En kolay bebek hırkası nasıl yapılır? Bebek hırkası yapmanın püf noktaları

Kış mevsimine girdiğimiz şu dönemde havaların soğumasıyla birlikte bebeklerin üstlerine üşümesin diye örtü arayışı içerisine girer. Soğuk havalarda bebeklerin hastalanmamaları için sıcacık tutacak örgü yelekleri tercih edebilirsiniz. Çocuklarınıza örebileceğiniz ve çok kolay olan bebek hırkası nasıl yapılır? Sizler için bebek hırkası nasıl örülür? detaylı bir şekilde anlattık.

Modası hiç geçmeyen ve yıllardır soğuk kış günlerinde ördüğümüz sıcak tutan örgüler tercih edilmeye devam ediyor. Özellikle çocuklar için ve bebekler için birbirinden güzel ve farklı modellerle karşımıza çıkan örgü hırkalar en çok beğenilen ve örülen modeller arasında yerini almaya devam ediyor. Soğuk havalarda üstlerinden hiç çıkarmadığımız hırkalar sıcacık tutarak hastalıklara karşı bebekleri korumanızı sağlıyor. Çocukların ve bebeklerin vücut dirençleri daha düşük olduğundan dolayı bu mevsimlerde bedenleri hasta olmaya müsaitlerdir. Bu yüzden bebekleri sıcak tutacak kıyafetlere ihtiyaç duyarız ancak bu kıyafetlerin kullanım acısından rahat olması da çok önemlidir. Ayrıca vücut ısılarının normal düzeyde olmasını bu sayede sağlayıp hastalıklara karşı önlem alabiliriz. Peki en kolay bebek hırkası nasıl yapılır, bebek hırkası yapmanın püf noktaları nelerdir? Detaylar için haberimizin içeriğine göz atabilirsiniz. 

Bob Marley püskülü bere nasıl yapılır? Derya Baykal büzgülü ve püsküllü Bob Marley Bere yapımıİLİŞKİLİ HABERBob Marley püskülü bere nasıl yapılır? Derya Baykal büzgülü ve püsküllü Bob Marley Bere yapımı

En kolay bebek hırkası nasıl yapılır

En kolay bebek hırkası nasıl yapılır

BEBEK HIRKASI ADIM ADIM YAPILIŞI

Bebek hırka modelleri şiş örgü veya tığ işi gibi tekniklerle yapılan en güzel bebek örgü modelleri arasında hırka modelleri yer almaktadır. Hırka modelleri bebeklerde çok kullanışlı olması tercihler arasında yer almaktadır.

Malzemeler:

  • İp 3 farklı renk ( Nako lüx minnoş tercih ettik)
  • Şiş (biz 3,5 nolu şişi tercih ettik)
  • İğne
  • Makas
  • 6 Adet düğme

Yapılışı:

- 33 ilmek ile başlıyoruz. Bu bölüm örgümüzün ön kanatlarından biridir. 2 haroşa dişi ördükten sonra  renk değiştirip 1 haroşa dişi daha örelim. Bir daha renk değiştirip 1 haroşa dişi daha örelim. Bu işlemimiz de bittikten sonra asıl rengimize dönüp 10 haroşa dişi (yükseklik) daha örelim.

- Örgünüzde bu kanatta ilmek açacağız. Bunun için ilk ilmeği her zamanki gibi boş alalım. 2 diş haroşa (bu bölümde en den sayalım haroşa dişlerini) örelim.

- 1 arttıralım 2 ilmeği 1 keselim. 7 haroşa dişi daha örelim ve aynı işlemi tekrarlayalım. Böylece bu sırada 2 adet  ilmek bölümümüz oluşsun.

- Daha sonra 3 Haroşa dişi daha örelim (yükseklik) ilmekleri açtığımız yerden sayıyorum.  15 ilmek haroşa dişi örelim ve kesme işlemine başlayalım. Taki şişimizde 3 ilmeğimiz kalana kada bu işlemi tekrarlayın.

- Şimdi bu ördüğümüz yer bizi biraz beklesin. Cep hazırlamamız gerekiyor. 16 ilmek atalım ve toplamda (yükseklik) 13 haroşa dişi kadar örelim ve cebimiz hazır. Aslında bu parçadan 2 adet örmenizi tavsiye ederim 2 kere uğraşmazsınız.

- Şimdi elimizde 2 adet parça var biri ön kanat diğeri cep. Şimdi cep için hazırladığımız parçayı daha önce kesmiş olduğumuz bölüme ekleyeceğiz. Böylece 33 ilmeğimiz tekrardan oluşmuş olacak. 

Bebek hırkası adım adım yapılışı

Bebek hırkası adım adım yapılışı

- 18 haroşa dişi örelim (yükseklik). Bu arada aralarda ilmeklerinizi açmayı ihmal etmeyin. Her ilmek arası yükseklik 14 haroşa dişi olacak şekilde ilerleyin.

- Sıra kol evine geldi. 5 İlmek keselim ve örmeye devam edelim.15 haroşa dişi yükseklik sayalım. Yaka için her sırada 2 ilmek azaltalım. Omuz için 13 ilmek kalsın bize ve örgümüzü keselim. Bu parçadan 2 adet hazırlayacağız ama diğerinde ilmek yeri olmayacak.

- Hırkamızın arkası için 65 ilmek atın ve ön parça boyunca örün. Kol evlerini ihmal etmeyin. Şimdi deminki resimde size ön parçadan ilmek aldığımı göstermiştim biliyorsunuz .Elimizde bitmiş 3 parça var 2 ön ve 1 arka şiş geçirirken 1 ön arka ve diğer ön olarak dizilim yapacağız.

- Bu şekilde 45 haroşa dişi yüksekli örelim ve örgümüzü keselim. Kapşonumuz hazır bu bölüme kadar aslında kapşonlu yelek ördük. Yan dikişleri ve düğmeler eklenince kapşon içinde kapşonun her iki yanını birleştirip dikelim.

- Kapşonlu yelekten kapşonlu bebek hırkası geçiş aşaması ise kol evi açmıştık hatırlarsanız. Kol evi dahil olmak üzere her haroşa dişinden 1 ilmek çıkaralım. Desen atmak istemezseniz haroşa olarak 36 haroşa dişi(yükseklik) örüp ön kanatlardaki gibi renk değişimleri yapabilirsiniz.

- Bütün dikişlerimizi diktikten sonra hırkamız hazır.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0