Dondurucuda simit nasıl saklanır? Bayatlamadan buzlukta simit saklamanın yöntemleri

Simit, Türk kültürünün bir parçası kahvaltı sofralarında ayrı bir lezzet katan besinlerden bir tanesidir. Herkes tarafından sevilen simit bayatladığı zaman lezzetini kaybeder ve bayatladıkça da sertleşir ve yemesi zorlaşır. Bu yüzden eve alırken fazla gelen simitleri dondurucuda uygun şekilde muhafaza etmeniz gerekir. Peki dondurucuda simit nasıl saklanır, dondurucuda simit saklamanın yöntemi nelerdir? İşte yanıtlar:

Dünyanın başka hiçbir yerinde bulmayacağınız simit yaklaşık 600 yıl öncesine dayanıyor. İstanbul'un simgesi haline gelen simit yabancı turistler tarafından da çok sevilmektedir. Ülkemizde kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi simidin olmazsa olmazı çayla birlikte tüketilir. Sıcacık ve taze simide kimse kolay kolay hayır diyemez. Bazen kendimizi kaptırıp ihtiyacımızdan fazla simit aldığımız zamanlarda simit çok çabuk bayatlar, lezzetini kaybeder. Gıdaların tazeliğini koruyarak saklamak için en önemli nokta sıcaklıktır. Sıcaklığın yüksekliği ise saklama süresini etkiler. Bu yüzden akşama ya da sabaha yemek istediğiniz fazla simitlerinizi buzdolabında rahatlıkla saklayabilirsiniz. Fazla olan simitleri dondurucuda saklamak için dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunuyor. İşte detaylar:

Derin dondurucuda muz nasıl saklanır? Evde muz saklama yöntemleriİLİŞKİLİ HABERDerin dondurucuda muz nasıl saklanır? Evde muz saklama yöntemleri

Dondurucuda simit nasıl saklanır

Dondurucuda simit nasıl saklanır

DONDURUCUDA SİMİT NASIL SAKLANIR?

  • Kahvaltılarda artan ve fazla aldığınız simitleri çok daha uzun bir süre bayatlamadan muhafaza etmek için derin dondurucu ya da buzluğa koyabilirsiniz.
  • ► Derin dondurucuya koyacağınız simitleri gününde taze olarak koymanız gerekir. Simidin taze olarak dondurucuya bekletmeden konulması, buzunun çözülmesinden sonra da taze olarak kalmasını sağlayacaktır. 

Bayatlamadan buzlukta simit saklama yöntemleri

Bayatlamadan buzlukta simit saklama yöntemleri

Çorba buzlukta nasıl saklanır? Buzdolabı poşetinde çorba saklamaİLİŞKİLİ HABERÇorba buzlukta nasıl saklanır? Buzdolabı poşetinde çorba saklama

  • ► Dondurucuya atmayı düşündüğünüz simitleri isteğe göre ortadan ikiye bölüp saklayabilir ya da bütün olarak da saklayabilirsiniz. Ama dilimleyerek saklamak istiyorsanız dilimledikten sonra hemen buzluğa atmanız gerekir.
  • İstediğiniz şekilde böldüğünüz ya da bütün olarak saklayacağınız simitleri buzdolabı poşetin içine yerleştirin. Güzelce poşetlediğiniz simit poşetlerinin içinde hava kalmadan ağzını sıkı bağlamanız gerekiyor.
  • Sıkıca bağladıktan sonra mutlaka simit poşetlerinin üzerine attığını günü tarihine not edin. Böylelikle zamanında çok fazla bekletmeden ne zaman tüketmeniz gerektiğinizi anlamanızı sağlar.

Dondurucuda simit saklamanın püf noktaları

Dondurucuda simit saklamanın püf noktaları

  • ► Böyle hazırladığınız simitleri dondurucuya attıktan sonra yaklaşık 3 ay kadar muhafaza edebilirsiniz. Eğer 3 ayı geçerse koyduğunuz simitler yavaş yavaş lezzetini kaybetmeye başlayacak ve bayatlayacaktır.
  • Simitleri dondurucudan çıkarmak istediğiniz zaman buzunun çözülmesi için birkaç dakika mikrodalga fırında ya da normal fırında ısıtılmanız yeterli olacaktır. Ayrıca ocağa koyup bir kapağı olan bir tavada yaklaşık 5-6 dakika simidin ısıtılması da buzunun çözülmesini yeterli olacaktır.
  • Canınız çok çektiğinde derin dondurucudan çıkarıp ısıttığınız simitler, ilk günkü gibi lezzeti ve kokusuna bayılacaksınız.

Buzdolabında simit nasıl saklanır

Buzdolabında simit nasıl saklanır

BUZDOLABINDA  SİMİT NASIL SAKLANIR?

- Simit buzdolabında saklayabilirsiniz. Ama bunun için buzdolabının ısı derecesi doğru olması çok önemlidir. Kısa süre içinde tüketmeyi düşünüyorsanız buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Bunun için simitler poşetlenmeli ve poşetlerin havası iyice alınmanız ve birkaç gün içinde tüketmeniz gerekir.
 

- Tüketilecek olan simit buzdolabından yarım saat kadar önce çıkarmanız gerekir. Ayrıca oda sıcaklığında bir süre bırakmanız gerekir. Ardından mikrodalga fırında 1-2 dakika ısıtıp hemen tüketebilirsiniz.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

vatandaş 1 yıl önce

fiyatı artmaya devam ederse muhtemelen konservesini de yaparız tadından yenmez hele turşusununa bayılacaksınız