Gestapo ne demek? TDK'ya göre Gestapo'nun anlamı nedir?

Son zamanlarda çok sık kullanılmaya başlayan Gestapo kelimesinin ne anlama geldiği birçok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Nazi Almanya'sında ikinci dünya savaşında ortaya çıkan Gestaponun ne demek, Gestaponun anlamı nedir? İşte Gestapo kelimesi hakkında merak edilenler:

Kısa adı: "Gestapo" olan (Gizli Devlet Polisi), Nazi Almanyası ve Alman işgali altındaki Avrupa'da gizli bir polis teşkilatı olarak geçer. İlk olarak Fırtına Birlikleri'nden (SA) ve Alman polisinden seçkin görülenlerin atandığı örgüt, sivil üniformayla polis birliklerinden ayrı tutulmuşlardır. İlk adı "Geheime Polizei Amt" yani GPA olarak düşünülmüş olsa da bu ismin basit kaçtığı düşünülüp "Gestapo" olarak değiştirilmiştir.

Astral ne demek? Astral seyahat nedir İşte astral seyahatin geçmişiİLİŞKİLİ HABERAstral ne demek? Astral seyahat nedir İşte astral seyahatin geçmişi

gestapo ne demek

gestapo ne demek

Gestapo kelimesinin Almanca olarak açılımı: "Die Geheime Staatpolizei" yani Gizli Devlet Polisi olarak bilinmektedir. II. Dünya Savaşı sırasında 45.000 üyesi olan örgütün ofislerine ise "Gestapoleitstellen" olarak adlandırılırdı. Gestapo askerleri veya polisleri önemli binaların giriş kapılarında nöbetçi olarak da görev yapmışlardır. Toplama kamplarında aktif rol oynamış gestapo üyeleri savaş sonrası yakalananlar suçlu sayılarak kurşuna dizilmiş, birçoğu ise kaçmayı başarmıştır. Son günlerde popüler olan Gestapo kelimesinin TDK'ya göre ne anlamını sizler için araştırdık.

Mvp ne demek? Oyunlarda Mvp ne anlama gelir?İLİŞKİLİ HABERMvp ne demek? Oyunlarda Mvp ne anlama gelir?

Gestapo ne demek, Gestaponun anlamı nedir

Gestapo ne demek, Gestaponun anlamı nedir

TDK'YA GÖRE GESTAPO'NUN ANLAMI NEDİR?

Gestapo kelimesi günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Gestapo kelimesinin kökeni Almanca'dır. Gestapo kelimesinin Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre anlamı: "Almanya'da Hitler döneminde kurulan gizli, siyasi polis örgütü" olarak adlandırılıyor.

Hızlı ve sağlıklı kilo nasıl alınır? Denenmiş kesin kilo alma yöntemleri

İLİŞKİLİ HABER

Hızlı ve sağlıklı kilo nasıl alınır? Denenmiş kesin kilo alma yöntemleri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0