Lüfer balığı nasıl temizlenir? Lüfer ayıklama yöntemleri nelerdir?

Omega-3 ve omega-6 yağ asitlerini yüksek oranda barındıran lüfer, en sağlıklı beyaz etler arasında yer alıyor. Antioksidan özelliği de bulunan Lüfer balığını nasıl temizlenir sorusunu birçok insan merak etmekte ve araştırmaktadır. Çok lezzetli balıklardan biri olan lüfer balığı nasıl temizlenir? İşte evde lüfer ayıklama yöntemleri:

Bütün balıklar vitamin ve mineral bakımından en zengin besinlerin başında geliyor. Lüfer balığı da diğer balıkların arasında ''balıkların babası'' olarak biliniyor. Balık yakalamayı seven kişilerin yakalamaktan en çok zevk aldığı balık türlerinden bir lüfer balığıdır. Lüfer Balığı; Akdeniz, Karadeniz, Marmara, Hint Okyanusu ve Atlas Okyanusu'nda sürüler halinde dolaşan pullu bir göçmen balığı olarak bilinir. Lüfer balığının soğuk denizlerde yaşayanları daha yağlı ve lezzetli olduğu söylenir. Ülkemizde boğazda ve Karadeniz de yetişen lüfer balıkları çok lezzetlidir. Lüfer balığının sağlık açısından birçok faydası bulunuyor.  Kalp krizi riskini düşürdüğü bilinen lüfer balığı nasıl temizlenir, lüfer balığını ayıklamanın püf noktaları nelerdir? Lüfer balığının filetosu nasıl çıkarılır? İşte yanıtlar:

Levrek nasıl temizlenir? Balık açarken hangi bıçak kullanılır?İLİŞKİLİ HABERLevrek nasıl temizlenir? Balık açarken hangi bıçak kullanılır?

Lüfer balığı nasıl temizlenir

Lüfer balığı nasıl temizlenir

LÜFER BALIĞI NASIL TEMİZLENİR?

- Lüfer balığı pullu balıklar arasında yer alıyor. Pullu bir balık olduğu için ayıklanırken etrafı biraz kirletir.

- Lüfer balığının pullarının kolay kazınması için ilk olarak yıkamanız tavsiye edilir.

Lüfer balığını ayıklamanın püf noktaları

Lüfer balığını ayıklamanın püf noktaları

- Güzelce yıkadıktan sonra Lüfer balığının pullarını kuyruktan başa doğru önce bıçak sırtı ile daha sonra da bıçağın keskin tarafı ile ayıklayın.

- Daha sonra solungaçlarını yaka tarafından çekerek ve balığı hırpalamadan çıkarmaya çalışın.

- Lüferin karnını yararak bağırsaklarını çıkarın, karnını iyice yıkayın ve minik bir fırça gibi bir şey ile karındaki siyah derileri temizleyin.

- Aldığınız Lüfer balığı iriyse yan taraflarını kuyruktan başa doğru bıçak ile çizin.

- Eğer lüfer balığının karnına maydanozlu soğan piyazı doldurarak da ızgara yapacaksanız solungaçları çıkardıktan sonra balığın karnını yarmadan temizlemeyi tercih edebilirsiniz.

Lüfer balığı fileto nasıl yapılır

Lüfer balığı fileto nasıl yapılır

FIRIN BALIK İÇİN FİLETO NASIL ÇIKARILIR?

Eğer Lüfer balığını fırına atacaksanız filetosunun çıkarılması daha iyi olur. Balığın derisinin ve etlerinin zedelenmemesi, balığın kesilmemesi için bıçağı dik tutmak gerekir. Fileto çıkarmak için balığın kuyruk kısmından başlayıp kılçık paralelinde balığı ikiye ayırmanız gerekiyor. 

Lüfer balığını fırında pişirme

Lüfer balığını fırında pişirme

Sonbahar detoksu nasıl yapılır? Sonbaharda sağlıklı beslenme öneriler! Sonbahar detoksu tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Sonbahar detoksu nasıl yapılır? Sonbaharda sağlıklı beslenme öneriler! Sonbahar detoksu tarifi
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0