Dolma içi buzlukta saklanır mı? Artan dolma içi saklama yöntemleri...

Sofraların vazgeçilmez yemeklerinden olan dolmanın birçok çeşidini yapmak mümkün. Her mevsim sebzelerle yapılan dolmanın artan harcını daha sonra değerlendirmek üzere buzlukta saklayabilirsiniz. Dolma içi buzlukta nasıl saklanır? İşte detaylar:

Her mevsim patlıcan, biber, yaprak sarması gibi birçok taze sebzelerle yapılan dolma, Türk mutfağının en önemli klasik lezzetlerinden biridir. Etlisi etsizi, sulusu ve baharatlısı her çeşidi ayrı ayrı çok lezzetli olmaktadır. Dolmanın en lezzetli kısmı şahane bir şekilde hazırlanan dolma içidir. Bazen hazırladığımız iç harcı fazla olabiliyor. Evde de başka sebze yoksa artan iç harcı başka zaman değerlendirmek üzere buzdolabında saklayabilirsiniz. Artan dolma içini buzlukta saklamak istiyorsanız hazırlamış olduğunuz harcın etsiz olmasına dikkat etmeniz gerekir. Böylelikle buzluğa attığınız zaman iç harcı hem uzun süre dayanacak ve lezzetinden bir şey kaybetmemiş olacaktır. Dolma içi hazırlarken pirinçleri suda bekletip yapmayın. 

Makarna suyu nasıl değerlendirilir? Makarna suyunu dökmeyip değerlendirmenin 3 yoluİLİŞKİLİ HABERMakarna suyu nasıl değerlendirilir? Makarna suyunu dökmeyip değerlendirmenin 3 yolu

Dolma içi buzlukta saklanır mı

Dolma içi buzlukta saklanır mı

- Buzlukta saklayacağınız iç harcı dolmaları doldurduktan sonra buzdolabı poşetinin içine koyup havasını alın. Sıkıca bağladıktan sonra buzluğa atabilirsiniz.

Pişmiş dolma içi buzlukta saklama

Pişmiş dolma içi buzlukta saklama

-  Kullanacağınız zaman 2 saat öncesinden çıkarın ve çözülmesi için oda sıcaklığında bekletin. Çözdürdükten sonra güzelce karıştırıp şahane dolmalar yapabilirsiniz.

Artan dolma içi nasıl değerlendirilir

Artan dolma içi nasıl değerlendirilir

- İsterseniz fazla gelen iç harcı bekletip marketten alacağınız patlıcan ya da biber gibi sebzelerin içini doldurabilir ve  küçük bir tencereye yerleştirip buzlukta saklayabilirsiniz. Eğer küçük tencereniz yoksa buzdolabı poşetinin içine güzelce yerleştirip saklayabilirsiniz.

dolma tarifi

dolma tarifi

En kolay komposto tarifleri neler? Ramazan ayına özel 3 komposto tarifi

İLİŞKİLİ HABER

En kolay komposto tarifleri neler? Ramazan ayına özel 3 komposto tarifi
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0