Sous vide pişirme tekniği nedir? Masterchef sous vide pişirme tekniği...

Modern mutfaklarda son dönemlerde en fazla kullanılan ve Masterchef yarışmasında daha fazla bilinmeye başlayan tekniklerden biri sous vide tekniğidir. Fransızca bir terim olan sous vide en basit tanımı ile yiyecekleri düşük ısıda, vakumda pişirme tekniğine olarak adlandırılır. Peki sous vide pişirme tekniği nedir, nasıl uygulanır? İşte detaylar:

Ekranların en sevilen yarışmalarından biri olan Masterche Türkiye yarışmasında ünlü şefler tarafından çok sık kullanılan mutfak terimlerinden bir olan sous vide tekniği birçok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Fransızca kökenli olan sous vide( su vid diye okunur) tekniği genel olarak pişirilecek olan yiyecekleri çok düşük bir ısıda vakumlama tekniğiyle pişirme olarak tanımlanmaktadır. Modern gastronominin mutfaklara getirdiği önemli yeniliklerden birisi de sous vide tekniğiyle ister etler, ister kümes hayvanları veya deniz ürünleri, ister sebzeler, hatta yumurta. Ne pişiriyor olsanız olun bu yöntemle ne derecede pişirmek istiyorsanız tam olarak o şekilde pişirmenizi sağlayan, müthiş bir tekniktir.

►YEMEKTE MANTOLAMA TEKNİĞİ NASIL YAPILIR ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Sous vide tekniği nedir

Sous vide tekniği nedir

SOUS VİDE PİŞRME TEKNİĞİ NEDİR? (VAKUMDA PİŞİRME TEKNİĞİ)

Fransızca bir terim olan Sous Vide, "vakum altında" diye adlandırılır. Sous vide pişirme tekniği; gıdaların pişirilmeye hazırlanması, lezzetlendirilip vakum poşeti içinde havası alınarak vakumlanması, kaynatmaya oranla (100C) daha düşük kontrollü ısı uygulanmış su banyosu içerisinde ürünlerin pişirilmesi süreci olarak tanımlanır.

Sous vide teknik ile ürünler pişirilip direkt servis edilebileceği gibi, sosu vide tekniği ile pişen ürünler; tava, ızgara veya kızartma teknikleri ile tekrar son kez pişirilip servis yapılabilir.

► YEMEKTE TERLETME TEKNİĞİ NASIL YAPILIR ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

sous vide pişirme tekniği

sous vide pişirme tekniği

Kök sebzeler hangileridir? Kök sebzelerin faydaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Kök sebzeler hangileridir? Kök sebzelerin faydaları nelerdir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0