En kolay ananas nasıl soyulur? Ananas nasıl kesilir? Ananas soymanın yöntemleri nelerdir

Ananas, özellikle son yıllarda tatlılarda ve içeceklerde sevilen bir lezzetler arasında yerini aldı. Ancak tropikal bir meyve olan ananası çoğu kişi kesme ve ayırmayı beceremez. Son dönemlerde popüler olan ve hemen hemen her eve giren ananas nasıl kesilir. İşte ananas kesmenin en pratik ve etkili bir yöntemleri...

Ananas, tropikal iklimde yetişen bir meyveler arasında en popüler olanıdır. Daha çok  Güney Amerika ülkelerinde Kosta Rika, Honduras, Meksika, Brezilya, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Ekvator, Filipinler, Nikaragua'da yetişir. Ananas, bol miktarda B, C ve A vitamini içerdiği için herkes tarafından bolca tüketilmesi gerekir. Vücudumuza faydaları saymakla bitmeyen ananas lezzetli olmasının haricinde sağlığımız açısından mutlaka tüketilmesi gerekmektedir. Ananas; obezite, genel ölüm, diyabet ve kalp hastalığı riskini azaltır, ayrıca iltihaplanma, antioksidanlar ve hastalıklarla mücadele edebilen enzimler gibi bir sürü yardımcı bileşiklerle içermektedir. Egzotik bir meyve olan ananas nasıl soyulur herkes tarafından çokça merak ediliyor. İşte ananas nasıl soyulur? Ananas nasıl kesilir? İşte ananas nasıl kesilir sorusuna en kolay ve pratik iki yöntem:

Mango nasıl doğranır? Mango en kolay nasıl dilimlenir? Evde en kolay mango doğrama tekniğiİLİŞKİLİ HABERMango nasıl doğranır? Mango en kolay nasıl dilimlenir? Evde en kolay mango doğrama tekniği

ananas nasıl soyulur

ananas nasıl soyulur

ANANAS NASIL SOYULUR?

İlk yöntem: Satın aldığınız ananası ilk olarak doğrama tahtasına yan yatırın. Ananasın kabukları kalın olduğu için şef bıçağı varsa şef bıçağı kullanın. Ananasın yeşil yapraklı olan kısım taç kısmını ve uç kısımlarını halka şeklinde kesin. Çıkan kalın kısımları direk çöpe atın. 

⇒ Ardından ananası dik olacak şekilde kabuk ve iç kısımlara kesikler atarak kesiklerinden itibaren ananası yukarıdan aşağıya doğru kesin.

Ananasın en değerli olan kısmı kabuklara yakın olan bölümüdür. Bu yüzden ananasın dış kabuklarını ayırırken fazla derin almamaya dikkat edin. Daha sonra bütün kabuklarını soyduğunuz ananası tahtanın üzerinde yan koyup halka şeklinde kesme işlemini yapın.

Ananasları halka şeklinde kesme işleminin göz ayarı yaklaşık 1 parmak kalınlığında kesmeniz tavsiye edilir. Ananasları halka şeklinde kestikten sonra tam ortasında bulunan sert dokulu olan kısmı kesip çıkarın. Orta kısmını çıkardıktan sonra dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

ananas nasıl kesilir

ananas nasıl kesilir

İYİ ANANAS NASIL SEÇİLİR?

⇒ Ananasın taze olup olmadığını koklayarak ve ananası elinize alıp dokunarak anlayabilirsiniz. Ya da ananasın rengine bakıp taze olup olmadığını anlayabilirsiniz. Ananasın tabanında yer alan bölümün altın renginde olması gerekiyor. 

⇒ Eğer ananas seçiminden çok anlamıyorsanız direk yeşil yaprakları olan ananasları tercih edebilirsiniz. Taç kısmında bulunan yaprakları elinizle çeki geliyorsa taze olduğu anlamına gelir. Bu ananası gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

iyi ananas nasıl seçilir

iyi ananas nasıl seçilir

ANANAS NASIL TÜKETİLİR?

⇒ Tropikal bir meyve olan ananası birçok farklı şekilde tüketebilirsiniz.

⇒ Dilerseniz direk doğrayıp meyvelerle birlikte tüketebilir ya da blendırdan geçirerek yoğurtla birlikte tüketebilirsiniz.

ananas nasıl tüketilir

ananas nasıl tüketilir

⇒ Aynı zamanda farklı bir tat arayanlar ananasları dilimledikten sonra tavada kızartıp böyle tüketebilir.

⇒ Meyve salatası olarak birçok meyveyle birlikte dilimlenerek tüketilebilir. 

ananas nasıl yenir

ananas nasıl yenir

Tuzlu nar yemenin faydaları nelerdir? Nara tuz döküp yerseniz...

İLİŞKİLİ HABER

Tuzlu nar yemenin faydaları nelerdir? Nara tuz döküp yerseniz...
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0