Mango nasıl doğranır? Mango en kolay nasıl dilimlenir? Evde en kolay mango doğrama tekniği

Tropikal meyvelerden en çok sevilen ve sağlıklı olan meyvelerden biri mangodur. Son dönemde ülkemizde de yetiştirilmeye başlanan mango olgunlaştıktan sonra tadı çok lezzetlidir. Eve aldığınız mangoyu pratik ve doğru bir şekilde dilimlemek ister misiniz? Mango nasıl doğranır, mangoyu en kolay dilimleme yöntemlerini sizler için araştırdık.

İnsan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen mangonun anavatanı Hindistan olarak bilinir. Mango içerdiği potasyum ve magnezyum içeriğiyle dünyanın en sevilen tropikal meyvelerinden biridir. Mango dış görünümüyle cezbederken pürüzsüz dokusuyla da oldukça dikkat çekiyor. Hindistan da özellikle çok popüler olan mangonun içeceği çok lezzetlidir. Aynı zamanda cildi gençleştirici özelliği bulunan ve vücuttaki sıvı dengesini düzenleyen bu tatlı ve güzel kokulu mangoyu diyet salatalarda, smoothie ve sütlü tatlılarda da kullanabilirsiniz. Dilerseniz de direk olarak doğrayarak meyve şeklinde tüketmeniz gerekiyor. Ege ve Akdeniz'de yetiştirilmeye başlanan mangoyu satın aldığınızda nasıl keseceğiniz hakkında kafanız karışabilir.

mango nasıl doğranır

mango nasıl doğranır

MANGO NASIL DOĞRANIR?

Mango doğrarken dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktası mango meyvesini yanlamasına değil, boylamasına, çekirdekleri hizasında kesmek gerekir.

Eğer boylamasına doğru keserseniz mango meyvesinin çekirdeklerini daha kolay çıkarabilirsiniz.

Mangoyu güzel kesen bir bıçak yardımıyla boylamasına kesin. Çekirdeklere kadar olan kısmı kesin.

Bıçağı, mangonun çekirdeğine ulaşana kadar meyvenin üst kısmından saplayıp çekirdeğin etrafında döndürün.

Çikolata nasıl rendelenir? Çikolatayı kolay rendeleme yollarıİLİŞKİLİ HABERÇikolata nasıl rendelenir? Çikolatayı kolay rendeleme yolları

mango nasıl dilimlenir

mango nasıl dilimlenir

Mangoyu satın alırken olgun olmasına dikkat edin. Mango meyvesi olgun ve yumuşaksa bir kaşık yardımıyla çekirdekleri çok kolay çıkacaktır.

Eğer isterseniz küçük kareler şeklinde küp küp doğrayabilir meyve tabağı olarak servis edebilirsiniz. 

mango nasıl yenir

mango nasıl yenir

Eğer mango meyve sertse ikiye böldükten sonra elma gibi dilimleyerek da hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz mangoyu kabuğuyla beraber yiyebilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre mango meyvesinin kabuğu kilo vermeye yardımcı olduğu ortaya çıktı.

Yağlı ciltler hangi makyaj bazını kullanmalı? Fiyatlarıyla beraber

İLİŞKİLİ HABER

Yağlı ciltler hangi makyaj bazını kullanmalı? Fiyatlarıyla beraber
14 Şubat'ta hediye olarak alabileceğiniz dekoratif ürünler

İLİŞKİLİ HABER

14 Şubat'ta hediye olarak alabileceğiniz dekoratif ürünler
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0