Barbeküde et nasıl yapılır? İyi barbekünün sırları nelerdir? İyi barbekü yapmanın püf noktaları

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte barbekü severler piknik alanlarını doldurmaya başladı. Hafta sonlarının vazgeçilmez aktivitesi olan barbekü doğru yapıldığı zaman insan sağlığına çok iyi geliyor. Protein deposu olan eti barbeküde doğru bir şekilde pişirmek için uygulayacağınız birkaç püf noktası bulunuyor. İşte detaylar:

Yaz sıcaklarının gelmesiyle sahillerde ormanlık alanlarda yapılan pikniklerde Barbekü de pişen etlerle kurulan enfes sofraların keyfi bir başka oluyor. Barbekünün keyifli ve lezzetli olmasının en önemli püf noktası eti doğru seçmektir. Balkon, bahçe ya da teras, nerede kullanılacak olursa olun, barbekü büyüklüğünü doğru seçmek gerekir. Besinlerin doğru pişmesi barbekünün boyutunun doğru seçilmesinden geçmektedir. Aynı zamanda estetik açıdan da sağlık açısından çok önemlidir. Açık havada ateş ile yapılan barbeküde dikkat edilmesi gereken en önemli detaylardan bir mangalı nereye koyduğunuzdur. Rüzgarın yönüne göre ayarlamanız mangalı yaktığınızda dumanın size doğru gelmesini engelleyecektir. Hafta sonları piknik alanlarında, evde bahçede ya da evinizin balkonlarında yapacağınız barbeküde lokum gibi et yapmanın inceliklerini sizler için araştırdık. İşte detaylar:

Et nasıl pişirilir? Lokum gibi et nasıl pişirilir? Lokum gibi et pişirmenin püf noktaları...İLİŞKİLİ HABEREt nasıl pişirilir? Lokum gibi et nasıl pişirilir? Lokum gibi et pişirmenin püf noktaları...

et nasıl pişirilir

et nasıl pişirilir

BARBEKÜ YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BAZI PÜF NOKTALARI

  • - Dana etini lezzetli olmasını istiyorsanız en az birkaç gün önce alıp etin iyice dinlenmiş olması gerekir.
  • - Pişirmek istediğiniz eti marine etmek etin lezzetine lezzet katar. O yüzden marine işlemini mutlaka yapın. Mangal yapmaya önceden karar verdiyseniz mutlaka 1 gün önceden marinasyon işlemini yapın. Eğer geç karar verdiyseniz de yine marine işlemini yapın ama etleri pişirirken sosun yanmamasına dikkat etmeniz gerekir.

iyi barbekü yapmanın sırları

iyi barbekü yapmanın sırları

  • - Etleri baharat koymak isterseniz pişmeye yakın ekleyin. Pişmeye yakın eklerseniz etler daha lezzetli olacaktır. Kullandığınız kömürün ısısını orantılı bir şekilde her tarafa eşit yapmalısınız.
  • - Mangalda yapılacak olan etlerin boyutu da ok önemlidir. Kurumaması için çok küçük parçalar olmamasına dikkat edin. Eğer biftek yapmak istiyorsanız bifteklerin içindeki sululuğunu kaybetmemesi için etleri biraz kalın kesin.

barbekü nasıl yapılır

barbekü nasıl yapılır

  • - Pirzola yaparken kemik kısımlarının yanmaması için ve pirzolaların yumuşak ve lezzetli olması için kemik kısımlarını alüminyum folyoyla sarabilirsiniz. Tavuk gibi etleri iyice pişirmek gerekir. Pişireceğiniz tavukların ızgaraya yapışmaması ve piştikten sonra ızgaradan kolay çıkarmak iççin ızgaranın üzerine yağ sürebilirsiniz. 
  • - Balıklar çok hızlı piştiğinden dolayı harlı ateş yerine çok az ateşte pişirmek gerekir. Çok harlı ateşte pişirirseniz balıklar çok çabuk kurur ve lezzetsiz olur. 

mangalda et nasıl pişirilir

mangalda et nasıl pişirilir

  • - Kırmızı etleri pişirirken üstüne biraz süreceğiniz tereyağı onları daha da lezzetlendirecektir. Eti pişirip ateşten aldıktan sonra kesmeden önce mutlaka 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra dilimleyip üzerine hafif tuz gezdirip servis yapın. 

barbeküs soslu et nasıl yapılır

barbeküs soslu et nasıl yapılır

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0