Aralık'ta hangi meyve ve sebzeler ekilir? Aralık'ta sebze ekerken dikkat edilmesi gerekenler

Her yıl aralık ayında sorulan kafa karıştırıcı sorulardan biri sebze tohumları ne zaman ekilir sorusudur. Çünkü ekilecek olan sebzelerin farklı ekim dönemleri bulunuyor. Aylara göre ekim tablosu sayesinde hangi ayda ne ekilir kolayca öğrenebilirsiniz. Peki, aralık ayında hangi sebzeler ekilir? İşte aralıkta dikilecek meyve ve sebzeler:

Sebze, meyve ve tahıl tohum ekim zamanı her ay değişiyor. Meyve ve sebzelerin mevsimlere göre, aylara göre ekme, dikme, bakım zamanları vardır. Tarla, bostan, bahçede belirli işleri belirli zamanlarda yapmak gerekir. Dört mevsimde de sebze ve meyve yetiştiğine göre ürünlerin birbirinden farklı ekim tarihleri bulunmaktadır. Kış mevsimine girdiğimiz şu dönemde evde ve bahçede daha fazla vakit geçirmek isterseniz sebze ve meyve ekebilirsiniz. Evde daha çok zaman geçiren çocuklarla, sararan solan yaprakları kullanarak değişik aktiviteler yapabilirsiniz. Peki aralık ayında hangi sebzeler ekilir? Hangi meyve ya da sebze dikimi aralık ayında yapılır? İşte detaylar...

Sonbahar mevsiminde ekilecek olan çiçekler nelerdir? Sonbaharda ekebileceğiniz 5 bitkiİLİŞKİLİ HABERSonbahar mevsiminde ekilecek olan çiçekler nelerdir? Sonbaharda ekebileceğiniz 5 bitki

Aralık ayında hangi sebzeler ekilir

Aralık ayında hangi sebzeler ekilir

ARALIK AYINDA HANGİ SEBZELER EKİLİR?

- Hava koşulları uygun giderse, çilek dikiminde geç kalan çiftçiler dikime devam edebilirler. Çilek çapasına devam edilir.

- Kışlık sebzelerin hasadına devam edilir.

- Yazlık sebze dikilecek tarlaların yeri hazırlanır ve derin sürümü yapılır. Çiftlik gübresi ve fosforlu (gerekiyorsa potaslı) gübreler verilir.

taze soğan ekimi

taze soğan ekimi

- Taze soğan ekimi yapılır.

- Bakla ekimi için toprak hazırlığı yapılır, ve bakla ekim zamanıdır.

Aralık ayında bakla ekimi hazırlıları

Aralık ayında bakla ekimi hazırlıları

- Enginar fideleri ekimine başlanır.

- Erkenci laleler, nergis, sümbül, safran ve zambak soğanlarının, saksılara dikimi yapılır.

Lale soğanları ne zaman ekilir

Lale soğanları ne zaman ekilir

- Güllerin dipleri gübrelenerek dip doldurması yapılarak kışa hazırlanır.

- Yazlık sebze fidelikleri hazırlanır. Yazlık sebze dikilecek tarlaların derin sürümü yapılır. Çiftlik gübresi ve fosforlu gübre verilir. Sera yetiştiriciliği için toprak hazırlığı ve onarım işleri yapılır. Elde edilen tohumlar kurutulur, ambalajlanır ve muhafaza edilir. 

Şeftalili coco toplar nasıl yapılır? Farklı tarif arayanlara pratik lezzet!

İLİŞKİLİ HABER

Şeftalili coco toplar nasıl yapılır? Farklı tarif arayanlara pratik lezzet!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0