykel ve biblo gibi birçok süslemelerinde kullanılan çok değerli taşlar arasında yer almaktadır. Doğada en çok bulunan taşlar arasında yer alan yeşim taşı aynı zamanda çok dayanıklı bir yapıya sahiptir. En çok yeşil ve tonları renge sahip olması yanında, mücevher olarak kullanılan yeşim taşı nasıl oluşur? İşte yeşim taşı hakkında bilinmesi gerekenler:

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Yeşim taşı, halk arasında mutluluk taşı olarak da bilinmektedir. Yeşim taşı, son dönemlerde sıcak taş masajlarında da kullanımı arttı. Doğal taşlar arasında yer alan yeşim taşı insan sağlığına da iyi geldiği biliniyor. Günümüzde en çok beğenilen ve şifalı etkileri de bulunan yeşim taşı birçok takı olarak ve birçok heykel ve biblo süslemelerinde kullanılmaktadır. Çin imparatorları için ayrı bir yeri olan yeşim taşı günümüzde de birçok Çinli devlet ve yönetici adamının yanında taşıdığı ve şans getirdiğine inandığı taşa İmparator taşı olarak da adlandırmaktadırlar. Yeşim taşı doğada genel olarak yeşil renkte bulunur. Ancak kahverengi ,sarı ve kırmızı renkler de görülebilmektedir. Eski dönemlerde Çin'de çatıların ve evlerin temelinde kullanılırdı. Çinliler Yeşim taşının evleri yıldırım çarpmasından koruduğuna inanıyorlardı. İşte yeşim taşı hakkında bilinmeyenler:

Kan taşı nedir? Kan taşı özellikleri ve faydaları! Kan taşı nasıl oluşur?İLİŞKİLİ HABERKan taşı nedir? Kan taşı özellikleri ve faydaları! Kan taşı nasıl oluşur?

yeşim taşı özellikleri

yeşim taşı özellikleri

YEŞİM TAŞI NEDİR?

Yeşim taşının bir diğer adı nefrit ama hak arasında mutluluk taşı olarak da bilinir. Akik ve ametist taşlarıyla takı ve mücevher piyasasında en çok kullanılan taşlar arasındadır. Dayanıklı ve güzel bir görünüme sahip olduğu için çok tercih edilmektedir.

yeşim taşı faydaları

yeşim taşı faydaları

 

YEŞİM TAŞI NASIL OLUŞUR?

Çin kültüründe önemli bir yere sahip olan yeşim taşı bütün dünyada yeşim yatakları açısından her yerde zengin yatakları bulunuyor. Meksika ve Peru yeşim taşı açısından oldukça zengindir. Özel bir taş olan ve birçok kültürde farklı anlamlar içeren bu taş genel olarak insana şans ve mutluluk getirildiğine inanılıyor.

YEŞİM TAŞININ ÖZELLİKLERİ

Yeşim taşının birçok farklı çeşidi bulunuyor. Çok değerli bir taş olan yeşim taşı aynı zamanda daha ekonomik takı yapımında da kullanılmaktadır. Jadeit adıyla bilinen diğer çeşidi çok nadir bulunan ama oldukça değerli olan bir taştır. Değerli lüks mücevher yapımında en çok kullanılan yeşim taşının Jadeist çeşididir.

yeşim taşı biblo

yeşim taşı biblo

YEŞİM TAŞININ FAYDALARI

  • Dünyanın her yerinde mutluluk ve şans getirildiğine inanılan yeşim taşı; kolye, bilezik ve küpe olarak kullanılmaktadır.
  • Türkiye'de bereket ve bolluk getirildiğine inanılıyor. İnsanları kötü musibetler karşı koruduğu ve insanların kötü enerjilerinden kurtulmasını sağladığına inanılıyor.
  • Küçük çocuklara bir şeyden korktukları zaman eğer yanlarında taşırlarsa tamamen korkulardan kurtulduklarına inanılıyor.

 

yeşim taşı

yeşim taşı

  • Fiziksel açıdan da böbrek ağrısı çekenlerin yeşim taşının yaydığı enerji sayesinde kısa süre de çektikleri sancılarından kurtulmaktadır.
  • Masaj olarak kullanılan taşlar arasında yer alan bu taş migren gibi ağrıları da dinlendirildiği biliniyor.

yeşim taşı nasıl oluşur

yeşim taşı nasıl oluşur

  •  Aynı zamanda son dönemlerde cilde sağladığı faydalarla da çok gündemde yerini almaktadır.
  • Jadeit taşından yapılan ve rulo şeklinde satılan yeşim taşı aletlerinin düzenli kullanıldığında cilde parlaklık verdiği ve kan akışını hızlandırdığı biliniyor.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0