Çiçeklere ne zaman su verilmeli? Saksı çiçekleri kaç günde bir sulanmalı

Çiçeklerin canlılık sürelerini uzun tutmak için yetiştireceğiniz çiçekleri doğru sulamak gerekir. Evde bitki yetiştirmeyi seviyorsanız ama çiçek bakımı hakkında bilginiz yoksa bu haber tam size göre. İşte saksı bitkilerini sulama miktarı ve inceliklerinin sizler için araştırdık. İşte detaylar:

Evlerde balkonlarını ve bahçeleri süsleyen çiçeklerin bakımını yaparken dikkat etmemiz gereken bazı detaylar bulunuyor. Özellikle çiçeklerin bakımını yaparken koyacağınız toprağın kalitesi, suyun kalitesi çok önemlidir. Bitki yetiştirirken en çok yapılan hatalardan biri yanlış sulamadır. Saksıda çiçek yetiştirirken mineral toprak yerine torf topraklar tercih edilmelidir. Çiçek yetiştirirken yeterli ve zamanında su verilmediğinde bitkide bazen solma başlar ve büyüme yavaşlar. Çiçekleri dökülmeye ve yaprakların alt kısmında kahverengi oluşmaya başlar. Diğer bir yandan yetiştirdiğiniz çiçeğe fazla su verdiğinizde yeni açan sürgünler daha büyük fakat yüksek çok su içerikleri nedeniyle daha yumuşak ve bitki de beklenenden daha uzun olur. Çiçeklerin ömrünü uzatmak için hangi suyla suladığınız çok önemlidir. İşte bilmeniz gereken diğer detaylar:

En kolay saksı değişimi nasıl yapılır? Adım adım saksı değiştirmeİLİŞKİLİ HABEREn kolay saksı değişimi nasıl yapılır? Adım adım saksı değiştirme

çiçekler ne zaman sulanır

çiçekler ne zaman sulanır

ÇİÇEKLER NASIL SULANMALI? 

  • Bitkiyi suya ne zaman ihtiyacı olduğunu doğru belirleyip uygun bir şekilde vermek gerekir.
  • Çiçeklerin ne zaman sulama yapılacağını belirleyebilen bazı aletler (tansiyometre) kullanılabilir.
  • Bitkiyi yetiştirirken seçeceğiniz saksı ve saksının iyi bir drenaj bölünün olması çok önemlidir.

çiçekler kaç günde bir sulanmalı

çiçekler kaç günde bir sulanmalı

  • Saksıda ektiğiniz çiçeği yetiştirirken kök kısmının iyi sulanması ve yaklaşık 300 ml suyla sulanması gerekir.
  • Verilen su miktarı ve sıklığı saksının büyüklüğüne saksının rengine, bulunduğu kök ortamına ve çevre şartlarına göre değişkenlik gösterebilir.
  • En önemli faktörlerde biri çiçeği yetiştirdiğiniz hava şartlarıdır.

saksı çiçekleri ne zaman sulanmalı

saksı çiçekleri ne zaman sulanmalı

  • Genelde ev ortamında yetiştirilen çiçekler yazın sıcak havalarda daha çok suya ihtiyaç duyar.
  • Kışın ise havaların soğumasıyla birlikte daha az suya ihtiyaç duyarlar. Eğer doğalgazlı bir evde çiçek yetiştiriyorsanız hava kuru olduğundan dolayı bazı çiçekler yaz mevsiminde olduğu gibi sulanması gerekir.

ÇİÇEKLER SU VERMEDEN NE KADAR SÜRE DAYANIR?

ofis çiçekleri nasıl sulanır

ofis çiçekleri nasıl sulanır

  • Evde yetiştirdiğiniz bitkileri ortalama olarak en basit ve en doğru yöntemle yaz mevsiminde her gün kış mevsiminde gün aşırı işaret parmağını, 1.5 cm kadar, kök kısmına batırıp, nem durumunu kontrol etmektir. Eğer 1,5 cm geçirdiğiniz parmak ucu kuru kalıyorsa bitkiyi sulamanız gerekir.
  • Sulama yapmak istediğiniz bitkileri sabah sulamanın bitkinin daha çok çabuk gelişmesine ve doğru bir şekilde fotosentez yapmasını sağlar.

2023 Kurban bayramı ne zaman? 2023 Kurban Bayramı hangi günlere denk geliyor?

İLİŞKİLİ HABER

2023 Kurban bayramı ne zaman? 2023 Kurban Bayramı hangi günlere denk geliyor?
Babalar Günü ne zaman 2023? Babalar günü için geri sayım başladı...

İLİŞKİLİ HABER

Babalar Günü ne zaman 2023? Babalar günü için geri sayım başladı...
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0