Kot pantolonların formunu korumak için ne yapılır? Kotların renk atmaması için...

Severek giydiğimiz kot pantolonları yıkarken rastgele yıkayıp rengini bozulmasına ve ömrünün kısalmasına sebep oluyoruz. Jean pantolonların formunu korumak ve senelerce giymek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor. Kot pantolonların formunu korumak için ne yapılır? İşte kot pantolonların formunu korumak için bazı yöntemler:

Araştırmalara göre her kadının dolabında en az 8 tane Jean pantolon bulunmakta. Kot pantolonların daha dayanıklı ve şık göründüğü için kadınlar tarafından çok tercih edilmektedir. Pantolonları yıkarken kullandığınız deterjan ve su sıcaklığı da çok önemlidir. Çok sevilen kot pantolonların daha uzun ömürlü olmasını sağlamak ve formunu korumak için bazı yöntemler bulunuyor.

Koyu renkli çamaşırlar nasıl yıkanır? Koyu renkliler ve siyahlar kaç derecede nasıl yıkanır?İLİŞKİLİ HABERKoyu renkli çamaşırlar nasıl yıkanır? Koyu renkliler ve siyahlar kaç derecede nasıl yıkanır?

Kot pantolonların formunu korumak için ne yapılır?

Kot pantolonların formunu korumak için ne yapılır?

1- KOTLARINIZI HER KULLANIMDAN SONRA YIKMAYIN

  • Kot pantolonu satın aldıktan sonra yıkamadan birkaç kere giymeniz gerekiyor.
  • Jean pantolonun vücut ölçülerinize göre kalıbının tam oturmasını ve uyum sağlamasına yardımcı olur.
  • Çok sık yıkamak yerine birkaç giyimden sonra yıkayın böylece pantolonun formunu korumuş olursunuz.

kotların rengi solmaması için ne yapmalı

kotların rengi solmaması için ne yapmalı

  •  Eğer bir yerinde leke oluşursa direk sadece lekenin üzerini süngerle temizleyebilirsiniz. Böylece hem formunu hem de rengini korumuş olursunuz.

2- KOTLARINIZ ASKIDA ASMAYIN KATLAYIN

  • Kot pantolonlarınızı, dolapta askıda koyup asıyorsanız doğru olmayabilir. Çünkü astığınız askıların bel bölümünde formunu bozacak izler oluşabilir. Devamlı asarsanız da tamamen formu bozulur deformasyona uğrar. 

jeanlar nasıl yıkanır

jeanlar nasıl yıkanır

  • Pantolonları katlamak için ilkönce düz bir zemine koyup soldan sağa doğru ikiye katlayın.
  • Daha sonra bacak kısmından da ikiye katlayıp kemerle aynı hıza da olacak şekilde yapın. Tekrar bacakları katladıktan sonra dolabın çekmecesine yerleştirebilirsiniz.

3- KÖTÜ KOKULARA KARŞI KOTUNUZU DONDURUN

pantolonlardaki kötü koku nasıl yok edilir

pantolonlardaki kötü koku nasıl yok edilir

  • Pantolonunuza sigara gibi kötü kokular sinmişse temiz bir poşetin içine kotunuzu koyun ve güzelce bağlayın.
  • Bağladığınız poşeti 2 gün boyunca buzlukta bekletin. 2 gün sonunda pantolonda olan kokunun tamamen kaybolduğunu göreceksiniz.
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0