Sonbaharda ev temizliği nasıl yapılır? Sonbaharda ev temizliği yapmanın püf noktaları...

Sonbahar mevsimine giriş yaptığımız bu dönemde mevsim geçişlerinde evinizin ve hijyenik olması için temizlik yapmak kadınların olmazsa olmaz adetlerindendir. Sonbahar temizliği dediğimiz şey evi yavaş yavaş kış mevsimine hazırlamanın bir yoludur. Sonbahar gelirken ev temizliği nasıl yapılır? Sonbahar ve kış temizliği pratik yöntemlerini sizler için araştırdık. İşte sonbahar temizliği hakkında bazı püf noktaları:

Bütün kadınların en çok zorlandığı şeylerden biri mevsim geçişlerinde yapılan genel temizliklerdir. Bunlardan biri de sonbahar temizliği ve sonbahara geçiş döneminde halıları sermeden önce yapılması gereken dip köşe temizlik bazen zor ve sıkıcı bir hal alabiliyor. Genel mevsimsel temizlik yaparken zamandan kazanmak ve pratik yöntemleri kullanarak temizliği daha keyifli hale getirebilirsiniz. Sonbahar temizliğinde yaz aylarında her tarafa giren tozların temizliğini yaparken yazdan kalan eşyalarında kaldırılması temizliği daha kolay hale getirebilir. Yağmurların yavaş yavaş başlamasıyla birlikte gelen sonbahar mevsiminde evinizi temizlemek için uygulayacağınız birkaç püf noktasıyla evinizi pırıl pırıl yapabilirsiniz. Peki hijyenik bir ev temizliği için yapılması gerekenler nelerdir? İşte detaylar:

Sonbaharda bahçe temizliği nasıl yapılır? Bahçe bakımı ve temizliği...İLİŞKİLİ HABERSonbaharda bahçe temizliği nasıl yapılır? Bahçe bakımı ve temizliği...

sonbaharda ev temizliği nasıl yapılır

sonbaharda ev temizliği nasıl yapılır

SONBAHARDA YAPMANIZ GEREKEN EV TEMİZLİĞİ

  • ► Mevsim geçişlerinde yapılan temizliklerde en çok kolaylık sağlayan şey ortalıkta olan ve kullanılmayan bütün fazlalıkları oradan kaldırmaktır.
     
  • ► Daha sonra bütün odalarda dağınık olan alanları derleyip toplayın. Ardından temizlik yapmak için kendinize plan yapın. İlk olarak nereden başlayacağınıza karar verin. Salondan başlayın ve salonda bulunan bütün rafların üzerinde biriken tüm tozları en ince ayrıntısına kadar temizleyin. 
     
  • ► Pencere çerçevelerinde tozunu alıp güzelce silin. Ardından Koltukların kılıflarını çıkarabiliyorsanız çıkarıp çamaşır makinesine atın. Eğer çıkmıyorsa direk silme işlemine geçin. Bütün koltukların üstünü silin.
     
  • ► Daha sonra süpürge makinesi ile yerde olan halıları süpürüp kaldırın. Ardından halıları yıkamaya verin. Duvarları silmek için temiz bir su ver temizleyici kullanabilirsiniz. Salonda bulunan lamba ve abajurları silme işlemini yapın. Yerleri süpürüp koltukların arkasını çekin. Son olarak iyice her tarafı silip salondan çıkabilirsiniz.

İŞE MUTFAK DOLAPLARINDAN BAŞLAYABİLİRSİNİZ 

  • ► Mutfak temizliğine geçtiğinizde direk dolapların içini boşaltıp yağ çözücüyle silin. Sildikten sonra dolapların içini yerleştirin. Daha sonra bulaşık makinesi, fırın ve buzdolabının arkasını temizleyin. Ardından alt dolapları temizleyip mutfak duvarlarını her tarafını silin. Mutfak perdesi ve mutfak halısını yıkamayı unutmayın.
     
  • ► Yatak odasını temizliğinde ilk olarak toz alma işlemiyle başlayın. Daha sonra nevresim takımlarını kaldırıp yıkayın. Yatağın altını çekmeyi unutmayın. Gardıroplardaki yazlık giysileriniz kaldırıp baharlık kıyafetlerinizi yerleştirip dolaplarınızı silebilirsiniz.
     
  • ► Tuvalet ve banyo temizliğini dip köşe yapmak için fayans temizliğiyle başlamanız işinizi daha da hızlandıracaktır. Daha sonra duşa kabini cifleyip bütün lekelerden arındırabilirsiniz. Banyo dolapların içini boşaltıp fazlalıklardan kurtulun ve silme işlemini unutmayın. Tuvaletin içine çamaşır suyu ve kireç çözücü koyup yıkamayı unutmayın.

Bal kabağından mum nasıl yapılır? Dekorasyonda bal kabağı nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Bal kabağından mum nasıl yapılır? Dekorasyonda bal kabağı nasıl kullanılır?
2023 Sonbahar moda trend rengi nedir? Sonbaharda ne renk giyilir?

İLİŞKİLİ HABER

2023 Sonbahar moda trend rengi nedir? Sonbaharda ne renk giyilir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0