Yurtlarda çamaşır nasıl yıkanır? Yurtta çamaşır yıkamak için 5 ipucu

Üniversite'yi kazanan ve şehir dışında öğrenim görecek olan öğrenciler, çoğunlukla yurtlara yerleşiyor. Yurtlarda ortak alanlarda çamaşır yıkamak birçok kalacak öğrenci biraz zorlayıcı biraz da eziyetli bir durum gibi olsa da size vereceğimiz birkaç pratik yöntemle yurtta kalırken tertemiz çamaşırlara sahip olabilirsiniz. İşte detaylar

Üniversite eğitimlerini şehir dışında tamamlayacak olan öğrenciler için en temel sorunlardan biri barınma durumudur. Şehir dışında öğrenim görecek olan öğrenciler çoğunlukla yurtlarda, pansiyonlarda ya da kiralık evlerde kalmaktadır. Başlangıçta üniversite heyecanını yaşayan öğrenciler yurtlara yerleştikten sonra bazı sıkıntılarla yüz yüze geliyor. Yurtlara yerleşip ailenizden uzak yaşamanın birçok heyecanı olduğu gibi sorumlulukları da bulunuyor. Bir sabah uyanıp temiz ya da ütülü kıyafetinizin kalmadığını görmek, ilk başlarda hemen hemen herkesin başına geliyor. Bu durumu yaşamamak, tertemiz çamaşırlara sahip olmak ve çamaşırlarınızı kolayca yıkayıp kurutmak isterseniz bu haber tam size göre: İşte birbirinden kolay uygulayacağınız 5 yöntem:

Koyu renkli çamaşırlar nasıl yıkanır? Koyu renkliler ve siyahlar kaç derecede nasıl yıkanır?İLİŞKİLİ HABERKoyu renkli çamaşırlar nasıl yıkanır? Koyu renkliler ve siyahlar kaç derecede nasıl yıkanır?

YURTTA ÇAMAŞIR YIKAMAK 5 İPUCU

Yurtlarda genelde yer sıkıntısı olduğundan dolayı deterjan seçerken konsantre çamaşır deterjanı ve yumuşatıcı seçimi yapmanız daha doğru olur. Çamaşır deterjanı olarak sıvı Deterjan, yumuşatıcı olarak da güzel kokan bir konsantre çamaşır yumuşatıcısı alabilirsiniz. Böylece hem aldığınız deterjanı uzun süre kullanmış olursunuz hem de yer sıkıntısı çekmemiş olursunuz.

1- PLANLI OLMAYA ÇALIŞIN

Öncelikle haftanın bir gününü çamaşır günü olarak belirleyin. Böylece kirli çamaşırlarınızın birikmesini engelleyebilir ve zamandan tasarruf etmeniz için ideal bir yöntem. Yavaş yavaş yurt ortamına alışmaya çalışırken bir yandan da çamaşırlarınızı yıkamak için çamaşır makinelerinin en boş olduğu günleri birkaç hafta içinde gözlemleme şansı elde edebilirsiniz. Hangi gün boş ise çamaşırlarınızı yıkamak için o günü kullanabilirsiniz. Genelde çamaşır makinelerinin bulunduğu odalar dar olduğundan dolayı çamaşırlarınızı kendi odanızda renkli ve beyazlara ayırdıktan sonra götürmeniz daha kolay olacaktır. Çamaşır odasına gitmeden önce yanınızda deterjanınızı, yumuşatıcınızı götürün. Kendi deterjanlarınızı odanıza çıkarmayı unutma ihtimaline karşı mutlaka üstüne isminizi yazın.

2- ÇAMAŞIR MAKİNELERİNŞ HER ZAMAN ÖNCEDEN KONTROL EDİN

Hem çamaşır hem de kurutma makinesinde önceden unutulmuş bir kıyafet bütün çamaşırlarınızı mahvedebilir. Bu yüzden mutlaka çamaşırlarınız koymadan önce içinde bir şey kalmış mı diye kontrol etmeyi unutmayın. Bunun dışında çamaşır makinesinin üstüne çamaşırları koyacaksanız deterjan ya da çamaşır suyu kalıp kalmadığını kontrol edin.

3- SAATİNİZ KURMAYI UNUTMAYIN

Çamaşır makinesine çamaşırları attıktan sonra cep telefonunuzun alarmını çamaşırların biteceği saate ayarlamayı unutmayın. Çünkü bazı yurtlarda, çamaşır makinesinde bekleyen çamaşırlar bittikten sonra kaldırılıp başka bir yere konuluyor. Çamaşırlarınızın başka biri tarafından dokunulmasını istemiyorsanız saatinizi kurmayı unutmayın. Aynı zamanda çamaşır makinesi çamaşırları bitirdiği anda çamaşırlarınızı çıkartmanız, çamaşırlarınızın fazla kırışmasını da engeller.

4- KURUTMA MAKİNESİNİ KULLANMAYI DENEYİN

Yurtlarda çamaşır asacak fazla yer olmadığından kurutma makineleri kullanmak size daha çok kolaylık sunacaktır. Kurutma makinesi kullanırken dikkat etmeniz gereken birkaç şey bulunuyor. Bunlar: Kurutma makinelerinin toz toplama bölümleri çok hızlı tıkanır. Bu oradan geçen havayı tıkadığından hem çamaşırların kurumasını yavaşlatır hem de potansiyel yangın tehlikesi oluşturur. Bu nedenle her kullanımdan önce toz toplama gözlerini temizlemeniz daha iyi olur. Kurutma makinesine uygun olan kıyafetleri koymaya çalışın. Çekme yaptığı için kurutma makinelerine yünlü olan kıyafetleri koymayın. Kurutma makinesine atmadan önce çamaşırlarınızı bir iki kere silkeleyin. Böylece kıyafetler daha az buruşup daha kolay ütülenebilirler.

5- ÇAMAŞIR KATLAMA

Yıkayıp kuruttuğunu çamaşırları ister katlar ister asıp dolaba yerleştirebilirsiniz. Ama her zaman kıyafetleri katlamak dolapta size hem yer sağlar hem de dolap tertipli düzgün görünür. Katlamayı sevmiyorsanız kendinize kartondan basit bir katlama aparatı hazırlayabilirsiniz. Eğer çamaşırlarınız çok kırışmış ise marketlerde kırışmış çamaşırları açmak ya da daha kolay ütülemek için birtakım spreyler bulunuyor.

Susmayan Azeri gelin Risale, Didem Arslan'ı çıldırttı

İLİŞKİLİ HABER

Susmayan Azeri gelin Risale, Didem Arslan'ı çıldırttı
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0