Ev nasıl boyanır? 1+1 ev nasıl boyanır! Evi boyarken nereden başlanmalı? Duvar nasıl boyanır

Yaşam alanlarınızı yenilemek için en iyi hareket, evin rengini değiştirip boya badana yapmaktır. Bu sayede eviniz tertemiz olur, ve yeni rengiyle bambaşka bir ruha kavuşur. Üstelik yaz mevsiminde olduğumuz şu dönemde büyük bir değişim yapmış olursunuz. Bugün ki yazımızda 1+1 küçük evleri boyamanın püf noktalarını ve evi boyarken nereden başlanmalı konusunu sizler için araştırdık. İşte detaylar:

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte evde yaz temizliği çoktan başladı. Evde boya badana işini ustalara yapmak yerine kendiniz de yapabilirsiniz. Bütün yıl boyunca kirlenen duvarlara canlılık katmak ve tertemiz duvarlara sahip olmak için evinizde uygulayacağınız çok basit yöntemlerle rahatça kendiniz boyayabilirsiniz. Bu meşakkatli ve zor ama bir o kadar eğlenceli işi yaparken aynı zamanda mükemmel bir çalışma çıkartmak için uygulamamız gereken bazı teknikler mevcuttur. İşte detaylar:

EVDE BOYA YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Boya yapamaya başlamadan önce ilk yapmanız gereken şey yaşam alanlarınız da kullanacağınız rengi seçmektir. Renk seçimini yaparken de dikkat etmeniz gereken bir iki şey var. Bunlardan biri duvarlarını boyayacağınız odanın ışıklandırması ve aydınlığı nasıl? Odanın duvarları şu anda açık renkliyse ve daha koyu bir renk yapmak istiyorsanız önce odanın yeterince aydınlık olup olmadığından emin olmanız gerekir. Eğer odanın aydınlığı yani ışıklandırması yeterli değilse mutlaka daha açık renkler tercih etmeniz gerekiyor. Seçtiğiniz açık renk odanın daha ferah ve aydınlık olmasını sağlayabilir. İşte boya badanan yapmanın incelikleri...

Kaliteli vernik seçimi nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERKaliteli vernik seçimi nasıl yapılır?

evde boya nasıl yapılır

evde boya nasıl yapılır

BOYA YAPMAK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • ⇒ Boya,
  • ⇒ Astar boya,
  • ⇒ Rulo fırça,
  • ⇒ Kestirme fırça,
  • ⇒ Sırık, Merdiven,
  • ⇒ Boya tavası,
  • ⇒ Maskeleme bandı,
  • ⇒ Koruyucu örtü,
  • ⇒ Macun ve merdiven

DUVAR BOYASI NASIL SEÇİLİR

  • Evin içi için duvar boyasını seçerken hem duvarlarınızın yapısı size yol gösterebilir.
  • Örneğin odanızın duvarları pürüzlü ise parlak boyalar yerine mat yapıdaki boyaları seçebilir ve duvarda olan kusurları gizleyebilirsiniz.
  • Çünkü parlak boyalar yansıma oluşturdukları için çok çabuk kusurları belli eder, ama mat boyalardaki yansıma daha az olduğu için kusurları kolaylıkla gizleyebilirsiniz.
  • Ayrıca eğer bir çocuğunuz varsa ya da kolayca temizlemek için silinebilir boyaları tercih edebilirsiniz.

duvar boyası nasıl seçilir

duvar boyası nasıl seçilir

EVDE BOYA BADANA NASIL YAPILIR?

  1. Öncelikle boya yapacağınız odayı boşaltmanız gerekiyor. Eğer bütün eşyalarınızı odadan çıkarma gibi bir şansınız yoksa bile eşyaları orta alana alıp üzerine muşamba ya da kullanmadığınız eski örtüler varsa onlarla örtebilirsiniz.
  2. Zemin için büyük muşamba varsa serin ve duvar kenarlarından koli bandıyla yapıştırın. Boya yaparken boyaların parkelere damlamasını bu sayede önlemiş olursunuz.
  3. Maskeleme bandınız varsa bütün priz elektrik anahtarlarını üzerini kaplayın.

boya nasıl seçilir

boya nasıl seçilir

DUVAR NASIL BOYANIR?

  • Yapmanız gereken ilk işlem eğer tavanı boyayacaksanız rulo fırçayı sırık yardımıyla uzatıp hazırlamak. Hazırladığınız fırçayı tavan boyasına batırıp ızgara yardımıyla fazla boyayı atarak boyamaya başlayabilirsiniz. Fırçayı tavanda yavaşça ileri geri hareket ettirerek odanın tavanını boyayabilirsiniz. Boyarken rulo fırçası izleri olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

evi boyamak için gerekli malzemeler

evi boyamak için gerekli malzemeler

  • Tavan boyama işlemi bittikten sonra duvarları boyamak için öncelikle astar boya uygulamasını yapmanız gerekir.
  • Astar boya, duvara uyguladığınız zaman asıl boyanın duvara daha pürüzsüz durmasını ve daha uzun ömürlü olmasını sağlar. Astar boyayı tek kat uyguladıktan sonra kurumasını bekleyin.
  • Duvarları boyamak için kullanacağınız boyayı seyreltmeniz gerekmektedir. Seyreltmek için su ya da tiner kullanabilirsiniz.
  • Boya kovasının içinde biraz boya alıp boya tavasının üzerine koyup öyle seyreltin. Bu sayede fazla gelen boyayı başka zaman kullanabilirsiniz.

badana nasıl yapılır

badana nasıl yapılır

  • Rulo fırçasını boyaya batırdığınız zaman fazla olanı ileri geri hareket ettirerek atmaya çalışın. Duvarları boyarken de ruloyu yukarıdan aşağıya, aşağıdan yukarıya yavaşça gezdirin. Priz ve ve duvar köşeleri kestirme fırçalarla boyayıp hazırlamanız gerekir.
  • Bütün odaları boyadıktan sonra kurumasını bekleyin. Daha sonra evin bütün pencerelerini açıp boya kokusunu çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Marin stilde nasıl giyinilir? Marin stil kombin önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Marin stilde nasıl giyinilir? Marin stil kombin önerileri
Douyin makyajı nedir? Douyin makyajı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Douyin makyajı nedir? Douyin makyajı nasıl yapılır?
Bolu'nun doğal cazibesi: Termal keyfi mi, Abant Gölü kıyısında huzur dolu bir tatil mi?

İLİŞKİLİ HABER

Bolu'nun doğal cazibesi: Termal keyfi mi, Abant Gölü kıyısında huzur dolu bir tatil mi?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0