Çorba buzlukta nasıl saklanır? Hangi çorba buzlukta saklanır? Buzdolabı poşetinde çorba saklama

Derin dondurucular taze yiyecekleri muhafaza etmek için buzdolabının bir bölümü olarak hemen hemen herkesin evinde yerini alıyor. Birçok açıdan kolaylık sağlayan derin dondurucular çiğ yiyecekleri muhafaza etmenin yanı sıra çoğu artan pişmiş yemekleri saklama konusunda da hayat kurtarıcıdır. Peki, artan çorba buzlukta nasıl saklanır, buzdolabı poşetinde çorba saklanır mı? İşte yanıtlar:

Uzun süre saklamak istediğiniz çiğ sebze ve her yemeğini derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Son dönemlerde ev hanımları derin dondurucuların içine artan çorbaları, sebze yemekleri, pilavlar, makarnalar, hamur işleri, etler, etli yemekler gibi aklınıza gelebilecek her şeyi koyuyor. Buzlukta çorba saklamak gerçekten güzel bir fikir ve çoğu zaman da hayat kurtarıcı olabiliyor. Çorba yapacak vaktiniz olmadığında, evde çorba malzemesi kalmadığında veya beklenmedik misafirler olduğunda derin dondurucudan çıkaracağınız çorba çok işe yarıyor. Çorbayı buzlukta saklamak istiyorsanız saklamadan önce dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunuyor. İşte dikkat etmeniz gerekenler:

Dondurucuda simit nasıl saklanır? Bayatlamadan buzlukta simit saklamanın yöntemleriİLİŞKİLİ HABERDondurucuda simit nasıl saklanır? Bayatlamadan buzlukta simit saklamanın yöntemleri

Çorba buzlukta nasıl saklanır

Çorba buzlukta nasıl saklanır

BUZLUKTA ÇORBA NASIL SAKLANIR?

Çorbanızı pişirdikten sonra servis ettiniz ve arttı. Eğer ziyan olmasını istemiyorsanız buzluğa atabilirsiniz. İşte adım adım buzlukta çorba saklama...

 Çorbanızı sıcak ya da ılık haldeyken sakın buzluğa koymayın. Çünkü sıcak çorba hem buzdolabınıza zarar verebilir hem de bir anda soğuğa maruz kalacağından çok bozulur.

► Artan çorbaları buzlukta saklamanın en pratik yolu buzluktaki ısılara dayanıklı buzdolabı poşetleri ya da kilitli poşetlere koymaktan geçiyor. Çorbanız iyice soğuduktan sonra buzdolabı poşeti ya da buzluğa atılmaya uygun kilitli poşetin içine çorbayı dikkatlice boşaltın. Bu poşetleri geniş kapların içine açık bir şekilde yerleştirip içine dikkatlice tenceredeki çorbayı aktarabilirsiniz.

Derin dondurucuda muz nasıl saklanır? Evde muz saklama yöntemleriİLİŞKİLİ HABERDerin dondurucuda muz nasıl saklanır? Evde muz saklama yöntemleri

Çorba dondurucuda saklama yöntemleri

Çorba dondurucuda saklama yöntemleri

► Çorbayı buzdolabı poşetine boşalttıktan sonra hava almayacak şekilde kapatın ve direk buzluğa koyun.

► Ayrıca buzluğa uygun kaplarınız varsa direk o kapların içine çorbayı koyup ağzını sıkıca kapatıp saklayabilirsiniz.

çorba buzlukta saklama

çorba buzlukta saklama

Çorbanızı poşete ya da saklama kapıda yerleştirdikten sonra ağzını hava almayacak şekilde kapattıktan sonra mutlaka tarihi ve çorbanın ismini not edin. Böylece hem buzlukta ne aradığınızı bulmanız kolay olacak hem de kullanmak istediğinizde bozulup bozulmadığını kolayca anlayabileceksiniz.

► Buzluğa attıktan sonra aniden bir misafir geldiğinde donmuş halde sizi bekleyen çorbayı kullanmak için önce buzdolabında, sonra da oda sıcaklığında çözdürebilirsiniz.

artan çorba nasıl saklanır

artan çorba nasıl saklanır

Buzları tamamen çözülen ve soğuğunu atan çorbayı poşetinden ya da kabından çıkarın, tencereye alıp ısıtarak servis edin.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Aysun 1 yıl önce

Peki ne kadar sure durabilir buzlukta?