Kurbandan kalan kemikler nasıl değerlendirilir?Kemik suyu nasıl saklanır?Et suyu nasıl saklanır

Kurban Bayramının gelmesiyle birlikte kesilen etlerin nasıl saklanacağı ve nasıl değerlendirileceği büyük ölçüde önem taşımaktadır. Son dönemde uzmanlar tarafından sıkça anlatılan şifalı besinlerden biri olarak gösterilen ilikli kemik suyunun faydaları çok fazladır. O halde kurbandan kalan kemikler nasıl değerlendirilir, kemik suyu nasıl yapılır? İşte detaylar:

Uzmanlar, Türkiye'de Kurban bayramında kesilen kurbanlıkların kemik bölümlerin çöpe atılmamasını gerektiğini altını çiziyor. Her derde deva olan kemikleri vücudunuzu bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için kullanabilirsiniz. Kemikleri çöpe atmak yerine vücudunuzun direncini arttırmak için çorbalarda ve özellikle kış aylarında olan hastalıklara karşı koruyucu olarak tüketebilirsiniz. Kemiklerin içinde bulunan ilik vücudun hastalığa karşı direnç göstermesini ve çok hızlı iyileşmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda kemik suyuyla yapılan çorbalar, kelle paça çorbası, kemik suyuna pişirilen yemekler vücudun alması gereken bütün vitamin ve mineralleri karşılamaktadır. Kurban bayramını fırsat bilip kurbanda çıkan kemikleri çöpe atmak yerine değerlendirmek isterseniz detaylar haberimizde: 

Uzun yolda et nasıl saklanır? Kurban bayramı sonrası etler uzun yolda nasıl taşınırİLİŞKİLİ HABERUzun yolda et nasıl saklanır? Kurban bayramı sonrası etler uzun yolda nasıl taşınır

kurbandan kalan kemikler nasıl değerlendirilir

kurbandan kalan kemikler nasıl değerlendirilir

KEMİKLER NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

Kurban bayramında kesilen kurbanların özellikle arka bacaklarının üst tarafı, yani kalça altı kemiğinde yer alan ilik çorbalarda koyularak tüketilmesi gerekir.

Kesilen kurbanın etlerini ayırdıktan sonra kalan kemikleri iyice sıyırın ve daha sonra kullanmak için kalın poşetlere koyup dondurucuya atın.

kemik suyu nasıl yapılır

kemik suyu nasıl yapılır

 Bütün yıl tüketebileceğiniz kemiklerin suyuna çorba ya da yemek yapabilirsiniz. Böylece bağışıklık sisteminizi güçlendirip hastalıklara karşı tam bir şifa deposudur. 

kemik suyu nasıl saklanır

kemik suyu nasıl saklanır

KEMİK İLİĞİ SUYU NASIL YAPILIR?

- Kemik iliği suyu genelde Büyükbaş hayvanlardan yapılması önerilmektedir. Sıyırdığınız kemikleri bir tencerede biraz et ile birlikte haşlamak için ocağa alın.

- Tencere kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alıp yaklaşık 4,5 5 saat kısık ateşte haşlamaya bırakın.

kemik suyu saklama yöntemleri

kemik suyu saklama yöntemleri

Daha sonra haşlanan kemikleri çıkarıp üzerinde olan etleri sıyırın. Daha sonra tekrar kemikleri tencereye atın ve üstüne 1 bardak kadar sirke döküp 10 saat daha kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Pişirme işlemi bittikten sonra jöle kıvamına gelen kemik suyunu marketlerde satılan 10'lu buz torbalarına döküp buzluğa atabilirsiniz.

Ya da buz torbanız yoksa plastik bardak veya şişelere döküp derin dondurucu da yaklaşık 6 ay muhafaza edebilirsiniz.

kemik iliği suyu nasıl yapılır

kemik iliği suyu nasıl yapılır

- Kemik suyunu kullanacağınız zaman tek bardak ya da ne kadar lazımsa çekip yemeklere ve çorbalara kullanabilirsiniz.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0