Gül nasıl kurutulur? Evde gül kurutma yöntemleri

Beyazdan pembeye, kırmızıdan mora tüm renkleriyle adeta bir cennet bahçesi. Güller muhteşem görüntüsü zen zarif çiçeklerin başında geliyor. Kırmızı güller aşkı simgelerken, beyaz güllerde saflığı temsil ediyor. Gül hem yemeklerde, tatlılarda ve dekorasyon amaçlı olarak kullanılmaktadır. En nadide çiçeklerden biri olan evde kolayca kurutabilirsiniz. Peki gül nasıl kurutulur? Detaylar haberimizde:

Hayatımızın en güzel yanı birbirinden güzel rengarenk çiçeklere sahip olmamızdır. Çiçekler, şık, narin ve zarif dokuları ile baş döndürücü bir hediye aynı zamanda evin bahçesinde görümüyle uzun yıllar büyüleyici görünüyor. Dünyadaki en fazla tercih edilen güllerden kırmızı renkli güldür. Pembe güller görüntüsü ile bakanları kendisine hayran bırakan ve bulunduğu ortama neşe katan güllerden birisi olarak ön plana çıkıyor. Güllerin solup gitmelerini engellemek ve alternatif olarak değerlendirmek için yemeklerde kullanılmaktadır. Özellikle tatlılardan lokum yapımında kullanılan güllerin o muhteşem tadıyla kendinizden geçebilirsiniz. Ülkemizde gül yetiştiriciliği yoğun olarak yapılmaktayken gülün reçeli de yapılıyor. Ek olarak çiçekler dekoratif bir süsleme aracı olarak da kullanılmaktadır. Ev veya iş yerlerinizi çiçeklere süsleyerek bambaşka bir doku kazandırmak isteyenler için alternatif olabilir. Birçok kullanabileceğiniz alternatifi olan gül nasıl kurutulur, Evde pratik yöntemlerle güller nasıl kurutulur tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz. 

¬ GÜL NASIL KURUTULUR? ¬

GÜL KURUTMA YÖNTEMLERİ

► 1- Yöntem:

Kurutmak istediğini gülleri kuru ve hava alan bir odada  ters bir şekilde asıp kurutma işlemini yapabilirsiniz. 

Gülleri asarak kurutma yöntemi

Gülleri asarak kurutma yöntemi

► 2. yöntem:

Gülleri kurutmak isterseniz yaz mevsimini tercih etmeniz gerekiyor. Çok fazla güneş almayan az güneşli bir yere temiz bir bez koyun. Temiz bir bezin üzerine kurutmak istediğiniz gül yapraklarını serin. Fazla güneş almadan kuruma işleminin yapılması gerekiyor. 

3. yöntem: Kurutmak istediğiniz gülleri kitap arasına koyarak da gülleri kurutabilirsiniz. Çok basit bu yöntemle hızlıca kurutabilirsiniz. Ama bu yöntem çok fazla gül kurutmak için uygulanabilecek bir yöntem değildir.

Gülleri kitap arasında kurutma yöntemi

Gülleri kitap arasında kurutma yöntemi

4. yöntem: Gülleri kurutmak için gliserin kullanabilirsiniz. Marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz gliserin ile kurutmak için 1 çay kaşığı gliserini 1 yemek kaşığı su ile karıştırın. Ardından gülleri temiz bir bezin üzerine yayın. Daha sonra bu karışımı güllerin üzerine serpiştirin. Güller yavaş yavaş terleyip daha sonra kurumaya başlayacaktır.

5. yöntem: Gülleri silisyum maddesi ile kaplayarak kurutma işlemini yapabilirsiniz. Kurutmak istediğiniz gülleri silisyum ile kaplayıp mikrodalga fırının içine koyun. Yaklaşık 1 dakika boyunca çalıştırın. Kuruma hızına göre daha fazla da bırakabilirsiniz. Güller kuruyana kadar aynı işlemi tekrarlayabilirsiniz.

6. yöntem: Gülleri kuruturken rengini koruyup kurutmak isterseniz hava ile doğal olarak kurutma işlemi yapabilirsiniz. Ama bu yöntemi uygularken dikkat etmeniz gereken şey kurutacağınız ortamın kapalı, havasız, sıcak, kuru ve karanlık olması gerekiyor. Böyle bir ortam hazırladıktan sonra kurutmak için vantilator kullanabilirsiniz.

Masterchef Uğur kimdir, nereli? Masterchef mavi takım kaptanı Uğur kaç yaşında,ne iş yapıyor?

İLİŞKİLİ HABER

Masterchef Uğur kimdir, nereli? Masterchef mavi takım kaptanı Uğur kaç yaşında,ne iş yapıyor?
SMA hastası Doğu yardımlarınızı bekliyor! 'Doğu'ya Umut ol!'

İLİŞKİLİ HABER

SMA hastası Doğu yardımlarınızı bekliyor! 'Doğu'ya Umut ol!'
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0