Torşon ne demek? Masterchef'te yemek yaparken kullanılan torşon nedir

Çok sevilen ve çok izlenilen MasterChef yarışmasında çok sıklıkla duyduğumuz torşon, profesyonel mutfaklar şefler tarafından sıklıkla kullanılan mutfak araç gereçlerinden en önemlileri arasında yer alıyor.Birçok kişi tarafından merak edilmeye başlanan torşon nedir ve nasıl kullanılır? Detaylar haberimizde:

Torşon büyük mutfaklarda en çok kullanılan malzemeler arasında yer alıyor. Mutfaklarda çalışan aşçıların sıklıkla kullandığı torşon, kelime anlamıyla aşçı bezi olarak adlandırılır. Genellikle torşon beyaz renkte ve sağlam, havlu kumaşından yapılır. Her akşam TV8'de yayınlanan Masterchef Türkiye yarışmasında yarışmacıların kullandıkları gibi torşon, sıcak tencereleri ve tavaları tutmak için sıklıkla kullanılmaktadır. İşte torşon nasıl kullanılır? Detaylar:

Batonet (Batonette) nedir ve ne demektir? Yemekte batonet doğrama tekniği nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERBatonet (Batonette) nedir ve ne demektir? Yemekte batonet doğrama tekniği nasıl yapılır?

TORŞON NEDİR, NASIL KULLANILIR?

  • Aşçıların, mutfakta sürekli en azından bir tanesi düzgünce katlanmış ve önlüğe iliştirilmiş olmak üzere iki mutfak bezine sürekli ihtiyacı olduğu için yanlarında bulundurmaları gerekiyor.
     
  • Mutfak bezi yani torşon özellikle sıcak tavalar tutulurken kuru bir şekilde tutulmak gerekiyor.
     
  • Eski olan bezler kullanılmamalı hemen yerine yeni bez alınması gerekiyor. 

TORŞON FİYATLARI NEDİR?

Mutfaklarda kullanılan ve adını son dönemlerde sıkça duyduğumuz torşon fiyatları 19 TL'den başlıyor. Kareli torşon fiyatları 30 TL ve daha üstü fiyatlara bulabilirsiniz.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0