Çamaşır makinesi deterjan gözü nasıl temizlenir? Çamaşır makinesi gözü temizleme püf noktaları

Çamaşır makinesi deterjan gözü sürekli çamaşır yıkadığımız için zamanla kirlenir ve içinde kireç ve pislik birikir. Yıkama sonrasında biriken deterjan ve yumuşatıcı kalıntıları eğer temizlenmez ise bakteri yuvasına dönüşebilir. Deterjan gözünü ayda iki defa temizlemeniz makinenin çamaşır yıkarken daha etkili deterjan dağılımı yapmasını sağlar. Peki deterjan gözü nasıl temizlenir? Detaylar haberimizde...

Günümüzde çoğu evde bulunan çamaşır makinelerinin bakımı çoğu zaman ihmal ediliyor. Çamaşır makinesi deterjan gözüne temiz olduğunu düşünürüz ama çamaşır makinelerinin ve deterjan gözü de düzenli olarak temizliğinin yapılması gerekiyor. Uzun süre içinde kalan deterjan ve yumuşatıcı kalıntıları, zamanla çamaşır makinesi deterjan gözünün kirlenmesine sebep oluyor. Bu da çamaşır makinesinin kötü kokmasına da ve bakterilerin çoğalmasına neden oluyor. Evde doğal malzemelerle deterjan gözünü temizleyebilirsiniz. Çamaşır makinesi deterjan gözü temizliği nasıl yapılır? İşte yanıtlar:

Bulaşık makinesi nasıl kullanılır? Bulaşık makinesinin ömrünü kısaltan kullanıcı hataları! İLİŞKİLİ HABERBulaşık makinesi nasıl kullanılır? Bulaşık makinesinin ömrünü kısaltan kullanıcı hataları!

ÇAMAŞIR MAKİNESİ DETERJAN GÖZÜ NASIL TEMİZLENİR?

• Öncelikle ilk olarak kireç ve kir tutan çamaşır makinenizin deterjan gözünü temizlemek için gözü sökülüyorsa sökün. 

• Daha sonra deterjan gözünün üzerine karbonat dökün. Ardından biraz limon tuzu koyun. Evde bulunan herhangi bir sirkeyi son olarak üstüne dökün.

• Çözülmesi için yarım saat bekletin. Daha sonra eğer kenarlarında kalıntılar kurumuş ve çıkmıyorsa sert olmayan bir kazıcıyla kazıyıp bol suyla yıkayın.

• Yıkadıktan sonra tekrar deterjan koyup temiz bir bulaşık süngeri yardımıyla ovalayıp kirlerden ve kireçten arındırabilirsiniz. 

• Deterjan gözünü çıkardığınız bölümü de temizlemeyi unutmayın. Temiz bir bez yardımıyla bütün o bölmenin içini silip kirleri yok edebilirsiniz. Ulaşamadığını girintili çıkıntılı alanlarda temiz bir diş fırçası kullanabilirsiniz.

• Ayrıca çamaşır makinelerinde standart olarak kendi kendini temizleyen deterjan gözleri bulunur, bu gözlerin düz kenarları ve her bir köşesinde deterjan odalarına otomatik olarak su püskürten ve deterjan kalıntılarını temizleyen jet spreyleri bulunur, bu sayede zamandan tasarruf etmekle kalmayıp düzenli olarak deterjan gözünü temizleme zahmetinden kurtulmuş olursunuz.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

TR FALKON 2 yıl önce

Güzel