En kolay örgü bere nasıl yapılır? Basamak örgüsünden bere yapımı

Soğuk havaların sevilen aksesuar ve eşyalarından biri olan bereler, birbirinden farklı renk ve modelleri ile oldukça dikkat çekiyor. Hiç örgü örmeyi bilmeyenlerin bile kolaylıkla yapabileceği basamak bere modelini en basit anlatımıyla sizler için açıkladık. Basamak bere modeli olan sonbahar beresini kadın ve erkek şeklinde özel olarak örebilirsiniz. Peki, kolay basamak bere nasıl örülür? İşte, yanıtlar...

Rüzgarlı havalarda, başınızı ve kulaklarınızı esintiden korumak için bazı tedbirler almanız gerekiyor. Bunların başında en belirgin ve temel aksesuar olan bereler gelmektedir. Kış aylarının trendi olarak sıklıkla vitrinlerde karşınıza çıkacak olan modeller arasında tabii ki örgü desenler yer alacak. Hastalığı önlemek veya aksesuar amaçlı kullanılan bereler kıyafetle kombin olduğu kadar sağlığınız için de önemli bir eşyadır. Birbirinden güzel örgü ve bere modellerini örmek ister misiniz? Pratik basamak bere örülüşü nasıl? Pratik ve kolay yoldan basamak beresi nasıl örülür? İşte, basamak bere yapımının pratik aşamaları...

Sonbaharda giyebileceğiniz altıgen motifli hırka yapılışı Motifli hırka kol birleşimi yapımıİLİŞKİLİ HABERSonbaharda giyebileceğiniz altıgen motifli hırka yapılışı Motifli hırka kol birleşimi yapımı

en kolay örgü bere yapımı

en kolay örgü bere yapımı

KOLAY BASAMAK BERE NASIL YAPILIR?

⇒ Malzemeler:

  • - Kartopu Baby One Tarçın (K1833) renk el örgü ipi
  • - 3.5 mm tığ
  • - 5 mm tığ
  • - Ponpon

⇒ Yapılışı:

1) 3.5 mm tığ ile 12 zincir çekelim. Bir geriden itibaren her yuvaya sık iğne yapalım. 1 zincir çekip geri dönerek her yuvayı sık iğne yapalım. Bu şekilde baş çevresi genişliğinde örelim. Yaklaşık 35 40 santim civarı örebilirsiniz.

2) Başlangıç kısmı ile bitiş kısmını üst üste tutup dikerek veya sık iğne yaparak birleştirelim. Artık beremizin üst kısmına geçmiş oluyoruz.

3) Görebildiğimiz her yuvaya sık iğne yapalım başlangıçla birleştirelim.

Sık iğne sayısının 3’ün katı olmasına dikkat edelim. Artık modelimize geçiyoruz.

5 mm tığ kullanarak devam edelim.

motifli bere nasıl yapılır

motifli bere nasıl yapılır

4) Aynı yuvaya yarım trabzan, ikili trabzan yapalım. 2 yuva atlayalım diğerine sık iğneyle tutunalım. Aynı yuvaya yarım trabzan ve ikili trabzan yapalım. 2 yuva atlayıp diğerine sık iğne ile tutunalım. Sırayı tamamlayalım.

5) Sonraki sırada sık iğneyle tutunduğumuz yerlere tutunup aynı yere yarım trabzan ve ikili trabzan yapalım. Bu şekilde sırayı tamamlayalım.

6) 18 cm olunca kesmelere geçelim. Trabzan ve yarım trabzanların tepesine trabzan yaparak beraber örelim Bu şekilde kesmiş oluyoruz.

7) Sonraki sırada her iki ilmeği trabzan yaparak beraber örüp keselim.

8) İpi uzun bırakıp ilmeklerin içinden geçirelim ve sıkıştıralım. Ponpon takalım.

İşte bu kadar...

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0