En kolay aspiratör nasıl temizlenir?  Aspiratör filtresi temizleme yöntemleri

Aspiratör mutfakta yemek yaparken evin kokmaması için en çok kullanılan eşyalardan biridir. Sıklıkla yapılan yemekler aspiratörlerde kir ve yağ birikmesine sebep olur. Özellikle kızartma sonrası aspiratörlerde oluşan yağlar temizlenmezse inatçı lekelere dönüşebilir. Aspiratörler temizlemek için kullanacağınız birkaç yöntem bulunuyor. Peki aspiratör nasıl temizlenir, Aspiratör filtresi nasıl temizlenir? İşte yanıtlar:

Günümüzde aspiratörler her mutfağın en önemli araç gereçleri arasında yer alıyor. Özellikle son dönemde ankastre mutfaklarla birlikte bir bütün sağlayan aspiratörler yemek pişirirken yemek kokularını ortamdan uzaklaştırarak kadınlar için kolaylık sağlıyor. Yemek pişirirken açılan aspiratörler düzenli aralıklarla temizlenmez içinde yağlar birikir ve zamanla çalışmaz hale gelebilir. Bu yüzden nasıl ki her gün düzenli olarak yemek yapıyorsak aspiratörü de düzenli olarak temizlememiz gerekiyor. Aspiratör içinde biriken kir ve yağlar uygulayacağınız birkaç yöntemle kolayca temizleyebilirsiniz. Aynı zamanda aspiratör filtresini çıkararak temizleyebilirsiniz. Aspiratörü ve aspiratör filtresi kullanacağınız yağ çözücüyle inatçı yağları yok edebilirsiniz. İşte aspiratör temizliği hakkında tüm merak edilenler:

Cam ocak nasıl temizlenir? Cam ankastre ocak su lekesi nasıl çıkarİLİŞKİLİ HABERCam ocak nasıl temizlenir? Cam ankastre ocak su lekesi nasıl çıkar

Aspiratör nasıl temizlenir

Aspiratör nasıl temizlenir

ASPİRATÖR TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Özellikle kalabalık evlerde sürekli yemek pişer. Kadınların korkulu kabusu olan kir ve yağlar zamanla aspiratörlerde de birikir.

Birinci yöntem: Aspiratörlerde oluşan kirleri yok etmek için öncelikle aspiratörü fişten çekin.

Daha sonra bir tencerenin içinde su koyup kaynatın ve içerisine bir miktar beyaz sirke koyun.

Bu arada aspiratör filtresini çıkarın. Su kaynadıktan sonra biraz karbonat ekleyin. Karışımı geniş bir kaba alıp içerisine aspiratörü yerleştirin ve biraz sıcak suyun içinde bekletin. Biraz beklettikten sonra diş fırçasıyla birlikte lekelerin üstünü iyice ovun.

Ovduktan sonra lekelerin kolayca çıktığını tertemiz olduğunu görebilirsiniz.

Aspiratör fitresi nasıl temizlenir

Aspiratör fitresi nasıl temizlenir

İkinci yöntem: Aspiratörü soda ile temizleme işlemidir. Aynı şekilde tencereye su koyup kaynatın.

Daha sonra su kaynadıktan sonra içine 1 su bardağı soda ekleyin. Koyduktan sonra güzelce karıştırın. Genişçe bir kaba alarak içine aspiratör filtresini koyun.

Yaklaşık 5 dakika beklettikten sonra kirlerin kolayca temizlendiğini göreceksiniz.

Aspiratörü sodayla temizleme

Aspiratörü sodayla temizleme

Son yöntem ise: Aspiratörlerde biriken inatçı yağ lekelerini çıkarmak için marketlerde satılan yağ çözücü spreylerde satın alın.

Satın aldığınız yağ çözücüyü direk aspiratör fitresini çıkararak her tarafına sıkın. Daha sonra biraz bekletin.

O arada aspiratör ve çevresine de sıkıp varsa yağ lekeleri kazıyın ve temiz bir bezle silin. Ayrıca gitmeyen inatçı lekelerin olduğu yere biraz cif koyarak sünger yardımıyla ovabilirsiniz.

Aspiratörü beyaz sirkeyle temizleme

Aspiratörü beyaz sirkeyle temizleme

İşte bu kadar...

Bağırsak tıkanıklığını anında gideren besin! Kabızlık derdine son

İLİŞKİLİ HABER

Bağırsak tıkanıklığını anında gideren besin! Kabızlık derdine son
Çocuklarda görülen böbrek taşı nedir? Sebepleri ve belirtileri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklarda görülen böbrek taşı nedir? Sebepleri ve belirtileri nelerdir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0