Trabzon hurması nasıl çimlendirilir? Trabzon hurması olarak bilinen cennet hurması nasıl ekilir

Trabzon hurması olarak bilinen cennet hurması güçlü bir antioksidan kaynağı ve sindirim sisteminden kansere varana kadar birçok hastalığa iyi geliyor. Sarı ve turuncu renklerde değişebilen Trabzon hurması nasıl çimlendirilir, cennet hurması çekirdeği nasıl ekilir? Detaylar için haberimizin içeriğine göz atmayı unutmayın...

Sonbahar mevsiminden itibaren marketlerde yerini alan Trabzon hurması bir çok hastalığa da iyi geliyor. İnsan vücuduna birçok yararı olan cennet hurması olarak da bilinir.  Büyük bir antioksidan kaynağı olan ve güçlü vitaminler barındıran Trabzon hurması zayıflamaya yardımcı olduğu içinde diyetisyenler tarafından da öneriliyor. Trabzon hurması Ebenaceae familyasına ait çok eski bir bitkidir. Trabzon hurmasının anavatanı Çin olarak biliniyor. Bir subtropik iklim meyvesi olan Trabzon hurması ülkemizde en çok Akdeniz Bölgesi’nde yetiştirilmektedir. Bu meyve türü kışın yapraklarını döktüğü için daha serin bölgelerde özellikle Karadeniz, Ege ve Marmara Bölgeleri’nde yetiştiriciliğine rastlanmaktadır. Trabzon hurması ağaçları kışın yapraklarını döker. Özellikle meyvelerin olgunlaşmasına kadarki zamanda bu haliyle hoş bir görüntü oluşturur. Trabzon hurması meyveleri, meyve tadının burukluğuna ve buruk olmamasına göre ikiye ayrılır. Burukluk ve burukluğun olmaması meyvelerin hasat olumundaki durumunu gösteriyor. Ülkemizde de çok sevilen ve tüketilen Trabzon meyvesi nasıl çimlendirilir, Trabzon meyvesini nasıl ekilir? İşte Trabzon meyvesi adım adım çimlendirme

Trabzon hurması çimlendirme

Trabzon hurması çimlendirme

TRABZON (CENNET)HURMASI NASIL ÇİMLENDİRİLİR?

- Bu sağlıklı olan olgunlaşmış Trabzon hurmasını çimlendirmek için ilk olarak çekirdeklerini içinden çıkarın.

- Daha sonra bir saksının içine çimlendirme toprağı koyun ve ve yeterince sulayın. Suladıktan sonra saksıyı yaklaşık 15 dakika bir kenarda bekletin.

Cennet hurması nasıl ekimi

Cennet hurması nasıl ekimi

- Suyun süzülmesini bekleyin. Toprağı dinlendirdikten sonra Trabzon hurması çekirdeğini yan bir şekilde saksıdaki toprağın üzerine yatay bir şekilde koyun.

- Toprağın üstüne bıraktıktan sonra çekirdeği çok hafif miktarda tekrar çimlendirme toprağı ekleyin. Toprağı ekleyip yayın ve birazcık bastırın.

- Çekirdeği ektiğiniz toprağı biraz bastırdıktan sonra bir fısfıs yardımıyla toprağı sulayın. Biraz sulayıp nemlendirdikten sonra saksıyı bir poşetin içine koyun. Güzelce yerleştirdikten sonra poşetin ağzını sıkıca hava almayacak şekilde bağlayın.

Trabzon hurması çekirdeği

Trabzon hurması çekirdeği

- Bağladıktan sonra saksıyı buzdolabının alt kısmına meyve bölümüne koyun. Trabzon hurması çekirdeğinin çimlenmesi için yaklaşık 8 hafta buzdolabında bekletin.

- 8 hafta geçtikten sonra buzdolabından çıkarın. Çekirdeklerin güzelce filizlendiğin, görecekseniz. Eğer isterseniz saksıdan çıkarıp bahçenize de ekebilirsiniz.

Kadınların yeni trendi: Papyon ve Kravat

İLİŞKİLİ HABER

Kadınların yeni trendi: Papyon ve Kravat
Engelli yolcuların seyahatlerini kolaylaştıran uygulamalar

İLİŞKİLİ HABER

Engelli yolcuların seyahatlerini kolaylaştıran uygulamalar
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

bitki 3 yıl önce

Ne alaka?İlkbaharda uygun bir yere tohumu derin olmayacak şekilde ekin.Nemli tutun.3 hafta içinde filizlenir.

Toplam 8 beğeni