Tavşan ne yer ve neyle beslenir? Evde kolay tavşan bakımı

Sevimli bir hayvan olan tavşan evde bakılması kolay ve aynı zamanda popüler olan ev dostlarıdır. Arkadaş canlısı olan tavşanlar ailenin bir parçası olup sevgiye karşılık verirler. Tavşanların yemedikleri besinler olduğu için tavşanların nasıl beslendiğini bilmek çok önemlidir.Evde tavşan beslerken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? İşte detaylar...

Tavşanlar, evcil memeli hayvanlar arasında en alt piramitte yer alır. Büyük gözleri, küçük kulaklarıyla hızlı gelişme yeteneğine sahip bir hayvandır. Latince adı Oryctolagus cuniculus olarak bilinir. Torak üzerinde kazdıkları çukurlarda bitki yiyerek hayatlarını sürdürürler. Türkiye'de tavşangiller türünden sadece "Leporidae" türü bulunur. Tavşanlar çok kolay bir şekilde ailenin bir parçası olmayı becerirler. Ama hassas yapıları sahip oldukları için tavşanı evde bakmak için aldığınızda mutlaka çocuklara karşı dikkatli olmanız gerekmektedir. Tavşanlar dışarıda ve içeride yaşayabilen evcil hayvanlar arasında yer alır. Doğuştan çift yaşamayı seven tavşanların birçok çeşidi de bulunmakla birlikte melez türleri bulunmaktadır. Arkadaş canlısı olan tavşanlar için geniş güvenli bir ortam hazırlamanız gerekiyor. Güvenli alan için öncelikle Tüyleri uzun olan tavşanlar çok çabuk kirlendikleri için günlük bakımını yapmaya özen göstermeniz gerekir.

Tavşan ne yer neyle beslenir

Tavşan ne yer neyle beslenir

TAVŞAN NE YER NEYLE BESLENİR?

Tavşanlar bütün yeşillikleri sever. Özellikle marul ve salatalık bolca verebilirsiniz. Ayrıca tavşanları beslemek için özel olarak üretilen tavşan yemleri de bulunmaktadır. Beslediğiniz tavşan daha küçükse ona hızlı büyüyüp gelişmesi için bu yemlerden verebilirsiniz. Evde bakmak için aldığınız tavşan daha yavruysa beslenmesine çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Yaklaşık 45 gün olana kadar anne sütüyle beslemek daha doğru olur. Yavru tavşanın anne sütüyle besleme imkanınız yoksa yonca saman ya da özel olarak satılan yemlerden verebilirsiniz.

Tavşanların en çok sevdiği besinler

Tavşanların en çok sevdiği besinler

Aynı zamanda bunlara ek olarak su vermeniz gerekmektedir. Günde verebileceğiniz su miktarı yaklaşık yarım litre kadar olmalıdır. Mideleri çok hassas olan tavşanlara normal yiyecekler verilmemesi gerekir. Farklı yiyecekler verdiğiniz zaman tavşan ishal olup hastalanır. A vitamini açısından zengin yiyecekler tercih edilmelidir. Tavşanı biraz büyüttükten sonra tuvalet eğitimi verebilirsiniz. Her ne kadar zor olsa da sabırlı davranarak tavşanın tuvaletini yapabileceği kum dolu bir kafes hazırlayın. Her zaman aynı yerde tuvaletini yaptırın ki tuvalet alışkanlığı kazansın.

Tavşan evde nasıl bakılır

Tavşan evde nasıl bakılır

TAVŞANLARIN EN ÇOK SEVDİĞİ BESİNLER

Tavşanlar otçul hayvanlar oldukları için bitki türlerini sever. En sevdiği yiyecekler arasında salatalık ve marul bulunur. Bunların yanı sıra tavşana havuç, yonca saman lma verebilirsiniz.

Ventilli maske nedir, özelliği nelerdir? Uçaklarda ventilli maske neden yasak, sakıncalı?

İLİŞKİLİ HABER

Ventilli maske nedir, özelliği nelerdir? Uçaklarda ventilli maske neden yasak, sakıncalı?
A 101'de satılan Kiwi KIS-6482 buharlı kırışık giderici özellikleri nelerdir, alınır mı?

İLİŞKİLİ HABER

A 101'de satılan Kiwi KIS-6482 buharlı kırışık giderici özellikleri nelerdir, alınır mı?
Doğa tutkunu öğretmen Cemil Ceylan, sosyal izolasyonu ağaç evinde sağlıyor!

İLİŞKİLİ HABER

Doğa tutkunu öğretmen Cemil Ceylan, sosyal izolasyonu ağaç evinde sağlıyor!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0