Robot süpürge nedir? Robot süpürge nasıl kullanılır? En kolay Robot süpürge nasıl temizlenir

Robot süpürgeler son dönemde popüler olan birçok ev hanımı tarafından tercih edilen elektronik aletlerden biridir. Robot süpürgeler, ev temizliğinde büyük bir avantaj ve kolaylık sağlıyor. Peki robot süpürge nedir, robot süpürge nasıl kullanılır? Evi süpürürken kullanılan robot süpürgeler nasıl temizlenir? İşte robot süpürgeler hakkında merak edilenler:

Teknolojinin gelişiyor olması ile gittikçe yaygınlaşmaya başlayan ve ev işlerini pratik hale getiren ürünlerden biri de robot süpürgelerdir. Her ne kadar ilk robot süpürge 2001 yılında üretilmiş olsa da Türkiye’de robot süpürgeler 2009 yılından itibaren satışları yapılmaya başlamıştır. Son dönemin en popüler elektronik aletlerinin başında yer alan robot süpürgeler, ev hanımlarının ve yeni gelinlerinde ilk tercihleri arasında bulunuyor. Robot süpürgeler hem kullanımındaki kolaylığı hem de ev içerisinde fazla yer kaplamadığı için büyük avantaj olarak görülüyor. Ayrıca robot makinelerin en önemli özellikleri ise kablo, fiş, çekme kuvveti gibi durumları istememesidir. Ev temizliğinde büyük bir kolaylık sağlayan robot süpürgeler nedir, nasıl çalıştırılır? Robot süpürgelerin özellikleri neleridir? İşte yanıtlar:

Bulaşık makinesi nasıl kullanılır? Bulaşık makinesinin ömrünü kısaltan kullanıcı hataları! İLİŞKİLİ HABERBulaşık makinesi nasıl kullanılır? Bulaşık makinesinin ömrünü kısaltan kullanıcı hataları!

Robot süpürge nedir, nasıl çalışır

Robot süpürge nedir, nasıl çalışır

ROBOT SÜPÜRGE NEDİR?

Robot süpürge, halihazırda kullandığımız elektrikli süpürgelerin, insan etkileşimi olmadan çalışanlarıdır. Yani süpürme işini insan etkisi olmadan tamamen kendi kendilerine yaparlar. Şarj ile çalışırlar ve farklı özelliklere sahip ürünleri vardır. 

Robot süpürge nasıl kullanılır

Robot süpürge nasıl kullanılır

ROBOT SÜPÜRGE NASIL KULLANILIR?

- Robot süpürge bir şarjlı süpürge modelidir, koşullara kolayca uyum sağlayan robot süpürgeler sayesinde temizlik yapmak için harcadığınız zamandan büyük oranda tasarruf edersiniz. Her türlü zeminde kullanabileceğiniz süpürgeler özellikle evcil hayvanlarınızın tüylerini toplamakta çok büyük kolaylık sağlayacaktır. Bu noktada en işlevsel özelliğin haritalandırma ve navigasyon olduğunu belirtelim.

- Haritalandırma ile çalıştığı evi bünyesinde kaydeden robot süpürge evin belirli bir bölgesini temizlemenize yardımcı olur.

- Ya da komut ile planlı olarak evin farklı noktalarını farklı sayıdaki tekrarlar ile temizleyebilirsiniz. 

- Kendi kendine yön bulma sistemi; Robot firmasının çıkardığı AWARE robotik zeka sistemini kullanıyor. Roombanın ' clean' düğmesine bastığımızda, odanın büyüklüğünü hesaplıyor.

- Hesaplama işleminde; robot kızılötesi sinyal yolluyor, bumper da bulunan kızılötesi alıcısına ne kadar sürede geri döndüğüne bakıyor. Böylece temizleyeceği zemin için kendisine bir harita oluşturuyor. 

Robot süpürge özellikleri nelerdir

Robot süpürge özellikleri nelerdir

ROBOT SÜPÜRGE NASIL TEMİZLENİR?

  • Evin temizliğinde kullanılan robot süpürgeler belli aralıklarla ayda iki kez temizlenmesi gerekiyor. Odalarda insanlardan ve hayvanlardan dökülen tüyler zamanla yapışır. Bu yüzden pisliğin biriktiği hazneyi boşaltın.
  • Daha sonra fırça başlıklarını tek tek çıkarıp yıkayın. Yıkadığınız parçaları tek tek kurutup daha sonra tekrar yerleştirmeniz gerekiyor. 
  • Ayrıca ana süpürge fırçasını toz ve pislikleri topladığı için aylık olarak düzenli bir şekilde ılık su ve sabunla yıkamanız gerekiyor. 
  • Tekerlek kısmını da kontrol etmeyi unutmayın. Eğer tekerleğin içine bir şeyler sıkışmışsa onları çıkarıp temizleyin. Tekerlekleri çıkarıp tekrar takabilirsiniz. 

ROBOT SÜPÜRGESİ FİLTRESİ YIKANIR MI?

Robot süpürgelerde hepa fitreler yıkanabilir.

robot süpürgesi filtresi yıkanır mı

robot süpürgesi filtresi yıkanır mı

ROBOT SÜPÜRGE ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Robot süpürge modelleri görsel lokalizasyon özelliğini kullanarak evde temizlenmesi gereken yerleri tespit eder, şarjı bittiğinde otomatik olarak şarj istasyonuna gider ve şarjını doldurduktan sonra temizlemeye devam eder. Robot süpürgelerin yaklaşık 2 saat pil ömrü vardır. Toz toplama sepetinin dolduğunu uygulama aracılığıyla size bildirir.

  • - Genellikle akıllı telefonlarla kontrol edilebilirler.
  • - Her türlü zeminde kullanılabilirler.
  • - Merdiven vb. yüksek yerlerden düşmezler.
  • - Genelde yuvarlak şekildedirler.
  • - Kendi kendilerini şarj edebilirler.

robot süpürge

robot süpürge

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0