Amigurimi saç nasıl yapılır Amigurimi saç yapmanın püf noktaları

Amigurumi son dönemde en popüler olan ve çocukların çok sevdiği bir örgü modelidir. Çocukların en çok sevdiği amigurimi modellerinde amigurimi bebeklerin yanı sora amigurimi anahtarlık gibi birçok farklı örgü modeller yapılmaktadır. Amigurimi bebekler yaparken kadınların en çok zorlandığı şey saç yapımıdır. Peki amigurimi saç nasıl yapılır? İşte amigurimi saç yapımı hakkında merak edilen her şey:

Son günlerde hemen hemen her evde yerini alan ve çocukların severek oynadığı aynı zamanda yatak arkadaşı olan birbirinden güzel amigurimi bebek modelleri bulunuyor. Amigurimi bebek modellerini bebeğinize ya da sevdiğiniz çocuklara yapmak istiyorsanız en güzel saç modellerini yapmanız için dikkat etmeniz gereken birkaç detay bulunuyor. Çocukların en çok sevdiği oyuncak haline gelen amigurimi bez oyuncaklar çocuklarınızın en sağlıklı ve hijyenik uyuma arkadaşı haline geldi. Birden çok farklı saç modelleriyle yapılan amigurimi bebekler istediğiniz farklı renklerle de yapılıyor. Sizin bebeğinize yakışacağını düşündüğünüz en güzel model hangisi ise onu tercih edebilirsiniz. Peki amigurimi bebeklere örgü saç nasıl yapılır, örgü saç yaparken nelere dikkat etmeli? İşte siler için amigurimi bebek saç örgüsü nasıl yapılır detaylı bir şekilde haberimizin içeriğinde:

Amigurimi saç nasıl yapılır

Amigurimi saç nasıl yapılır

AMİGURİMİ SAÇ YAPIMI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Amigurimi bebeklerin saçları için özel naylonumsu ipler kullanmamız gerekiyor.  Öncelikle saçlarının hangi renk olmasını istiyorsanız ona göre ip alarak işe başlayabilirsiniz. Genellikle sarı saçlar sevildiği için daha çok o renkte ipler seçiliyor. Ama kahverengi, siyah, kırmızı ve beyaz renklerini seçip kullanabilirsiniz. İpinizi istediğiniz renkte seçtikten sonra ipin kalınlığına en uygun bir dikiş iğnesi seçimini yapmanız gerekiyor. Böylelikle bebeğin saçlarını yapımına başlayabilirsiniz.

GENİŞ KAHKÜLLÜ AMİGURİMİ SAÇ YAPIMI

Amigurimi kız saç yapımı

Amigurimi kız saç yapımı

Fotoğraftaki görselde de görüldüğü üzere bebek saçı, ön taraftan geniş bir kahküle sahip ve arka taraftan ise uzun bir saç modelidir. En kolay yapılabilecek saç modellerinden biri olduğu için bu modeli tercih edebilirsiniz. Çünkü bu modelin örülme ve bağlanma imkanı bulunuyor.

Amigurumi oyuncak için saç yaparken ilk olarak yan ve arka kısımlardan şeritler şeklinde ip geçirin ve istediğiniz uzunluğa gelince kesin. Bu ipler kopup çıkmaması için ufak düğümler atarak sabitliyoruz. Bu şekilde 2-3 sıra tamamladıktan sonra kahkül kısmı için bebek başının ön yüzüne geçiyoruz. Bu kısımda şerit şeklinde dikiş yaparak kahkül kısmını tamamlamış oluyoruz.

AMİGURİMİ ERKEK SAÇ YAPIMI

Amigurimi erkek saç yapımı

Amigurimi erkek saç yapımı

Kız modelinde kahküllü bir saç tasarımını tamamladıktan sonra erkek modeller içinde yapımı kolay bir modelle devam edebilirsiniz.

Amigurumi erkek bebeklerinde saç seçimi genelde kısa olduğunu düşündüğümüzden bu örme şekliyle istediğiniz uzunluğa sahip saçlar yapabilirsiniz. Erkekler için önerdiğimiz uzunluk ortalama 5-8 cm aralığındadır. İlk önce seçtiğimiz ipliği kesip hazırlıyoruz ve sıra boyunca düğüm atarak bebeğimizin sağlarını görselde ifade edildiği gibi dikiyoruz.

Pırasa nasıl temizlenir, Pırasa nasıl ayıklanır? Pırasa temizlemenin püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Pırasa nasıl temizlenir, Pırasa nasıl ayıklanır? Pırasa temizlemenin püf noktaları
Monokrom stil nedir? Monokrom kombin nasıl yapılır

İLİŞKİLİ HABER

Monokrom stil nedir? Monokrom kombin nasıl yapılır
Steak ne demek, Steak pişirme tekniği nedir nasıl yapılır? MasterChef steak tekniği

İLİŞKİLİ HABER

Steak ne demek, Steak pişirme tekniği nedir nasıl yapılır? MasterChef steak tekniği
Fayans seçimi nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Fayans seçimi nasıl yapılır?
Kırmızı Oda'nın Deniz'i Burak Sevinç kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

İLİŞKİLİ HABER

Kırmızı Oda'nın Deniz'i Burak Sevinç kimdir? Kaç yaşında ve nereli?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0