Steak ne demek, Steak pişirme tekniği nedir nasıl yapılır? MasterChef steak tekniği

Protein bakımından en zengin yiyecekler arasında yer alan kırmız eti pişirirken en lezzetli olan kısımlarından biri olan biftek bütün dünyada steak olarak tanımlanmaktadır. Birçok çeşidi bulunan ve yapılan steak nedir, steak pişirme tekniği nasıl yapılır? Masterchef'te yapılan steak tekniğiyle ilgili merak ettiğiniz her şey haberimizde:

İnsan sağlığına iyi gelen ve içeriğinde bulunan birçok vitamin ve mineralden dolayı uzamanlar sıklıkla tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Faydaları saymakla bitmeyen kırmız etin pişiriken uygulanan birkaç teknik bulunuyor. Etin en lezzetli bölümlerinden ayrılan ve biftek olarak yapılan steak son dönemlerde birçok restoran tarafından şef yemeği olarak sunulmaktadır. Tüm dünyada steak olarak bilinen ve birçok farklı çeşidi yapılan steak Türkiye'de biftek olarak bilinmektedir. Kırmızı etin, en az kalitesi ve pişirilme şekli kadar, göz dolduran sunumları da çok önemlidir. Sosyal medyada oldukça popüler olan Nusret'in hazırladığı birbirinden lezzetli steak'ler bütün dünyada en çok beğenilen biftekler arasında bulunuyor. Kırmızı etinin lezzetini doruklara taşıyan sosları ve birbirinden güzel steak nedir, steak pişirme tekniği nasıl yapılır İşte yanıtlar:

Steak nedir

Steak nedir

STEAK NE DEMEK?

Son dönemde peş peşe açılan ve oldukça popüler olan steakhouselar sayesinde steak kelimesi sıkça duyar olduk.

Steak kelime anlamı ülkemizde biftek olarak geçiyor. Daha geniş anlamıyla steak, etin ızgarada farklı yöntemlerle pişirilmesi ve hazırlanmasına olarak adlandırılıyor. Steakhouse, biftekçi ve et lokantası olarak bilinmektedir.

Aynı zamanda MasterChef'te son dönemlerde çok kullanılan ve orada tanınan steak etin pişirilme tekniğini ifade eder.

Etin cinsi ve niteliği steakin lezzetini belirleme noktasında çok önemlidir. Bifteğin yanı sıra, bonfile, külbastı ve ızgara et steak kapsamında değerlendirilir.

Steak asıl yapılır

Steak asıl yapılır

STEAK PİŞİRME TEKNİKLERİ VE PÜF NOKTALARI

MasterChef'te birçok çeşidi yapılan ve oldukça şık sunumlarla şefler  servis edilen Steak pişirme aşamaları doğru teknikler kullanıldığı takdirde zor değildir. Doğru uygulandığı takdirde çok kolay bir hale gelebilir.

Güzel bir steak yapmanın en önemli kuralı doğru eti seçip almaktır. Steak etini alırken etin parlak ve canlı renkte olmasına da dikkat etmeyi unutmayın.

Steak eti ne çok kalın ne de çok ince olmalıdır. Yaklaşık 2-2.5 cm kalınlığında bir eti tercih etmeniz gerekiyor. Bazı steak çeşitleri 4-8 cm kalınlığında olabilir.

Eti aldıktan sonra mutlaka dinlendirmeniz gerekiyor. Buzdolabından çıkardığınız eti en az bir saat oda sıcaklığından dinlendirmeyi ihmal etmeyin.

Steak etini pişirmenin bir  için en ideal olanı kalın, döküm bir tavadır.

Steak pişirme teknikleri

Steak pişirme teknikleri

STEAK PİŞİRME DERECELERİ VE DAKİKALARI

İlk olarak ocağı en yüksek ayarda açın ve tavanın iyice kızmaya bırakın.

Kızgın tavaya etinizi koyun ve ateş en yüksek seviyedeyken eti mühürleme işlemini yapın. Mühürleme işlemini yaparken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri eti devamlı çevirmemek gerektiğidir.

Eti sadece bir kez çevirdikten sonra tavaya bir miktar tereyağı ve kekik ekleyin.

Eti ne kadar pişirmeniz gerektiğini eti nasıl sevdiğinize göre ayarlayabilirsiniz. Etin az veya çok pişmiş olmasına bağlı olarak pişirme süresi ve ısısı değişim göstermektedir.

Eğer az pişmiş et tercih ediyorsanız; etin her iki tarafını 52 derece ısıda, 1er dakika boyunca pişirmeniz gerekiyor.

Az orta pişmiş et için, etin her iki tarafının 55 derece ısıda 3 dakika boyunca pişirilmesi daha doğru olur.

Etin her iki tarafını 60 derecede 4 dakika boyunca pişirirseniz orta seviyede pişmiş steak eti yapmış olursunuz.

Orta iyi pişmiş steak eti için ısıyı 65 dereceye, pişirme süresini ise 5 dakikaya çıkarmanız gerekmektedir.

Çok pişmiş steak eti elde etmek istiyorsanız etin her iki tarafını 71 derece ısıda 7 dakika pişirmeniz gerekiyor.

Steak pişirme dereceleri

Steak pişirme dereceleri

Hızlı ve sağlıklı kilo nasıl alınır? Denenmiş kesin kilo alma yöntemleri

İLİŞKİLİ HABER

Hızlı ve sağlıklı kilo nasıl alınır? Denenmiş kesin kilo alma yöntemleri
Amigurimi saç nasıl yapılır Amigurimi saç yapmanın püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Amigurimi saç nasıl yapılır Amigurimi saç yapmanın püf noktaları
Tommy Hilfiger Sonbahar/Kış koleksiyonu 2020

İLİŞKİLİ HABER

Tommy Hilfiger Sonbahar/Kış koleksiyonu 2020
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

yellow rose 3 yıl önce

o ısılarda zannedersem et pişmez kurutulur gibime geliyor rakamların önüne 1 rakamı mı eklesek acaba