Ventilli maske nedir, özelliği nelerdir? Uçaklarda ventilli maske neden yasak, sakıncalı?

Aylardır tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten sonra her yerde maske takmak zorunlu oldu. Birçok farklı türü bulunan maskelerde son dönemde tartışmaların odağı ventilli maske oldu. Uçaklarda takılmaması gerektiği konusunda gündem olan ventilli maske nedir, özellikleri nelerdir? Uçaklarda ventilli maske neden yasak, sakıncalı? İşte cevabı

Koronavirüs salgınından korunmak için tüm dünyada maske takmak artık zorunluluk haline geldi. Pandemiden sonra internette en çok araştırılan maskelerin en çok etkili ve koruyanı hangisi oldu? Bilindiği üzere maskelerin de çeşitleri bulunuyor. En güvenli maske arayışında olan vatandaşlar araştırmalarına devam ederken bazı uçak firmaları ventilli maskenin uçakta takılmasını yasakladı. THY, uçuşlarda ventilli maske takılmaması gerektiğini konusunda açıklama yaptı. THY Genel Müdürü Ekşi, yolcuların sağlığı için uçak içinde ventilli maske kullanımının yasaklandığını hatırlattı ve Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Kabin memurlarımız sağlık kurallarına uyum için ventilli maskenizi değiştirmenizi talep etmektedirler. Lütfen sağlık için yardımcı olalım” ifadelerini kullandı. Peki, ventilli maske nedir, özellikleri nedir, neden uçaklarda takılmaması gerekiyor?

Ventilli maske nedir

Ventilli maske nedir

VENTİLLİ MASKE NEDİR?

Uçaklarda yasaklanan ventilli maske, maskelerin üzerinde ventil adı verilen plastik parçaları bulunan filtreli olan maskelerdir.

Maskenin üzerinde bulunan ve Ventil adı verilen plastik kısım, filtreli maskelerde tek taraflı çalışıyor ve havanın direk olduğu gibi dışarı çıkmasını sağlıyor. Bu yüzden son zamanlarda çok fazla tercih edilmeye başlanmıştı. Ama ventil filtreleme işi yapmamaktadır.

Ventilli maske özellikleri nelerdir

Ventilli maske özellikleri nelerdir

UÇAKLARDA VENTİLLİ MASKE TAKMAK NEDEN SAKINCALI?

Birçok farklı maske türü bulunan ve koruyuculuğu merak edilen maskelerden biri de ventilli maske oldu. Ventil adı verilen plastik kısım, filtreli maskelerde tek taraflı çalışıyor ve havanın olduğu gibi dışarı çıkmasını sağlıyor. Ventil maskelerin özelliği nefesinizi içeride tutmaz ön yüzdeki plastik yuvarlık kısım olan ventil aracılığı ile nefesinizi dışarıya aktarır. Böyle yaptığı için ventilli maske hastalık için ve virüs için oldukça büyük problem taşıyor.

Ventilli maske uçaklarda neden yasak

Ventilli maske uçaklarda neden yasak

Ventil maske kullanan koronavirüs hastaları hastalığı ve bulaşıcı mikropları olduğu gibi dışarı yaymaktadırlar. Bu yüzden ventilli maske uçaklarda bazı firmalar tarafından takılması yasaklanmıştır. Uçağın içinde yakın mesafede koltuklarda oturulduğu için hastalığı kolaylıkla bulaştırma riski bulunuyor. 

 Tavşan ne yer ve neyle beslenir? Evde kolay tavşan bakımı

İLİŞKİLİ HABER

Tavşan ne yer ve neyle beslenir? Evde kolay tavşan bakımı
A 101'de satılan Kiwi KIS-6482 buharlı kırışık giderici özellikleri nelerdir, alınır mı?

İLİŞKİLİ HABER

A 101'de satılan Kiwi KIS-6482 buharlı kırışık giderici özellikleri nelerdir, alınır mı?
Pandemi döneminde artan 'stres halini' azaltmanın yolları

İLİŞKİLİ HABER

Pandemi döneminde artan 'stres halini' azaltmanın yolları
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0