Salı günü temizlik nasıl yapılır? Ev temizliğinde işinize yarayacak 5 pratik bilgi!

Kadınların en çok zaman harcadığı şeylerden biri ev temizliğidir. Evde temizliğe ve hijyene oldukça önem gösteren kadınlar için pratik temizlik yöntemleri bulunuyor. Peki salı günü temizlik nasıl yapılır? Evinizi temizlerken uygulayabileceğiniz birkaç önerimiz bulunuyor. Detaylar haberimizde...

Kadınlar için temizlik yapmak hem çok zaman alıyor hem de mutfakta oluşan inatçı lekeler temizlerken çok fazla uğraştırıyor. Mutfak başta olmak üzere evin her köşesini temizlemek için çeşit çeşit temizlik ürünü kullanmak yerine, her türlü lekeyle baş etmek için evde bulunan doğal ürünlerle temizliği daha kolay hale getirebilirsiniz. Haftanın her günü temizlik yaparken kullanacağınız doğal ürünlerle daha sağlıklı ve kalıcı hale getirebilirsiniz. Bütün herkesin evinde, mutfağında bulunan malzemelerle temizliği kolayca yapabilir, bütçenize çok zarar vermeden ve zamandan kazanıp fazla yorulmadan yapabilirsiniz. İşte ev temizliğinde kolayca kullanabileceğiniz püf noktaları...

Cuma günü temizlik yapılır mı? Cuma günü ev temizliği nasıl yapılır? En kolay cuma temizliğiİLİŞKİLİ HABERCuma günü temizlik yapılır mı? Cuma günü ev temizliği nasıl yapılır? En kolay cuma temizliği

SALI GÜNÜ EV TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

salı günü temizlik nasıl yapılır

salı günü temizlik nasıl yapılır

  • ► YAĞ LEKESİNİ ÇIKARMAK İÇİN...

Halı, koltuk ya da kıyafetlerdeki oluşan yağ lekesini çıkarmak için lekenin direk üzerine karbonat koyun.

Koyduktan sonra üzerine yavaş yavaş su serpin. Yaklaşık 1 saat bekledikten sonra temiz bir bez ile güzelce ovalayın. 

en hızlı ev temizliği nasıl yapılır

en hızlı ev temizliği nasıl yapılır

Yağ lekesinin tamamen gittiğini göreceksiniz. Karbonatı kullanırken su ile birleştirip kullandığınızda bütün mutfak ve halılarda oluşan yağ lekelerinden doğal bir şekilde kolayca kurtulabilirsiniz.

  • BUZDOLABINI TEMİZLEMEK İÇİN...

haftalık temizlik nasıl yapılır

haftalık temizlik nasıl yapılır

Buzdolabında oluşan kötü kokuları ortadan kaldırmak için küçük bir kabın içine bir paket karbonatı koyup bekletin.

Yaklaşık 4-5 günde bir kaba koyduğunu karbonatı karıştırın. Kötü kokuların çok hızlı bir şekilde kaybolduğunu göreceksiniz.

Aynı zamanda, buzdolabında sakladığınız meyve sebzeler üzerinde de koruyucu bir etki yaratacaktır.

  • HALIDAKİ KÖTÜ KOKULARI ÇIKARMAK İÇİN...

Halıların uzun süre yerle temas ettiğinden dolayı zamanla kötü kokular oluşabilir.

en kolay mutfak temizliği

en kolay mutfak temizliği

Halılardaki oluşan bu kötü kokuyu çıkarmak için 1 paket karbonatı halının her tarafına güzelce serpin ve yaklaşık 2 saat kadar ekledikten sonra elektrik süpürgesi ile halının her tarafını güzelce süpürün. Bu yöntemle halınızdaki kötü kokular yok olacaktır.

  • LAVABOYU PARLATMAK İÇİN...

en hızlı banyo temizliği

en hızlı banyo temizliği

Banyo ve mutfaklarda bulunan lavaboları kireçlerden arındırıp temizlemek için lavaboların üzerine direk karbonat döküp limonla ovalayın.

Lavaboların üzerinde bulunan kirlerin ve kireçlerin kolayca yok olup parladığını göreceksiniz.

  • FAYANSLARI TEMİZLEMEK İÇİN...

Mutfakta ve banyoda yer alan fayansları temizlemek için bir süngerin üstüne karbonat koyun ve üzerine limon sıkıp iyice bütün fayansları ovalayın.

Bütün fayansları ve fayans araları ovaladıktan sonra güzelce durulayın. Karbonat hem doğal bir temizleyici, hem ucuz aynı zamanda da çok etkili bir temizleme yöntemidir.

Güneş lekesi nasıl geçer? Tatil sonrası oluşan güneş lekeleri için maske

İLİŞKİLİ HABER

Güneş lekesi nasıl geçer? Tatil sonrası oluşan güneş lekeleri için maske
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0