KADES uygulaması nedir? KADES nasıl indirilir? KADES internet olmadan çalışır mı?

KADES uygulaması son günlerde yaşanabilecek kadın cinayetlerini ve istismarlarını önlemek amacıyla yapılan bir aplikasyondur. Müge Anlı'da çok konuşulan KADES uygulaması, ülkemizde en fazla kullanıcıya sahip çevirim içi mağaza Google Play Store'da yaşam alanında en fazla indirilen 3'üncü uygulama oldu. Peki, KADES uygulaması nedir, nasıl kullanılır? KADES uygulaması nasıl indirilir? Detaylar haberimizde...

KADES ülkemizde kadın şiddeti ve çocuk istismarının arttığı şu günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır. KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri birazda olsun engellemek adına mağdur kadınlara sunulmuş bir resmi uygulama olarak hayatımıza giren hayat kurtaran bir uygulamadır. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyorlar. Uygulama, Türkiye’de en fazla kullanıcıya sahip çevirim içi mağaza Google Play Store’da en çok indirilen uygulamalar arasında 3’üncü oldu. Peki Müge Anlı'da sıklıkla bahsedilen KADES uygulaması nedir, nasıl kullanılır? Detaylar haberimizde:

Kades uygulaması nedir

Kades uygulaması nedir

KADES NEDİR?

KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiş çok etkili bir uygulamadır. Kadın hayatının bir hiç sayıldığı günümüzde yaşanabilecek kötü olaylara karşı kullanılan bu uygulama tek bir düğmeye basarak 3 dakika içinde kadınların hayatını kurtarıyor. KADES uygulaması bugüne kadar 4,5 milyon kadın tarafından cep telefonuna indirildi. Uygulama üzerinden 253 bin ihbarda bulunuldu. Bunlardan 192 binden 271 bin asıllı ihbara müdahale edildi.

Signal uygulaması nedir, nasıl kullanılır? Signal kimin, güvenli mi? İşte tüm detaylarİLİŞKİLİ HABERSignal uygulaması nedir, nasıl kullanılır? Signal kimin, güvenli mi? İşte tüm detaylar

Kades uygulaması nasıl kullanılır

Kades uygulaması nasıl kullanılır

KADES UYGULAMASI NASIL İNDİRİLİR

KADES uygulamasını, indirmek çok kolay. Öncelikle akıllı telefonlarda bulunan Google Play Store ve Apple Store marketlerinden ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.

Müge AnlıİLİŞKİLİ HABERMüge Anlı'dan KADES uyarısı: "Telefonunuza indirin"

KADES UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

Uygulamayı indirdikten sonra T.C. kimlik numaranızı girerek ve EGM'den telefonunuza gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebilirsiniz.

Kades uygulaması nasıl kullanılır

Kades uygulaması nasıl kullanılır

Kadınlar için hayat kurtarıcı olan bu uygulama aktif olduktan sonra, tek bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısı gönderebilirsiniz.

Eşinden şiddet gören veya bir başkasından şiddet görme ihtimalinde bulunan kadınların sisteme dokunmaları halinde acil çağrı merkezine bildiride bulunmuş oluyor. Böylelikle size en yakın polis ekipleri olay yerine hızlıca geliyor ve hayatınız kurtarıyor.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Es dadaş 2 yıl önce

Aile üzerine bir sistem olsun aileyi koruyucu

Toplam 1 beğeni