Sabah uyku nasıl açılır? Uyku açmak için en etkili 8 yöntem!

Hayatın yoğun temposu içerisinde iş, okul koşuşturmaca da sorumluluklarımızı yerine getirebilmek için her sabah yataktan kalkmak için mücadele ederiz. Bazen gece hiç uyumadığımız, çok yorgun olduğumuz veya her sabah uyanamama sorunu yaşadığımız için uyanmak zor hale gelebiliyor. Peki sabah uyku nasıl açılır, en etkili uyku açma yöntemleri nelerdir Yasemin.com ekibi olarak sizler için araştırdık. Detaylar haberimizde:

Vücudumuz için hayati öneme sahip olan uykuyu her insanın her gün yeterli olarak alması gerekiyor. Uyku, vücut dokularının yenilenme ve gelişmesine vücut sistemimizin çalışma performansı açısından çok gereklidir. Her gün sabahın erken saatlerinde işe, okula gitmek için kalkmak zorunda olmak çoğu insana çok zor gelebiliyor. Sabahları her gün erken kalkmak yaz mevsiminde bunaltıcı bir hale geliyor. Aynı zamanda kış mevsiminde de havaların soğumasıyla birlikte daha da zor bir hale geliyor. Uykusuzluk sorunu yaşamamak için ilk olarak uyku düzenini ayarlamanız gerekiyor. Bedenimizi harekete geçirecek aynı zamanda uykunuzu kaçıracak en etkili 8 yöntem:

Düzenli uykunun sağlığa faydaları nelerdir? Sağlıklı bir uyku için neler yapılmalıdır?İLİŞKİLİ HABERDüzenli uykunun sağlığa faydaları nelerdir? Sağlıklı bir uyku için neler yapılmalıdır?

sabah uyku nasıl açılır

sabah uyku nasıl açılır

1- İYİ BİR UYKU

► Gece geç saatlere kadar oturmak yerine erken yatmak sabah daha dinç ve kolay uyanmanıza yardımcı olur. Uzmanlara göre her gün düzenli olarak 6- 8 saat arasında  uyumak gerekiyor.

2- HER GÜN DÜZENLİ VE YETERLİ MİKTARDA SU İÇME

► Her sabah uyandıktan sonra bir bardak ılık su içerseniz vücudunuzda yer alan hücrelerin uyanmasına ve vücudun enerjisinin kazanmasında çok etkilidir. Bu yüzden her gün düzenli bir şekilde sabah kalkar kalkmaz su içmeyi unutmayın.

3- DERİN NEFES ALMAYI DENEYİN

► Sabah uyanır uyanmaz derin derin nefes alın. Bu vücudunuzda yer alan kan oksijenini yükselterek kalp atış hızınızı düzenleyip kan dolaşımınızı iyileştirir. Derin nefes alam egzersizleri gibi birkaç egzersiz uygulayarak güne daha enerjik başlayabilirsiniz.

4- YÜRÜYÜŞ YAPIP TEMİZ HAVA ALIN

► Sabah işe ya da okula giderken en az 10 dakika yürüyüp temiz hava alın. Sabahları kalkar kalkmaz yapacağınız yürüyüş beyne oksijen göndererek uykunuzxun açılmasını sağlayacaktır.

5- ELMA YEMEK

► Sabahları uykunuzu kaçırmak için belki de en ilginç yöntemleri arasında elma yemek gelir. Vücudumuz için hem faydalı hem de uyku açmada etkili olan bu yöntemi deneyebilirsiniz.

6- KAHVE İÇMEK

► Uykuya kaçırmak için en çok başvurulan yöntem kahvedir. İçerdiği kafeinden dolayı direk uykunuzu açmada etkin bir rol oynar. Özellikle 1 fincan filtre kahve güne daha enerjik ve daha mutlu olmanızı sağlayacaktır.

7- SAKIZ ÇİĞNEMEK

► Sabahları kalkar kalkmaz ayılmakta güçlük çekiyorsanız sakız çiğnemeyi deneyin. Sakız çiğnemek hem mideyi uyararak hormon salınımını tetiklemeye yardımcı hem de psikolojiyi etkileyerek bir iş yapılmakta olunduğu fikri ile uykunuzu açar.

8- MÜZİK DİNLEMEK

► Sabahları uyanmakta güçlük çekiyorsanız kendinize bir müzik listesi hazırlayın ve onları sırasıyla dinleyin. Daha çok hareketli müzik tercih etmeye çalışın. Böylelikle uykunuz çok çabuk açılacaktır. 

Louis Vuitton’dan yenilikçi adım! İlk sofra koleksiyonuyla sofralara şıklık katacak

İLİŞKİLİ HABER

Louis Vuitton’dan yenilikçi adım! İlk sofra koleksiyonuyla sofralara şıklık katacak
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

isimisiz 3 yıl önce

Yatsıdan sonra namazınızı kılın, yatın. Sabah namazına kalkın. hayatınız düzene girecektir. PARASIZ.......

Toplam 15 beğeni

sadet 3 yıl önce

her zaman uyanamıyom sabah namaza

Toplam 2 Beğeni