Çikolata nasıl rendelenir? Çikolatayı kolay rendeleme yolları

Bütün herkesin vazgeçemediği tadı damaklarda iz bırakan çikolatanın faydaları da saymakla bitmiyor. Girdiği her ürüne muhteşem bir lezzet katan çikolatayı doğrarken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunuyor. Peki çikolata en pratik nasıl rendelenir, çikolatayı rendelemenin yollarını nelerdir? Yanıtlar haberimizde.

 Kakao ve çikolata ürünleri birçok kültürde yüzyıllardır sağlık yararlı olduğu için ilaç olarak kullanılıyor. Uzmanlar mutluluk hormonu salgılayan çikolatayı her gün tüketilmesini tavsiye ediyor. Özellikle bitter çikolata, aynı sağlık yararları sağlamayan sütlü veya beyaz çikolatadan çok daha fazla sayıda antioksidan içerir. Bakır, magnezyum, fosfor, potasyum ve çinko gibi çok önemli mineralleri içeren çikolata içerdiklerinden çok daha da fazlasıdır. Marketlerde birçok farklı şekliyle satılan çikolata her damak tadına uyum sağlamaktadır. Sütlüsü, bitteri, fıstıklısı fındıklısı gibi birçok çeşidi bulunan çikolata ayrıca hamur ve tatlı yaparken çok kullanılan bir malzemedir. Girdiği kurabiyelerin enfes yapan çikolatayı rende şeklinde ya da parçalar şeklinde ekleyebilirsiniz. Ama rendelemeye karar verdiyseniz rendelerken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunuyor. Gelin hep birlikte neler olduğunu öğrenelim…

çikolata nasıl rendelenir

çikolata nasıl rendelenir

ÇİKOLATA NASIL RENDELENİR?

Tatlıları süslemek için çikolata parçalarken büyük ve keskin bir bıçak kullanmanız işinizi daha da kolaylaştırır.

Çikolatayı rendelemek için kullanacağınız patates soyacağı ile küçük parçalar elde edebilirsiniz. 

Rende kullanarak da çikolatadan daha minik çikolata parçaları çıkarabilirsiniz.

Dilerseniz de kabak soyucusu ya da sebze soyucusu ile kıvrılmış çikolata parçacıkları yaparak tatlılarınız süsleyebilirsiniz. 

Kıvrılmış çikolata parçaları nasıl yapılır

Kıvrılmış çikolata parçaları nasıl yapılır

Ayrıca çikolata rendelerken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta rendelediğiniz ortamın sıcaklığıdır.

Eğer çok sıcaksa siz rendelerken çikolata erir ve elinize yapışır. Bu yüzden çikolatayı rendelerken serin bir ortamda yapmak en doğrusudur.

Sıvı nitrojen nedir, nasıl elde edilir? Sıvı nitrojen nerelerde kullanılır?İLİŞKİLİ HABERSıvı nitrojen nedir, nasıl elde edilir? Sıvı nitrojen nerelerde kullanılır?

çikolata kesilir mi

çikolata kesilir mi

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0