Kral Ringa balığı nedir? Japon Mitolojisinde geçen Kral Ringa balığı kaç metre boyundadır

Kral ringa balığı, Japon mitolojisine göre felaketleri beraberinde getirdiğine inanılıyor. Japonya'da ortaya çıkan Kral ringa balığı Japonların korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Peki Kral ringa balığı nedir, kral ringa balığı kaç metre boyundadır? Kral ringa balığıyla ilgili tüm merak edilenler:

Japonya'da ortaya çıkan Kral Ringa Balığı Japonlar tarafından felaketin habercisi olarak biliniyor.  Eski bir mitoloji inanışına göre kral ringalar derin sularda bin metre uzunluğunda yaşıyor ve deniz yılanı efsanelerinin kaynağının bu dev balık olduğu düşünülüyor. Japonya'da bir balıkçının avlanırken karşısına çıkan kral ringa balığının videosunu çekip sosyal medya hesabında paylaşmasının ardından görüntüler kısa sürede yayılmıştı. Japonya büyük depreminden önce ortaya çıktığı iddia edilen Kral Ringa Balığı yeniden kıyılarda görüldü. Bu gelişmelerin ardından birçok kişi Kral Ringa balığı nedir, boyu kaç metre? Japon Mitolojisinde Kral Ringa Balığı ne anlama gelir? İşte merak edilenler…

Kral ringa balığı nedir

Kral ringa balığı nedir

KRAL RİNGA BALIĞI NEDİR VE KAÇ METRE BOYUNDADIR?

Dev bir kılçıklı balık olan kral ringanın boyu 10 metreye kadar ulaşabiliyor. Görünüşü ise yılanı andırmaktadır. En son 2011 yılında görülen kral ringaların ardından Büyük Tohuku depremi olmuş, 2010 yılında göründüklerinde ise tsunami meydana gelmişti. Denizin derinlerinde yaşayan kral ringalar, çok derinde olduğu için deprem belirtilerini hissedip denizin üst yüzeylerine çıkabiliyor. Kral ringa balıkları 272 kg ağırlığında olduğu ve şu anda dünyadaki en uzun yaşayan teleost balığı olduğu biliniyor.

Kral ringa balığı Japon mitolojisi

Kral ringa balığı Japon mitolojisi

JAPON MİTOLİJİSİNDE KRAL RİNGA BALIĞI NE ANLAMA GELİYOR?

Ryuganotsukai olarak Japonca adlandırılan Kral Ringa balığının oluşan elektriklenmeye bağlı olarak yüzeye çıkması olası görünüyor. Ryugu notsukai - Ryuganotsukai yani Kral Ringa balığı Japon mitolojisine ve efsanelere göre uzun zamandır "büyük balık avının işareti" ve "depremin habercisi" olarak pek çok yerde bahsedilmektedir.

Derin deniz balıklarına aşina olan Japonya'nın Sapporo kentinde bulunan Hokkaido Üniversitesi'nde görevli olan Dr. Kunio Amagaoka, "Balıklar aslında sıcak havzada yaşıyordu. Son zamanlarda yakalanamayan güney balıklarının Japonya Denizi'ne indiği yönünde birçok haber var." şeklinde açıklama yaptı.

Depremin habercisi Kral ringa balığı

Depremin habercisi Kral ringa balığı

İngiliz bilim dergisi Science da 210 ila 910 metre arasında bir derinlikte yaşayan Kral Ringa balıklarının sismik aktiviteye duyarlı olabileceğini, ancak bilimsel alakalarının hala kanıtlanmadığını söylüyor.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE GÖRÜNTÜLENDİ!

SMA hastası Hamza yardımlarınızı bekliyor! 'Hamza'ya Nefes Ol!'

İLİŞKİLİ HABER

SMA hastası Hamza yardımlarınızı bekliyor! 'Hamza'ya Nefes Ol!'
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0