Bikini ve mayolar nasıl yıkanır? Bikini ve mayo temizlemenin püf noktaları

Yazın gelmesiyle birlikte çok kullanılan mayo ve bikiniler hassas likralı kumaştan üretildiği için çok kolay deforme olabiliyor. Bikini ve mayo gibi bazı hassas çamaşırları yıkarken bozulmaması için bazı kurallara dikkat etmek gerekiyor. Peki, bikini ve mayolar nasıl yıkanır? Bikini ve mayolara yıkamanın püf noktaları nelerdir? İşte detaylar:

Yaz aylarında denize girerken giyilen bikini ve mayoların temizliği ve bakımı yapılırken deforme olmaması için bazı kurallara dikkat etmek gerekir. Bikini ve mayolar çabuk kuruyan kumaşlardan üretildikleri için yıkarken etiketinde yazan talimatlara dikkat ederek yıkamanız gerekir. Denizin tuzlu suyu ve havuzun klorlu suyundan dolayı çok çabuk yıpranan mayolar ve bikinileri çamaşır makinesi yerine elde soğuk suyla yıkamanız daha uzun ömürlü olmalarını sağlar.  Ayrıca mayo ve bikiniler hassas kumaşlardan yapıldıkları için bikinileri çamaşır makinesiyle yıkadığınız da çok çabuk deforme olabiliyor. İşte mayoları yıkarken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları...

 En şık ve gösterişli mayo modelleri neler? 2021 En güzel mayo ve bikini modelleri ve fiyatlarıİLİŞKİLİ HABER En şık ve gösterişli mayo modelleri neler? 2021 En güzel mayo ve bikini modelleri ve fiyatları

mayo ve bikiniler nasıl yıkanır

mayo ve bikiniler nasıl yıkanır

MAYO VE BİKİNİLER NASIL YIKANIR? 

  • - Bikini ve mayoları yıkamak için deniz tuzlu ya da klorlu kirler mayoya zarar vermeden çıkartmanız gerekir.
  • Mayoların yalnızca güneş görmüş olması dahi kuvvetli bir şekilde çitilemek yerine nazikçe suya bastırmak ve çıkarmak gerektiğini gösterir.
  • Bikinileri yıkarken eğer üzerinde herhangi bir leke yoksa direk soğuk suyla yıkamanız yeterlidir. Lastikli kumaş yapısının bozulmaması ve renklerinin solmaması için mayoları yıkarken deterjan yerine beyaz sabun tercih edilebilirsiniz.

bikini nasıl yıkanır

bikini nasıl yıkanır

  • Soğuk suyla yıkadığınız bikinileri güneşte asmak yerine gölgelik yerde ya da bulunduğunuz yerde şemsiye varsa onun altında kurutma işlemini gerçekleştirin.
  • Ayrıca yıkadığınız bikinileri mandal kullanarak asmak yerine direk ipin üzerinde koyarak kurutun.
  • Ürünlerin ömrünü uzatmak için ve kumaş üzerinde izler meydana gelmemesi için kesinlikle mandal kullanmamalısınız.

mayo lekesi nasıl çıkar

mayo lekesi nasıl çıkar

  • Çok sık aynı mayoyu giymek yerine birkaç tane alıp dönüşümlü olarak  değiştirmek bikini ve mayolarınız daha az yıpranmasını ve daha uzun ömürlü olmasını sağlar.
  • Bikini modeli seçerken çok canlı renkler yerine soft renkler tercih etmelisiniz.
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0