Beyaz ayakkabı nasıl boyanır? Beyaz ayakkabı boyarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Birbirinden güzel ve severek aldığınız ayakkabılara gerekli bakımları yaparak daha uzun süreli bir kullanım sağlayabilirsiniz. Özellikle kış aylarında tercih edilen deri ve kapalı modeller soğuk rüzgâr ve yağmurun etkisiyle daha hızlı aşındığı için boyanması gerekir. Çok çabuk kirlenen ve bakımı zor olan ama ayakta güzel duran beyaz ayakkabılar nasıl boyanır. İşte beyaz ayakkabı boyarken dikkat edilmesi gerekenler:

Ayakkabılar, her kadının mutlaka gardırobunda her renginin bulunduğu ve şıklığı tamamlayan en önemli eşyalar arasında yer alıyor. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yağmurlu havalarda çamurun etkisiyle ayakkabılar kirlenmektedir. Her gün giyilen ayakkabıların bakımı ve temizliği çok önemlidir. Eski ve kirli görünüme sahip olan bakımı yapılmamış ayakkabılar, hızlı bir şekilde yıpranır ve kullanılamaz hale gelir. Süet ve nubuk gibi ayakkabılar direk olarak boyanmasa da dikkat ettiğiniz ölçüde temiz kullanılabilirsiniz. Özellikle beyaz bot, ayakkabılar yaz kış kadınlar tarafından en çok tercih edilen renkler arasında bulunuyor. Ama beyaz ayakkabılar soğuk kış günlerinde çok hızla kirlenebiliyor. Kirlenen beyaz ayakkabıları temizlemek için dikkat etmeniz gereken birkaç detay bulunuyor. O halde beyaz ayakkabılar nasıl temizlenir. Sizler için beyaz ayakkabıları boyarken dikkat etmeniz gereken püf noktaları araştırdık.

Beyaz ayakkabı nasıl boyanır

Beyaz ayakkabı nasıl boyanır

BEYAZ AYAKKABILAR NASIL BOYANIR?

Ayakkabılar hangi renk olursa olsun boyamadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri tozlana ve kirlenen ayakkabıları boyamadan önce temiz bir fırça yardımıyla bütün kirleri üzerinden temizleyip arındırmanız gerekiyor. Eğer bir fırçanız yoksa bu işlemi temiz nemli bir bez yardımıyla da yapabilirsiniz.

Ardından nemli bezle sildiğiniz ayakkabıların kuruması için biraz beklemeniz gerekiyor. Ayakkabılar bir tarafta kururken boya malzemelerini hazırlayabilirsiniz.

Ayakkabıya uygun boya genelde ayakkabı satan mağazalardan temin edebilirsiniz. Ayakkabı boyamaya başlarken ilk olarak sünger ve ayakkabı parlatmak için kumaş parçası ayarlayabilirsiniz.

Beyaz ayakkabı boyamanın püf noktaları

Beyaz ayakkabı boyamanın püf noktaları

Daha sonra boya süngerine yeterli miktarda boya alıp ayakkabıya hafif ve dairesel hareketler ile boyayı hafif gezdirerek sürebilirsiniz.

Beyazlara özel olan ayakkabı boyasıyla çok az boya alarak ince katmanlar şeklinde sürebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri boyayı her bölgeye yeteri kadar yedirmeniz gerektiğidir.

Eğer ayakkabı boyarken eliniz boyanın değmesini istemiyorsanız elinize eldiven koyabilirsiniz.

Ayakkabı boyama işlemi bitirdiğiniz zaman ayakkabıda mat bir görünüm sağlamış olacaksınız. Mat bir görünüme kavuşan deri ayakkabılar için cila atma işlemine geçebilirsiniz.

İnce temiz bir beze bir miktar cila alın ve ayakkabı üzerine ve her bölgeye eşit olarak yedirerek bütün ayakkabıya sürün. 

Maşukiye'ye nasıl gidilir? Maşukiye'de kahvaltı yapılacak yerler Sonbahar'da Maşukiye

İLİŞKİLİ HABER

Maşukiye'ye nasıl gidilir? Maşukiye'de kahvaltı yapılacak yerler Sonbahar'da Maşukiye
Jean kombinlerle gündelik kış kombinleri

İLİŞKİLİ HABER

Jean kombinlerle gündelik kış kombinleri
Türkiye'deki Fransa malları nelerdir? Fransız markaları ve ürünleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Türkiye'deki Fransa malları nelerdir? Fransız markaları ve ürünleri nelerdir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0