Silikon pişirme matı nedir, nasıl kullanılır? Masterchef pişirme matı kullanım alanları

Silikonlu pişirme matlar, Masterchef'te sıklıkla kullanılan ve kullanımı çok pratik olan bir pişirme kağıdıdır. Pişirme matı veya fırın matı olarak geçen ve farklı maddelerden yapılan matlar yemek pişirmeyi sevenlerin çok beğeneceği mutfak ürünleri arasında yer alıyor. Peki silikon pişirme matı nedir, pişirme matı nasıl kullanılır. İşte cevaplar:

Mutfaklarda kullanılması için son zamanlarda birbirinden farklı ve teknolojik ürünler yapılıyor. Mutfaklarda yemek yaparken zamanı iyi kullanmak özellikle çalışan kadınlar için çok önemlidir. Silikon pişirme matları sayesinde metal gibi ısıyı tutmayan bir cam elyaf ızgara içerir, bu yüzden pişmiş ürünler tabanda olduğu gibi aynı oranda pişirilir. Silikon pişirme matları, güzel ve düzgün pişirmesinin yanı sıra ayrıca yıkanabilir olduğundan dolayı da çok tasarruflu bir üründür. Pişirme matlar daha fazla yayılma sağlayan, alt kısımda kalan ürünü daha iyi pişiren ve şekerin yağlı kağıt ve yapışmaz metallere göre daha hızlı ayarlanmasına neden olan çok yumuşak bir yüzeye sahiptir. İşte son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz silikon pişirme matı kullanım alanları ve tüm merak edilenler:

Pastacılıkta sıkma torbası nasıl kullanılır? Sıkma torbası nasıl doldurulurİLİŞKİLİ HABERPastacılıkta sıkma torbası nasıl kullanılır? Sıkma torbası nasıl doldurulur

Silikon pişirme matı nedir

Silikon pişirme matı nedir

SİLİKON PİŞİRME MATI NEDİR?

Silikonlu bir pişirme matı, yüksek kaliteli, gıda sınıfı silikondan yapılmış yapışmaz bir pişirme yüzeyidir. Bu yüzey çeşitli pişirme tavalarına uyacak şekilde çeşitli şekillerde ve boyutlarda gelir. Bir silikon matın ana yararı, yağlı kağıttan farklı olarak tekrar kullanılabilir olmasıdır. Silikon mat da özellikle yağlı kağıdının dayanamayacağı kadar sıcak ve yapışkan olabileceği işler için çok uygundur.

Pişirme matı nasıl kullanılır

Pişirme matı nasıl kullanılır

PİŞİRME MATI KULLANIM ALANLARI VE KULLANIM KOLAYLIĞI

  • Silikon pişirme matları yemek sonrası temizlik yapmanın çok daha kolay olmasını sağlıyor. Pişirme matlarını, ızgaralarınıza, fırın tepsilerine, fırın tabanına hatta ocaklarınızın gözlerinin altına koyabilirsiniz. Mat kirlendiğinde kolay silinebilir ve sizi kurumuş kirlerden kurtarabilir.
     
  • Parklarda ve kamp alanlarında ortak ızgara kullanılabilir. Bir pişirme matında hemen her şeyi pişirebilirsiniz. Biftek, krep ve hatta çırpılmış yumurta bile yapmak mümkün.
     
  • Pişirme matını atmanıza gerek kalmadan tekrar tekrar tekrar kullanabilirsiniz. Eğer yıkamak isterseniz bulaşık makinenizin üst rafına yerleştirebilir ya da elinizle bir sünger yardımıyla yıkayabilirsiniz.

Pişirme matı kullanım alanları

Pişirme matı kullanım alanları

  • Pişirme matlarının bir diğer özelliği çok sert ve 500 derece sıcaklığa kadar dayanabilir olmasıdır. 
     
  • Ayrıca pişirme matlarının yapışmaz yüzeyi, pişirirken ihtiyaç duyduğunuz yağ miktarını azaltabilir.

Dayanıklı silikon pişirme matı zararlı mı

Dayanıklı silikon pişirme matı zararlı mı

  • Izgara yaparken, ızgara matı sebze sularını veya sosları etten uzak tutmaya devam edecektir. Bir yandan et pişirip, yanında sebzeleri soteleyebilirsiniz.
     
  • Pişirme matınızı herhangi bir boyuttaki pişirme yüzeyinde kullanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey doğru boyutlarda makasla kesmektir.
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0