Siyah zeytinde yapılan akılalmaz hileler!

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan zeytin de hileli gıdalar arasına girdi. Siyah zeytinin daha kısa sürede hazır olması için çeşitli kimyasal boyalar atıldığı ortaya çıktı.. İşte siyah zeytinde yapılan akıl almaz hileler...

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan siyah zeytin, Türkiye'de sıklıkla yapılan gıda hileleri arasına girdi. Siyah zeytinin olgunlaşma süresini azaltmak için çeşitli boyalar ve  paslı metaller kullanıldığı ortaya çıktı.

Normalde siyah zeytinin olgunlaşma süreci yaklaşık 4-6 ay arasında ama bu süreci azaltmak için bekletme havuzlarına boyalar atılarak 2 hafta gibi kısa sürede tezgahlara tüketiciye ulaştırılıyor. Ayrıca daha siyah zeytin olmamış zeytinleri çeşitli kimyasallar ve demir oksitlerle renklendirilip zararlı olan zeytinler piyasaya sürülüyor.

SİYAH ZEYTİNİN HİLELİ OLUP OLMADIĞINI NASIL ANLARIZ?

Zeytinde en önemli şeylerden biri zeytinin çok siyah olmamasıdır. Zeytin daha doğal mora çalan bir renkte olmalıdır. Bunu anlamanız için almadan önce mutlaka içini açıp tadına bakmanız gerekmektedir. Yediğiniz zaman ağızda acımsı, ekşi bir tat bırakmamalıdır. Zeytinin içini açtığınız zaman elinize morumsu ve pembemsi bir renk bulaşmaması gerekmektedir. Çekirdeğinin rengi kahverengi ve mora dönük renkte olmalıdır.

Zeytinin çekirdeği çok siyah ve zeytinin kendisi çok parlaksa, bir sürü kimyasal işleme maruz kalmış demek oluyor. Zeytin fabrikalarda daha kısa sürede olması için kostik havuzlara renklendirici ve kostik madde atıp saatlerce bekletiliyor. Bu da insan sağlığını önemli ölüde kötü etkilemekte. 

 

Mutfakta kullanabileceğiniz en şık aksesuarlar

İLİŞKİLİ HABER

Mutfakta kullanabileceğiniz en şık aksesuarlar
Ünlü oyuncu Umut Oğuz'dan özel hastane isyanı!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü oyuncu Umut Oğuz'dan özel hastane isyanı!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0