Et suyu buzdolabında nasıl saklanır? Et suyu dolapta ne kadar dayanır?Kemik suyu nasıl saklanır

Kemik suyu faydaları saymakla bitmeyen ve tüm dünyada tüketimine önem verilen kemik suyu tüketilmesi kadar saklama koşulları da önemlidir. Kemik suyunda bulunan kolejen vücudumuzun en çok ihtiyaç duyduğu proteini barındırmaktadır. Aminoasit yapısı olduğundan hızlı bir şekilde bozulan kemik suyunu doğru şekilde muhafaza etmeniz gerekir. İşte kemik suyu saklama konusunda bazı püf noktaları:

Son zamanlarda önemi daha çok artan kemik suyu sağlığımız için çok önemli besinler arasında yer alır. Kemik suyu, bağırsak duvarında oluşan delikleri onarır bütün bağırsaklarda oluşan problemlerde çok etkilidir. Kadınların yaşadığı en büyük problemler arasında yer alan selülite ve cilt bakımlarından birebir katkısız içildiğinde çok iyi gelmektedir. Kurban bayramının gelmesiyle birlikte kesilen kurbanlıklardan insanların eline birçok kemik parçaları geçiyor. Sağlığımız açısından yararları saymakla bitmeyen kemikleri atmak yerine yemeklerde kullanabilirsiniz. Yaraların iyileşmesine ve daha birçok şeye iyi gelen et suyunu bozulmadan uzun süre dolapta saklamanın bazı püf noktaları bulunmaktadır. Detaylar haberimizde:

Kurbandan kalan kemikler nasıl değerlendirilir? Kemik suyu nasıl saklanır?İLİŞKİLİ HABERKurbandan kalan kemikler nasıl değerlendirilir? Kemik suyu nasıl saklanır?

et suyu nasıl saklanır

et suyu nasıl saklanır

ET SUYU NASIL SAKLANIR?

- Etlerden ayırdığınız kemikleri kaynattıktan sonra kemik suyunu dikkatli, bir şekilde süzün. Kemik suyunda bulunan kolajen proteinleri yapısının değişmemesi için blendırla çekme işlemi uygulamayın.

kemik suyu bozulmadan nasıl saklanır

kemik suyu bozulmadan nasıl saklanır

- Yaptığınız kemik suyunu çok hızlı bir şekilde soğutmanız gerekir. Geniş bir kaba su doldurun ve içine buz kalıpları atın.

- Daha sonra tencerede olan kemik suyunu direk tencereyle birlikte direk suya koyun.

- Soğuyana kadar arada sıcak olan suyu değiştirerek soğutma işlemine devam edin. Böylece oda sıcaklığına gelen kemik suyu herhangi bir bakteri ya da bozulma görülmez.

et suyu nasıl saklanır

et suyu nasıl saklanır

- Soğuttuğunuz kemik suyunu marketlerde almış olduğunuz buz poşetlerine ya da kağıt bardaklara dökerek porsiyonları ayırın.

- Bardaklara bölüştürmüş olduğunuz kemik suyunu derin dondurucuda '- 18, -21' derecenin altında saklanması gerekir. Bardağa yerleştirdiğiniz kemik suyunun üstlerini kapatmayı unutmayın.

kemik suyu nasıl saklanır

kemik suyu nasıl saklanır

- Kaynattığınız kemik suyunu buzdolabında yaklaşık 3-4 ay muhafaza edebilirsiniz. Bütün yemeklerin içine katabileceğiniz kemik suyunu kullanacağınız zaman biraz dışarıda çözdürüp sonra kullanmanız daha doğru olur.

Kavurma kaç kalori, kilo aldırır mı? Kurban etinden diyet kavurma nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kavurma kaç kalori, kilo aldırır mı? Kurban etinden diyet kavurma nasıl yapılır?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0