Enerji tasarrufu nedir ve nasıl yapılır? Enerji tasarrufunun faydaları...

Günlük hayatta enerji tasarrufu sağlamak ve enerjiyi idareli kullanmak için dikkat etmemiz gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalardan birisi bulaşıklarınızı sudan geçirmek yerine direk makineye atmak olabilir. Bununla birlikte pek çok püf noktası vardır. Peki evde enerji tasarrufu nasıl yapılabilir? İşte enerji tasarrufu hakkında bilmeniz gerekenler:

Enerji, iş yapabilme ve kullanabilme gücüdür. Hayatımızı boyunca kullanmakta olduğumuz enerji kaynakları; güneş, su, elektrik, doğal gaz, petrol ve kömürdür. Enerjinin fazla kullanıldığı takdirde doğal kaynaklarımız çok çabuk tükenmekte, çevre kirlenmekte, iklimler değişmekte ve maliyetler çok daha fazla artmaktadır. Enerji tasarrufu, enerjiyi verimli bir şekilde kullanarak iş gücünde herhangi bir azalma olmadan yapılabilmektedir. Dünyayı korumak ve iklimlerin değişmesini engellemek için enerji tasarrufu yapmamız gerekiyor. Küresel ısınmanın arttığı günümüz çağında enerji tasarrufu sağlamak, enerjiyi idareli kullanmak çok önemli bir hal almıştır. Günlük hayatta dikkat edeceğimiz birçok şey ile birlikte enerji tasarrufu sağlamak mümkündür. Enerji tasarrufu sağlamak için dikkat etmemiz gereken noktalar bulunuyor. Peki enerji tasarrufu nedir, enerji tasarrufu nasıl yapılır? İşte enerji tasarrufunun faydaları:

Enerji tasarrufu nedir

Enerji tasarrufu nedir

ENERJİ TASARRUFU NEDİR?

Enerji tasarrufu, gereksiz enerji ihtiyaçlarından kaçınmak ve gereksiz enerji tüketimini azaltmak için uygulanan faaliyetler olarak adlandırılmaktadır. Enerjiyi en düşük ihtiyaçta ve en verimli şekilde kullanılmaya enerji tasarrufu denmektedir. Enerji tasarrufu yapılacak pek çok yöntem bulunmaktadır.

enerji tasarrufu nasıl yapılır

enerji tasarrufu nasıl yapılır

PEKİ ENERJİ TASARRUFU NASIL YAPILIR

- Enerji tasarrufu yapmak için ilk olarak sık sık seyahat ediyorsanız kendi özel aracınızı kullanmak yerine toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Ya da bisikletiniz varsa yakın yerlere onunla gidebilirsiniz. Böylelikle enerjiden bu alanda tasarruf etmiş olacaksınız.

- Evinizde kullandığınız lambaları ekonomik tasarruf sağlayan lambalar olmasına özen gösterin. Kilovatı düşük lambalar ve kendi kendine şarj olan lambalar tercih ederseniz tasarruf sağlamış olursunuz.

- Pillerinizi tek kullanımlık piller yerine şarj edilen pillerden alırsanız hem doğaya zarar vermemiş olursunuz hem de tasarruf yapmış olursunuz.

- Alışveriş yaparken plastik torbalar yerine kumaş y da bez torbalar kullanabilirsiniz. Hem poşetlerin ziyan edilmesini engellemiş olur hem de doğada çok zor çözünen naylon kullanımını en aza indirgemiş olursunuz.

- Kışın çok fazla enerji harcamamak için evinizi ısı yalıtımı yaptırabilirsiniz. Evinizde ısı kaçakları varsa onları tespit edin. Böylelikle büyük ölçüde enerji tasarrufu sağlamış olursunuz. Yenilebilir enerji kaynaklarını da tercih ederek tasarruf sağlarsınız.

enerji tasarrufunun faydaları nelerdir

enerji tasarrufunun faydaları nelerdir

- Bulaşıkları elde yıkamak yerine makinede yıkayarak sudan tasarruf sağlayabilirsiniz. Dişlerinizi fırçalarken musluğu kapatarak sudan yaklaşık 15 litre tasarruf sağlayabilirsiniz.

enerji tasarrufu örnekleri

enerji tasarrufu örnekleri

Televizyon, şarj aleti gibi elektronik eşyaların fişlerini prizde bırakmazsanız yüzde 5 enerji tasarrufu yapmış olursunuz.

ENERJİ TASARRUFUNUN FAYDALARI NELERDİR?

- Enerji tasarrufu kişiyi maddi anlamda rahatlatır ve evlerde sağlayacağımız yüzde 10 enerji tasarrufuyla ülke ekonomisine milyon dolar kazandırmış oluruz.

- Enerji tasarrufu yaparak hem geleceğimize yatırım yapabiliriz hem de iklimlerin değişmesini engellemiş oluruz.

- Enerji tasarrufu sayesinde doğamızı ve çevremizi büyük ölçüde korumuş ve küresel ısınmanın önüne geçmiş oluruz.

Enerji tasarrufunun yolları

Enerji tasarrufunun yolları

Hamur işlerinde neden sirke kullanılır? Kurabiyelerde hangi sirke kullanılır

İLİŞKİLİ HABER

Hamur işlerinde neden sirke kullanılır? Kurabiyelerde hangi sirke kullanılır
Evleri 100 TL'den az bütçeyle yenilemenin yolları

İLİŞKİLİ HABER

Evleri 100 TL'den az bütçeyle yenilemenin yolları
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

halil ibrahim 1 yıl önce

kız düşünüyorum abi ben