Bebek patiği nasıl örülür? Bebek patiği baştan sona yapımı

Küçücük bebek ayaklarında hem çok güzel duracak hem de sıcak tutacak örgü patikleri örerek minik tatlı bebeklerin üşümesini engel olabilirsiniz. Ayrıca birbirinden farklı bebek patiği model ve renkleriyle şimdiden kışa hazırlık yapabilirsiniz. Örgü bilmeyenlerin bile bakarak kolaylıkla yapabileceği en şık ve tarz bebek örgü patik modellerinin yapılışını sizler için derledik. İşte detaylar:

Kış mevsime yavaş yavaş girdiğimiz bu aylar birlikte yavaş yavaş yazlık kıyafetler yerini kışlık kıyafetlere bırakmaya başladı. Havaların soğumasıyla birlikte bebeklere giydireceğiniz patikler kışın soğuk havalara karşı bebeklerin ayaklarını üşümesine engel olacaktır. Soğuk kış günlerinde atkı, bere, eldiven ve patik gibi kışlık kıyafetleri tamamlayarak bebekleri ya da çocukları soğuktan koruyabilir, hastalanma riskini en aza indirebilirsiniz. Hastalıkların çoğu kez ayak üşütmesinden başladığı rahatsızlıkların önüne geçmek için ayaklarını sıcak tutan bir patik örerek başlayabilirsiniz. Hem şık hem de sıcak tutan örgü patik modelinin yapılışını "yasemin.com" ekibi olarak sizler için hazırladık. Peki, bebekler için en kolay örgü patik nasıl örülür? İşte yanıtlar:

En kolay bebek hırkası nasıl yapılır? Bebek hırkası yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay bebek hırkası nasıl yapılır? Bebek hırkası yapmanın püf noktaları

bebek patiği nasıl yapılır

bebek patiği nasıl yapılır

BEBEK PATİK BAŞTAN SONA YAPIMI

Malzemeler:

  • ⇒ Patiklik ip
  • ⇒ Şiş
  • ⇒ İğne
  • ⇒ Makas

Yapılışı:

⇒ İlk olarak şişin içine 46 ilmek atın. İlk ilmeği örmeden alın ve ters örgü yapın. En alt kısma gelecek yer bu kısım oluyor zaten.

⇒ Ardından diğer tarafa gelince ilk ilmeği örmeden alın ve sıradaki ilmeği ters örgü olarak örün. Ördükten sonra diğer ilmeği düz örgü olarak örün. Şöyle bu sıra da 1 ters 1 düz örgü olarak devam edip çevirin. İlk ilmeği örmeden alın sıradaki ilmeği ters ise ters örgü olarak örün ve sırada ki ilmek düz örgü ise ilmeğin bir altındaki ilmeğin oluşturduğu boşluğa şişi geçirerek düz örgü olarak örmeye devam edin.

en güzel bebek patiği modelleri

en güzel bebek patiği modelleri

⇒ Sonra sıradaki ilmeği ters örgü olarak örün ve diğer ilmek düz örgü ise ilmeğin bir altındaki ilmeğin oluşturduğu boşluğa şişi geçirerek düz örgü olarak örme işlemini yapın. Bu şekilde toplam 6 sıra örme işlemine devam edin. Diğer tarafta bütün ilmekleri ters örün ve ördükten sonra çevirin. Ardından baştaki 13 ilmeği örün diğer ilmekleri 2 şer 2 şer örün en son kısımda 13 ilmek kalana kadar örmeye devam edin.

şiş ile bebek patiği

şiş ile bebek patiği

⇒ Son olarak ora bölümünde olan ilmekleri kesin ve bir diğer tarafta ilmekleri arttırarak kemer şeklini vermeye çalışın. Daha sonra dikme işlemini de yaparak bebek patiğini bitirin.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0