Podcast nedir, nasıl kullanılır? Podcast ortaya nasıl çıktı?

Her şeyin dijitalleşmesiyle birlikte teknolojiye daha çok bağımlı hale geliyoruz. Son dönemde bu zamanlar podcast kavramı çok duyar hale geldik. Birçok kişi tarafından podcast ne olduğu çok araştırılmaya başladı. Peki podcast nedir, Podcast nasıl kullanılır? Podcast ücretli mi? Podcast hakkında merak edilen her şeyi haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz:

Apple sayesinde popüler hale gelen podcastler radyodan fazla dinlediğimiz dinlenilen bir uygulama haline geldi. Podcast seri halinde yayınlanan ses ve video dosyaları için kullanılan bir terim olarak olarak biliniyor. Podcast bir diğer tanımı eski döneminde dinlediğimiz radyonun modern halidir. Müzik dinlemek isteyenler için podcast yayınını online olarak dinleyebilir, izleyebilirler ya da isterlerse telefonlarına bile indirebilirler. Podcastlerin popüler olmasının ardından özellikle beyaz yaka çalışanları tarafından çok kullanılmaya başlandı. Online platformlara yüklenen ve erişime açık olan ses ve video kayıtları da podcast çerçevesinde düşünülebilir. Peki podcast nedir, ne işe yarar? Podcast nasıl kullanılır? İşte cevaplar:

Podcast nedir

Podcast nedir

PODCAST NEDİR?

Podcast, internet üzerinden otomatik olarak indirilebilir, digital formattaki müzik ve konuşma, sohbetlerden oluşan bir dinlence tarzıdır. Podcast kelimesi Apple kelimesi ile ilişkili bir kelime ve podcasting kelimesinden gelmektedir. Yalnız podcast dinlemek için bir apple cihazı yada iPod gerektirmez. Medya içeriği cihazınıza otomatik olarak indirilir. İlgi duyduğunuz bir konu ise abone olabilirsiniz.

Podcast nasıl kullanılır

Podcast nasıl kullanılır

PODCAST NASIL ÇALIŞIR?

Sitelerde yer alan podcastleri 3 farklı adım ile dinleyebilirsiniz. Podcasting sağlayıcı sitesine giderek podcaste tıklamalı ve bilgisayarınıza indirerek dinlemeniz mümkün. Yada yan podcasting sitelerinin uygulamalarını indirerek mobil cihazlarınızdaki uygulamalar üzerinden indirerek dinleyebilirsiniz.

Podcast nasıl dinlenir

Podcast nasıl dinlenir

PODCAST NASIL KULANILIR?

Podcastler, bütün akıllı cihazlar aracılığıyla dinlemek mümkün. Yalnızca bulunduğunuz yerden değil, dünyanın her yerinden bu yayınlara ulaşma şansınız var. iTunes, Spotify, YouTube, Google Podcasts gibi platformlarda abone olduğunuz podcast yayınlarını görebilir, takip edebilir, kaydedebilir, indirebilir, favorilerinize ekleyebilirsiniz.

Podcast spofity

Podcast spofity

MasterChef'te kullanılan tüm mutfak ürünleri!

İLİŞKİLİ HABER

MasterChef'te kullanılan tüm mutfak ürünleri!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0