Çinekop balığı nasıl temizlenir? Çinekop balığını ayıklama yöntemleri

Mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz balıkları temizlemek kadınların en çok zorlandığı mutfak işlerinden biridir. Temizleme zorluğundan dolayı bazen kadınlar balıkları evde pişirmek istemez. Peki çok lezzetli ve çok sağlıklı olan çinekop balığını evde kolayca nasıl temizlenir, çinekop balığı ayıklama yöntemleri nelerdir? Yanıtlar için haberimize göz atınız...

Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen balık lezzetiyle de sofralarımızın vazgeçilmez Omega 3 kaynağıdır. Ülkemizde en önemli protein yiyeceklerinden olan balığın sayısız hastalığa şifa olan birçok çeşidi bulunmaktadır. Özellikle mevsiminde tüketilen balık, içerdiği yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için çok önemli bir besin kaynağıdır. En az haftada 2 defa tüketilmesi gereken balık ev hanımlarının temizlemede en çok zorlandığı işlerden biridir. Ayrıca, her balığın temizleme işlemi aynı gibi görünse bazı farklılıkları bulunuyor. Peki, balık türlerinden Çinekop balığı nasıl temizlenir ve nasıl ayıklanır? Çinekop balığını kolayca temizlemeniz sizler için püf noktalarını derledik.

Lüfer balığı nasıl temizlenir? Lüfer ayıklama yöntemleri nelerdir?İLİŞKİLİ HABERLüfer balığı nasıl temizlenir? Lüfer ayıklama yöntemleri nelerdir?

çinekop balığı nasıl temizlenir

çinekop balığı nasıl temizlenir

ÇİNEKOP BALIĞI NASIL TEMİZLENİR?

- Her derde deva olan Çinekop balığı pulsuz ve orta büyüklüğe sahip bir balık türleri arasında yer alır. Çinekop balığı pulsuz bir balık olduğu için temizleme işlemi bıçak yardımıyla kolayca yapabilirsiniz.

Çinekop temizlemenin püf noktaları

Çinekop temizlemenin püf noktaları

- Çinekopu temizlemek için balığın karın kısmını çevirerek anüs kısmını bir bıçak darbesi delin. Daha sonra bu kısımdan başlayarak balığın karnını yavaşça bıçakla yarın. Ardından balığın tüm iç organlarını dışarı çıkartın.

- İçini hallettikten sonra balığın her iki tarafında yer alan solungaçları koparın.

çinekop balığı temizlemenin püf noktaları

çinekop balığı temizlemenin püf noktaları

- Bütün bu işlemleri bitirdikten sonra çinekop balıklarını güzelce yıkayın. 

- Balığın karnının içinde yer alan siyah lifler ve pıhtılaşan kanları bıçak yardımı ile iyice temizleyin.

PÜF NOKTASI: Çinekop balığının yanak ve beyin bölgesi oldukça lezzetli olduğu için kafasının koparılmadan pişirilmesi balığın daha çok lezzetli olmasını sağlar.

İşte bu kadar kolay...

Çinekop balığı temizleme

Çinekop balığı temizleme

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0